Waarom met de touringcar op vakantie?

10 redenen waarom jij met de touringcar op vakantie moet!

We krijgen regelmatig de vraag of het reizen met een touringcar nu echt wel veel milieuvriendelijker is dan reizen met een vliegtuig. We snappen dat in de huidige tijd iedereen bezig is met het milieu, wij natuurlijk ook! Wist je dat we een blog hebben geschreven over duurzaamheid? Lees hem snel hier!

Op vakantie met een touringcar biedt een combinatie van gemak, comfort en avontuur, wat het een aantrekkelijke optie maakt voor verschillende soorten reizigers. In deze blog geven we jou 10 redenen waarom je met de touringcar op vakantie moet.

1. De ultieme reiservaring.

Onze touringcars bieden een uitzonderlijk comfortabele reiservaring en zijn voorzien van ruime, comfortabele stoelen, airconditioning, toilet, koffie- en theevoorziening én geluidsinstallatie met diverse schermen en microfoon. Door dit gemak en comfort maken onze touringcar jouw reis stressvrij zonder dat je zelf hoeft te rijden! Onze touringcars komen in 2 klassen, de tourist- én comfortclass en bieden genoeg beenruimte vergeleken met vliegtuigen voor een prettige reis. De zitplaatsen zijn uitgerust met verstelbare stoelen en klaptafels met bekerhouders.

Reizen per touringcar laat jou ontspannen en verfrist op de bestemming arriveren, klaar voor wat de dag brengt. De bus biedt een luxueuze en comfortabele reiservaring die velen verrast en die ze nooit meer willen missen.

2. Opstappen dichtbij huis.

In tegenstelling tot vliegen, waarbij je vaak lang van tevoren op de luchthaven moet zijn en te maken hebt met veiligheidscontroles, kun je bij een touringcarreis meestal direct instappen en vertrekken. Een reisbus komt je oppikken bij een opstapplaats, waar je makkelijk je auto kunt parkeren. Dit bespaart tijd en gedoe, aangezien je niet uren van tevoren aanwezig hoeft te zijn.

Wij zorgen voor ophaallocaties dichtbij huis, wat zorgt voor een stressvrije start van de dag. Deze extra minuten ’s ochtends of ’s avonds zijn essentieel om verfrist en zonder stress aan te komen. Hierdoor wordt het reizen met de bus een makkelijke en ontspannen ervaring.

3. Goed voor het milieu.

Reizen met touringcars is niet alleen comfortabel, maar ook aanzienlijk duurzamer dan andere vervoersmiddelen. Per passagier hebben touringcars een lagere CO2-uitstoot dan auto’s en vliegtuigen, waardoor ze een milieuvriendelijke keuze zijn. Een bus is zelfs de meest ecologisch verantwoorde manier van reizen, met een relatief lage uitstoot per persoon, ondanks het hogere brandstofverbruik. Dit maakt het ideaal voor wie graag van de natuur geniet tijdens bijvoorbeeld een skivakantie. Voor lange afstanden zijn touringcars zelfs groener dan treinen, en vervangen ze gemiddeld dertig individuele auto’s.

Wist je dat wij een blog-item over duurzaamheid bij Kupers hebben geschreven? Bekijk hem snel: Duurzaamheid staat bij ons voorop!

4. Gezelligheid tijdens de reis.

Een van de belangrijkste aspecten van het reizen per touringcar is de gezelligheid in de touringcar onderweg. Je hebt tijdens een reis ook de kans om nieuwe sociale contacten te leggen en nieuwe vriendschappen te sluiten. Reizen per touringcar betekent samen op avontuur gaan met gelijkgestemden, in plaats van verspreid te zijn over verschillende auto’s of aparte zitplaatsen in het vliegtuig.

Vanaf het moment dat je instapt, heerst er een gezellige sfeer en een gevoel van samenhorigheid, omdat iedereen naar dezelfde bestemming reist. De langere duur van de busreis biedt ook de kans om al vroeg in contact te komen met medereizigers, misschien zelfs toekomstige vrienden voor het leven. Terwijl je ontspant met je gezin, partner, vrienden of alleen, zorgt de buschauffeur ervoor dat je reis zo comfortabel mogelijk verloopt.

5. Geen zorgen over de reis.

Geniet bij ons van een zorgeloze ervaring vanaf het moment dat je instapt, want: wij rijden, jij geniet! Je hoeft je bij ons geen zorgen te maken over een routeplanning, het drukke verkeer of het zoeken van parkeerplaatsen, want de chauffeur regelt alles! Met de panoramische ramen heb je tijdens de busreis altijd een prachtig uitzicht, zonder zelf op de weg te hoeven letten.

Een groot voordeel is het parkeren van het voertuig, waarbij de chauffeur alles regelt, en als je zelf met de auto gaat je vaak stress krijgt bij het zoeken van een parkeerplaats. Vooral in drukke steden, hier zijn voor touringcars vaak speciale afzetpunten dichtbij populaire attracties, waardoor jij optimaal van je tijd kunt genieten. Onze chauffeur pikt je op een vast tijdstip weer op vanaf dezelfde plek, zodat je geen zorgen hebt over parkeren of de kosten ervan.

In tegenstelling tot autorijden, waarbij je moet nadenken over routes, vertrektijden vanwege files en andere zorgen, stap je gewoon in de bus, neemt plaats en begint aan een ontspannen reis naar je bestemming – zonder gedoe met sneeuwkettingen, dakkoffers of andere rompslomp.

6. De mooiste uitzichten onderweg.

Reizen met de bus biedt je de mogelijkheid om tijdens de reis schitterende uitzichten te bewonderen. Denk aan de schitterende bergen in Oostenrijk of Zwitserland of de afwisselende kustroutes met uitzicht op zee in Italië of Frankrijk. In tegenstelling tot een vlucht, waar je vaak alleen wolken ziet en geluk moet hebben om een raamplaats te krijgen, geniet je in de bus continu van het uitzicht.

7. Genoeg ruimte voor souvenirs.

Tijdens een stedentrip kom je vaak met extra bagage terug: T-shirts voor je kinderen, een mok voor oma, en een speeltje voor de hond. Bij het vliegen kan dit een probleem zijn, want een te zware koffer betekent bijbetalen bij de incheckbalie, wat vervelend is als je al krap bij kas zit door al die souvenirs. Bij een vakantie met de touringcar hoef je je hier geen zorgen over te maken. Extra kilootjes bagage zijn geen probleem, omdat er voldoende ruimte is in de bagageruimte onderin de bus en vaak ook op vrije stoelen.

8. Een busreis is voordelig.

Reizen met een touringcar biedt aanzienlijke kostenbesparingen ten opzichte van vliegen of het huren van een auto. Dit komt vooral doordat brandstofkosten, tolwegen en parkeerkosten in de prijs inbegrepen zijn, en je dit bij bijvoorbeeld het huren van een auto nog los betaald.

Reizen per touringcar betekent dat je één keer betaalt voor alle passagiers, waarbij belastingen en onderhoudskosten worden gedeeld. Afhankelijk van het tijdstip en de afstand kun je variabele prijzen verwachten waardoor het een voordelige optie blijft, zo bieden wij altijd kortingen voor schoolreisjes die buiten het seizoen vallen.

Ook voor wintersporters biedt reizen per touringcar een aanzienlijke kostenbesparing, gezien de al hoge kosten van een wintersportvakantie. Je hoeft als groep enkel een bagage-aanhanger te huren en deelt deze prijs door de hele groep. Op deze manier kunnen toch alle wintersport-spullen mee op reis!

9. Genoeg bagageruimte.

Onze touringcars hebben ruime bagageruimtes, waardoor je meer bagage kunt meenemen zonder extra kosten, wat vaak niet het geval is bij vluchten. Bij busreizen reis je bovendien altijd met je koffers mee in het bagageruim van de bus, zodat je niet het risico loopt dat je bagage op een andere locatie terechtkomt, zoals vaak bij vliegtuigen gebeurt. Een ander groot voordeel is dat je bij busreizen geen zorgen hebt over het kwijtraken van je koffer. De bagage reist vanaf het opstappunt de gehele reis mee met dezelfde bus en het personeel zorgt ervoor dat alles veilig aankomt op de plaats van bestemming. Hierdoor hoef je bij aankomst niet lang te zoeken naar je koffer en ervaar je minder stress en gedoe.

Voor speciale vakanties, zoals fietsvakanties, kan je fiets veilig mee in een speciale aanhangwagen, en volgt je bagage de hele reis de bus. Ook wintersporters profiteren van deze voordelen: dikke kleding en eigen materiaal kunnen zonder hoge extra kosten meegenomen worden.

10. Kwaliteit, service en veiligheid.

Bij Kupers staan we voor ‘kwaliteit, service en veiligheid’ dankzij onze professionele chauffeurs die alle benodigde opleidingen hebben gevolgd en door de moderne veiligheidsvoorzieningen in onze touringcars. Onze chauffeurs zijn ervaren en weten precies hoe ze groepen veilig kunnen vervoeren, waardoor busvervoer tot de veiligste vervoersmiddelen over land behoort.

Tijdens de reis kun je ontspannen, een glas wijn drinken of genieten van je maaltijd zonder je zorgen te maken over het rijden. Veel mensen vragen zich af of een touringcar veiliger is dan een auto, en in veel opzichten is dat zo. Naast de geavanceerde veiligheidsvoorzieningen van de bus zelf, speelt de professionaliteit van de chauffeur een grote rol.

Chauffeurs volgen regelmatig trainingen en gezondheidscontroles, waardoor ze altijd goed voorbereid en gekwalificeerd zijn om veilig te rijden. Dit zorgt ervoor dat je met een gerust hart kunt reizen, zelfs als je de wegen niet kent of onzeker bent over de route. Met busreizen weet je dat je in goede handen bent en kun je volledig ontspannen terwijl je naar je bestemming wordt gebracht.

Het laatste reisnieuws én nieuwtjes over ons bedrijf in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoofdkantoor.

Ons hoofdkantoor is gelegen aan de Kelvinstraat 1 te Weert, waar we met een professioneel team streven naar een uitstekende service voor onze klanten.

Gevonden voorwerpen.

Ben je een voorwerp verloren of vergeten in een van onze touringcars? Alle gevonden voorwerpen worden door ons verzameld op ons hoofdkantoor.

Kupers shop.

Een leuk aandenken aan jouw trip met Kupers, zoals bijvoorbeeld onze unieke miniatuur busjes? Bekijk snel onze merchandise in onze Kupers shop.