• Het grootste wagenpark van Zuid-Nederland
  • Sinds 1931 úw vervoerspartner
  • Coronaveilig vervoer; volgens de RIVM richtlijnen
  • Meest gevarieerde wagenpark van Zuid-Nederland
  • Milieuvriendelijke touringcars
  • Luxe en moderne touringcars

Proeven van Schotland

Wanneer men Schotland hoort denkt men aan Highland games, stoere mannen in kilts, whisky, doedelzakken en haggis. Schotland is echter veel meer. Het is een van de dunst bevolkte gebieden van Groot-Brittannië met een overweldigende natuur. U ziet hier uitgestrekte vlaktes met prachtige lochs (meren) en munros (bergen hoger dan 914 meter). Tijdens deze reis laten we u kennis maken met enkele highlights van deze fascinerende bestemming.

Dag 1 | Heenreis
’s Middags vertrek vanaf uw opstapplaats naar Rotterdam/Zeebrugge voor de nachtovertocht naar Hull. Voor we inschepen heeft u nog wat vrije tijd. Aan boord kunt u genieten van de verschillende faciliteiten zoals diverse winkels, restaurants en bars. U overnacht in een 2-persoonshut met stapelbed.

Dag 2 | Edinburgh
Na het ontbijt schepen we uit en rijden richting Schotland. ’s Middags komen we aan in Edinburgh, de hoofdstad van Schotland. Onder begeleiding van een gids maken we hier een stadsrondrit. Met haar middeleeuwse en 18e-eeuwse architectuur is dit een van de mooiste steden van Europa. U ziet hier dicht op elkaar gebouwde panden en smalle straten met veel bochten. Bezienswaardig is de Royal Mile, deze ligt tussen Edinburgh Castle en het koninklijk paleis Holyrood Palace, hier vindt u veel souvenirwinkels en gezellige terrasjes. Vanaf Edinburgh Castle heeft u een prachtig uitzicht over de hele stad. Vervolgens rijden we verder naar het Muthu Glasgow River hotel voor diner en overnachting.

Dag 3 | Highlands
Na het ontbijt staat de gids ons op te wachten voor een spectaculaire tocht door de Highlands. We rijden richting Trossachs National Park. De breuklijn die Schotland verdeeld in Lowlands en Highlands loopt dwars door het park heen. U ziet hier een zeer gevarieerd landschap met munros en lochs. We rijden voorbij Loch Lomond, dat door velen wordt gezien als het mooiste meer van Schotland richting Glen Coe. De diepe vallei en hoge bergen van Glen Coe zijn eeuwen geleden uitgesleten door ijzige gletsjers en vulkanische ontploffingen. Het dorpje Glencoe is pittoresk gelegen tussen de oevers van Loch Leven en de voet van de beroemde Glen. Langs Loch Linnhe rijden we naar het havenstadje Oban. Hier zijn veel kleine galerijen en leuke winkeltjes te vinden om in rond te struinen. Via Inveraray, een mooi 18e eeuws stadje, rijden we terug naar het hotel. Vanavond staat u een diner met Schotse specialiteiten te wachten. Een doedelzakspeler zorgt voor het nodige vertier en een glaasje whisky hoort er natuurlijk bij.

Dag 4 | York
Op de terugweg naar Hull brengen we nog een bezoek aan de prachtig bewaard gebleven middeleeuwse stad York. De York Minster torent boven de stad uit en is een van de grootste kathedralen van Noord-Europa. Bij een bezoek aan de Shambles, gaat u een stap terug in de tijd. De nauwe straat met overhangende vakwerkhuizen en oeroude winkelgevels maken het een van de meest historische winkelstraten van Engeland. Vervolgens rijden we naar Hull, waar we inschepen voor de nachtovertocht naar Rotterdam/Zeebrugge.

Dag 5 | Terugreis
Na het ontbijt schepen we uit en wordt u terug gebracht naar uw opstapplaats.