Portoroz aan de Adriatische Zee

Slovenië, een prachtige vakantiebestemming, een van de verrassendste landen van Europa en dus zeker de moeite waard voor op uw “Bucketlist”. Gelegen in Midden-Europa met een prachtige natuur, romantische steden, witte zandstranden, wijngaarden, vriendelijke mensen en duizenden grotten.

Dag 1 | Heenreis
Met voldoende stops onderweg rijden we naar ons overnachtingshotel in of nabij Bad Aibling.

Dag 2 | Sloveense Adriatische Zee
We rijden verder door Oostenrijk, genietend van het uitzicht onderweg, naar ons ‘Lifeclass’ hotel in Portoroz waar we 5 nachten zullen verblijven.

Dag 3 | Koper
Vandaag bezichtigen we Piran, Izola en Koper. Maak een panorama boottocht langs de kust van Portoroz naar het pittoreske stadje Piran. Het Tartiniplein ligt midden in het middeleeuwse doolhof van steegjes. Het is een mooi ovaal plein met een opening naar de haven toe. We gaan verder naar het vissersdorpje Izola. Met de bedrijvige haven en geweldige restaurants. Door de pastelkleurige huizen en kerkjes doet het zelfs een beetje denken aan bepaalde wijken in Venetië. Geniet van dit charmante plaatsje. Langs de mooie promenade nodigen tal van cafeetjes uit om nog even te blijven.  De oude stad Koper is ook zeer de moeite waard, via de triomfboogachtige muda-poort komt u in het centrum. Het Prešernov -plein, met in het midden de Da Ponte-fontein, overspannen door een Venetiaanse brug. We bezoeken ook een wijn- en olijfolie-proeverij in Dekani op nog geen 10 kilometer afstand van Koper. Dit familiebedrijf maakt sinds 1985 bekroonde wijnen.

Dag 4 | Triëst
Bella Italia! We gaan de grens over naar Italië. Tijdens de rondrit door deze historische stad kunt u schitterende gebouwen, kerken en resten van Romeinse theaters bewonderen. U heeft nog tijd voor een snelle espresso of cappuccino voordat we weer de grens met Slovenië passeren om te genieten van het prachtige landschap in de Brda. Met uitzichten over wijngaarden, kastelen en middeleeuwse dorpen, Alpen-toppen en de Adriatische kust. De route gaat verder door de Karst-regio die bekend staat om zijn ondergrondse rivieren en grotten om aansluitend te arriveren in het plaatsje Stanjel, waar u bijvoorbeeld lucht-gedroogde ham kunt proeven en de typische Karstwijn Teran. Kortom weer een heerlijke dag voor de boeg.

 Dag 5 |Vrije tijd
Een dag voor u zelf om lekker te doen (of laten) wat u zelf wilt. In Portoroz is genoeg te beleven! Wat dacht u van het strand, een dagje Spa of het centrum van Portoroz of Piran.

 Dag 6 |Strunjan
Ontdek de zoutpannen in natuurreservaat Strunjan. Het zijn de kleinste en noordelijkste zoutpannen aan de Middellandse Zee. Maak een wandeling in dit prachtige gebied voordat we een kaki- en artisjokkenplantage bezoeken, waar een proeverij natuurlijk niet mag ontbreken. Vervolgens rijden we verder naar de kerk van Hrastovlje. Deze kleine kerk die gebouwd werd tussen de 12e en 15e  eeuw is in de 16e eeuw ommuurd door de lokale bevolking ter bescherming tegen Turkse aanvallen. Deze kerk staat vooral bekend om zijn beroemde en duidelijke fresco van de dodendans. U heeft vandaag ook de mogelijkheid te genieten van een wijnproeverij met een schitterend uitzicht op de Sloveense kust en Triëst.

 Dag 7 | Bad Aibling
Ook aan deze bijzondere reis komt helaas weer een einde. We rijden vandaag naar ons overnachtingshotel in of nabij Bad Aibling.

Dag 8 | Terugreis
Na het ontbijt rijden wij terug naar de opstapplaatsen in Nederland. Nagenietend en vast met een behoorlijk aantal foto’s ter herinnering aan het mooie Slovenië.

Slovenië, het groene hart van Europa

Het prachtige Slovenië wordt niet voor niets het groene hart van Europa genoemd. Meer dan de helft van het land bestaat uit bossen. De schitterende natuur met helderblauwe meren, prachtige oude steden, besneeuwde bergtoppen en uitgestrekte wijnvelden maken Slovenië een bijzonder mooie bestemming om op ontdekkingstocht te gaan. En dat is precies wat wij gaan doen! Tijdens deze reis ontdekken we de mooiste plekken van Slovenië. Van het kraakheldere Meer van Bled naar de indrukwekkende Vintgar Kloof en van het romantische Ljubljana naar de wijnvelden in het noorden van het land. Een onvergetelijke reis door een betoverend mooi land!

Dag 1 | Heenreis
We rijden naar het overnachtingshotel in Duitsland of Oostenrijk.

Dag 2 | Domžale
Na het ontbijt rijden we naar Kranjska Gora in Slovenië. Een prachtig bergdorpje omringd door adembenemend natuurschoon. Vervolgens rijden we verder naar het hotel in Domžale, waar we na aankomst kunnen aanschuiven voor het diner. We blijven hier drie nachten.

Dag 3 | Bohinj – Bled – Vintgar Kloof
Ingeklemd tussen bergen en schitterende groene bossen vinden we het Bohinj Meer. Hier ontmoeten we een lokale gids, waarmee we een wandeling gaan maken. Tijdens deze tocht ziet u de mooiste plekjes aan dit prachtige meer. Vervolgens rijden we verder naar Bled waar we lunchen in een traditioneel restaurant. Aansluitend zal de gids ons rondleiden door het stadje en langs het Meer van Bled, volgens velen het mooiste meer van Slovenië. Het sprookjesachtige kasteel, hoog gelegen op een rots, zullen we ook bezoeken. Alleen al voor het adembenemende uitzicht is dit kasteel een bezoek waard! Ten slotte bezoeken we de Vintgar Kloof voor een schitterende wandeling langs het snelstromende water naar een prachtige waterval.

Dag 4 | Secovlje – Piran – Postojna grotten
We rijden naar de kust voor een bezoek aan het Secovlje Salina Nature Park (zoutwinningsgebied). Hier wordt het zout nog altijd handmatig gewonnen met een methode die al honderden jaren oud is. Vervolgens bezoeken we de mooie kustplaats Piran. Een gids leidt ons door de wirwar van smalle straatjes, langs prachtige kerkjes en mooie pastelkleurige huizen. Na de lunch in Piran, rijden we naar de schitterende, wereldberoemde Grotten van Postojna. De prachtige druipsteengrotten zijn een ware belevenis om te bezichtigen. Via een ondergrondse spoorweg rijdt u met een treintje de indrukwekkende grotten in. Een rit langs prachtige stalactieten en door kroonluchters verlichte kamers. Vervolgens gaat u de grotten te voet verder bezichtigen.

Dag 5 | Ljubljana
De pittoreske straten van Ljubljana staan vol met prachtige historische gebouwen, schitterende pleintjes en charmante kerkjes. Samen met een gids bezoeken we de mooiste plekjes van de hoofdstad van Slovenië. Aansluitend kunt u zelf op ontdekking gaan. Slenter door de straten en bewonder de prachtige oude gebouwen. Ga lekker winkelen in de vele gezellige boetiekjes of geniet van het mooie uitzicht over de rivier die de stad in tweeën splitst. Na een lunch in de stad rijden we naar Rogla, voor een zeer bijzondere wandeling (Treetop Walk). Hoog boven alles en iedereen uit, loopt een houten pad tussen de boomtoppen door. Geniet tijdens deze wandeling van de uitzichten over de overweldigende natuur om u heen. Vervolgens rijden we naar het door wijnvelden omringde Maribor, waar we drie nachten verblijven.

Dag 6 | Maribor
Na het ontbijt komt de gids u ophalen in het hotel voor een stadswandeling. Hij neemt u ook mee voor een wijnproeverij in de stad. Aansluitend staat er een heerlijke lunch voor u klaar. Hierna heeft u vrije tijd om zelf op verkenning te gaan. Ga bijvoorbeeld heerlijk shoppen, bezoek het oude kasteel of geniet aan de oever van de rivier de Drava, die dwars door de stad stroomt.

Dag 7 | Wijntour
Vandaag maken we een wijntour en kunt u kennis maken met de beste wijnen van deze regio. We ontmoeten onze gids in het hotel en rijden naar Ormož voor de eerste proeverij in een wijnkelder. Na deze proeverij rijden we naar Jeruzalem. Hier gaan we lunchen onder het genot van schitterende uitzichten over de wijnvelden. Vervolgens naar het prachtig gelegen restaurant Zidanica Malek voor wederom een wijnproeverij. U kunt hier ook een klein wijnmuseum bezoeken. Als laatste bezoeken we het Frangez Sparkling wijnhuis, waar de wijn op traditionele wijze wordt gemaakt. Ook hier krijgt u een proeverij aangeboden. Dat belooft een gezellige dag te worden!

Dag 8 | Oostenrijk of Duitsland
Na het ontbijt rijden we naar het overnachtingshotel in Oostenrijk of Duitsland.

Dag 9 | Terugreis
Vandaag beginnen we aan de terugreis naar Nederland.

Slovenië, het groene hart van Europa

Het prachtige Slovenië wordt niet voor niets het groene hart van Europa genoemd. Meer dan de helft van het land bestaat uit bossen. De schitterende natuur met helderblauwe meren, prachtige oude steden, besneeuwde bergtoppen en uitgestrekte wijnvelden maken Slovenië een bijzonder mooi land om op ontdekkingstocht te gaan. En dat is precies wat wij gaan doen! Tijdens deze reis ontdekken we de mooiste plekken van het land. Van het kraakheldere Meer van Bled naar de indrukwekkende Vintgar Kloof en van het romantische Ljubljana naar de uitgestrekte wijnvelden in het noorden van het land. Een onvergetelijke reis door een betoverend mooi land!

Dag 1 | Heenreis
We rijden naar het overnachtingshotel in Duitsland of Oostenrijk.

Dag 2 | Domžale
Na het ontbijt rijden we naar Kranjska Gora in Sloveníë. Een prachtig bergdorpje omringd door adembenemend natuurschoon. Vervolgens rijden we verder naar het hotel in Domžale, waar we na aankomst kunnen aanschuiven voor het diner.

Dag 3 | Bohinj – Bled – Vintgar Kloof
Ingeklemd tussen bergen en schitterende groene bossen vinden we het Bohinj Meer. Hier ontmoeten we onze gids, waarmee we een wandeling gaan maken. De gids zal ons de mooiste plekjes laten zien aan dit prachtige meer. We rijden verder naar Bled waar we zullen lunchen in een traditioneel restaurant. De gids zal ons vervolgens rondleiden door het stadje en langs het Meer van Bled, volgens velen het mooiste meer van Slovenië. Het sprookjesachtige kasteel, hoog gelegen op een rots, zullen we ook bezoeken. Alleen al voor het adembenemende uitzicht is dit kasteel een bezoek waard! Vervolgens bezoeken we de Vintgar Kloof voor een schitterende wandeling langs het snelstromende water naar een prachtige waterval.

Dag 4 | Secovlje – Piran – Postojna grotten
We rijden naar de kust voor een bezoek aan het Secovlje Salina Nature Park (zoutwinningsgebied). Na een wandeling waarin u alles leert over de zoutwinning in dit gebied, bezoeken we de mooie kustplaats Piran. Een gids zal ons leiden door de wirwar van smalle straatjes, langs prachtige kerkjes en de mooiste pastelkleurige huizen. Na een lunch in Piran, rijden we naar de schitterende, wereldberoemde Grotten van Postojna. De prachtige druipsteengrotten zijn een ware belevenis om te bezichtigen. Via een ondergrondse spoorweg rijdt u met een treintje de indrukwekkende grotten in. Een betoverende rit langs prachtige stalactieten en door kroonluchters verlichte kamers. Vervolgens gaat u de adembenemend mooie grotten te voet verder bezichtigen.

Dag 5 | Ljubljana
De pittoreske straten van Ljubljana staan vol met prachtige historische gebouwen, schitterende pleintjes en charmante kerkjes. Samen met een gids gaan we naar de mooiste plekjes van de hoofdstad van Slovenië. Vervolgens kunt u op eigen gelegenheid de stad ontdekken. Slenter door de straten en bewonder de prachtige oude gebouwen. Ga lekker winkelen in de vele gezellige boetiekjes of geniet van het mooie uitzicht over de rivier die de stad in tweeën splitst. Na een lunch in de stad rijden we naar Rogla, voor een zeer bijzondere wandeling (Treetop Walk). Hoog boven alles en iedereen uit, loopt een houten pad tussen de boomtoppen door. Geniet tijdens deze wandeling van de uitzichten over de overweldigende natuur om u heen. Vervolgens rijden we naar het door wijnvelden omringde Maribor, naar het volgende hotel.

Dag 6 | Maribor
Na het ontbijt in het hotel, komt een gids u ophalen voor een stadswandeling. Hij neemt u onder andere mee voor een wijnproeverij in de stad. Vervolgens gaan we lunchen. Na de lunch heeft u vrije tijd om de stad op eigen gelegenheid te verkennen. Ga bijvoorbeeld heerlijk shoppen, bezoek het oude kasteel of geniet aan de oever van de rivier de Drava, die dwars door de stad stroomt.

Dag 7 | Wijntour
Vandaag maken we een wijntour door de omgeving en kunt u kennis maken met de beste wijnen van deze regio. We ontmoeten onze gids in het hotel en rijden naar Ormož voor de eerste proeverij in een wijnkelder. Na deze proeverij rijden we naar Jeruzalem. Hier gaan we lunchen onder het genot van schitterende uitzichten over de omringende wijnvelden. Vervolgens naar het prachtig gelegen restaurant Zidanica Malek voor wederom een wijnproeverij. Tevens kunt u hier een klein wijnmuseum bezoeken. Als laatste bezoeken we het Frangez Sparkling wijnhuis, waar de wijn op traditionele wijze wordt gemaakt. Ook hier krijgt u een proeverij aangeboden. Dat belooft een gezellige dag te worden!

Dag 8 | Oostenrijk of Duitsland
Na het ontbijt rijden we naar het overnachtingshotel in Oostenrijk of Duitsland.

Dag 9 | Terugreis
Vandaag beginnen we aan de terugreis naar Nederland.