Betoverend Siberië

We reizen dwars over de uitgestrekte steppes van Siberië en door het betoverende winterse landschap. Per trein, bus, SUV, hovercraft, sneeuwscooter en zelfs per hondenslee maken we een tocht door dit schitterende gebied. We beginnen in het fascinerende Moskou. Daarna vliegen we naar Irkoetsk, waar de bijzondere reis door Siberië gaat beginnen. In Listvyanka staan sneeuwscooters en hondensledes op ons te wachten, in Irkoetsk staat de trein klaar voor vertrek en bij het Baikalmeer stappen we in SUV’s die ons over het gigantische bevroren Baikalmeer naar Bolshie Koty brengen. Een onvergetelijke reis boordevol zinderende excursies!

Dag 1 | Heenreis
Vanuit Düsseldorf vliegen we naar Moskou. Transfer naar het hotel waar we één nacht verblijven.

Dag 2 | Moskou
Gouden koepels glinsterend in het zonlicht, de mooiste metrostations, het wereldberoemde Kremlin en dé blikvanger van Moskou: de Basiliuskathedraal. Een gids neemt ons mee naar de bezienswaardigheden van deze stad. ’s Middags wordt u een lunch aangeboden. Vervolgens transfer naar de luchthaven voor de nachtvlucht naar Irkoetsk.

Dag 3 | Irkoetsk
’s Ochtends komen we aan in het schitterende Siberië. We genieten eerst van een ontbijt in Irkoetsk. Hierna maken we een stadsrondrit langs de vele houten huizen, kerken en kathedralen. Ook kunt u de stad op eigen gelegenheid verkennen. ’s Avonds dineren we in Irkoetsk, waar we één nacht verblijven.

Dag 4 | Baikalmeer – Hovercrafttocht
We gaan op weg naar het legendarische Baikalmeer. Onderweg stoppen we bij openluchtmuseum Taltsi. Een prachtig museum waar u wandelt door het Siberië van eeuwen geleden. U komt hier alles te weten over de Siberische architectuur met haar houten huisjes. Verder naar Listvyanka, gelegen aan het Baikalmeer, waar hovercrafts op ons staan te wachten. Op een unieke wijze kunt u genieten van de schitterende natuur aan het Baikalmeer. Vervolgens bezoeken we een vismarkt in Listvyanka. Hier kunt u allerlei soorten vis proeven en prachtige sieraden kopen, gemaakt van Baikal mineralen en stenen. We verblijven twee nachten in Listvyanka.

Dag 5 | Bolshie Koty
We bezoeken het Baikalmuseum waar u meer komt te weten over het ontstaan van dit reusachtige meer. Vervolgens gaan we naar Bolshie Koty. Deze nederzetting aan het Baikalmeer lijkt geheel afgesloten van de wereld. Omdat er geen wegen leiden naar het dorp, rijden we per SUV over het bevroren meer. Een unieke belevenis! Het laatste stuk leggen we te voet af. Onderweg pauzeren we bij een kampvuur met een lekkere Baikalmeerse kruidenthee om op te warmen. Aangekomen in het dorp lijkt het of hier de tijd heeft stilgestaan. U ziet hier hoe de lokale vissers aan het werk zijn en u mag zelfs meehelpen! ’s Middags zijn we uitgenodigd door een Russische familie om bij hen te lunchen. U proeft hier Siberische specialiteiten en uiteraard mag een vodka niet ontbreken! We wandelen terug naar de SUV’s , die ons vervolgens weer naar Listvyanka brengen.

Dag 6 | Sneeuwscooter- en hondensledetocht
Een avontuurlijke dag! Vandaag staat een 1,5 uur durende sneeuwscootertocht op het programma. Een tocht dwars door het idyllische Siberische sneeuwlandschap. Hierna door naar de volgende belevenis. Per hondenslee maken we een tocht van 3 kilometer door de besneeuwde taiga. Een prachtige ervaring! Als afsluiting nemen we de stoeltjeslift naar het hoogste punt van Listyvanka, waar u kunt genieten van een prachtig uitzicht over het Baikalmeer. Na deze bijzondere excursies rijden we naar een restaurant in Irkoetsk voor het diner. Vervolgens wordt u naar het treinstation gebracht voor de nachttrein naar Oelan-Oede. U volgt een gedeelte van de route van de Transsiberië Express. Overnachting in een 2-persoonswagon.

Dag 7 | Oelan-Oede
’s Morgens rond 05.00 uur aankomst in Oelan-Oede. We worden naar het hotel gebracht waar u zich kunt opfrissen en ontbijten. Vervolgens maken we een rondrit door deze mooie stad. Ook bezoeken we de Boeddhistische tempel ‘Ivolginsky Datsan’. Daarna rijden we naar een dorp voor een bezoek aan de ‘Oudgelovigen’. Dit Russisch-Orthodox geloof wordt beheerst door vroomheid en haar sterke band met de natuur. Hier leren we meer over dit geloof, de oorsprong, de gewoonten en gebruiken van de ‘Oudgelovigen’. Terug naar Oelan-Oede, waar we één nacht verblijven. Tijdens het diner staat ons een voorstelling vol Burjatische folklore te wachten.

Dag 8 | Treinrit Oelan-Oede – Irkoetsk
‘s Ochtends wordt u naar het treinstation gebracht. U volgt een gedeelte van de route van de Transsiberië Express. Geniet van het landschap dat langzaam aan u voorbij trekt. Van de beeldschone uitzichten over het bevroren Baikalmeer tot de eindeloze besneeuwde vlaktes. Na aankomst wordt u naar het hotel in Irkoetsk gebracht, waar we één nacht verblijven. ’s Avonds een diner met Russische specialiteiten en folkore.

Dag 9 | Terugreis
Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Irkoetsk gebracht. U vliegt via Moskou naar Düsseldorf, waar we nog dezelfde dag aankomen.

Paspoort, visum en verzekering:
Voor Rusland heeft u een visum nodig. Dit kunnen wij voor u verzorgen. Hiertoe dient u bij boeking een kopie van uw paspoort in te dienen. Het paspoort dient nog minstens 6 maanden geldig te zijn na terugkomst en dient 2 lege visumpagina’s te bevatten. Een Nederlandse identiteitskaart voldoet niet! Circa 6 weken voor vertrek hebben wij uw paspoort nodig om het visum erin te laten zetten. Houdt er rekening mee dat uw paspoort zeker 3 tot 4 weken weg is. Boekt u korter dan 10 weken voor vertrek, dan dient u zelf voor het visum te zorgen. De prijs voor het visum kan overigens nog wijzigen. Rusland stelt ook een reisverzekering verplicht. Kijkt u goed in de polis of een reis naar Rusland gedekt is. Dit is niet altijd het geval!

Betoverend Siberië

We reizen dwars over de uitgestrekte steppes van Siberië en door het betoverende winterse landschap. Per trein, bus, SUV, hovercraft, sneeuwscooter en zelfs per hondenslee maken we een tocht door deze schitterende regio. We beginnen in het fascinerende Moskou. Daarna vliegen we naar Irkoetsk, waar de bijzondere reis door Siberië gaat beginnen. In Listvyanka staan sneeuwscooters en hondensledes op ons te wachten, in Irkoetsk staat de trein klaar voor vertrek en bij het Baikalmeer stappen we in SUV’s die ons over het gigantische bevroren Baikalmeer naar Bolshie Koty brengen. Een onvergetelijke reis boordevol zinderende excursies!

Dag 1 | Heenreis
Vanuit Düsseldorf vliegen we naar Moskou. Hier staat de bus klaar voor een eerste kennismaking met de stad. Daarna gaan we naar het hotel, waar we één nacht verblijven.

Dag 2 | Moskou
Gouden koepels glinsterend in het zonlicht, de mooiste metrostations en het wereldberoemde Kremlin is wat Moskou typeert. Een gids neemt ons mee naar de bezienswaardigheden van deze stad. Per bus en te voet gaan we de stad ontdekken. Ook bezoeken we dé blikvanger van Moskou: de Basiliuskathedraal. ’s Middags wordt u een lunch aangeboden. Vervolgens transfer naar de luchthaven voor de nachtvlucht naar Irkoetsk.

Dag 3 | Irkoetsk
’s Ochtends komen we aan in het werkelijk schitterende Siberië. We genieten eerst van een ontbijt of lunch (afhankelijk van de aankomsttijd) in Irkoetsk. Hierna maken we een stadsrondrit langs de vele houten huizen, kerken en kathedralen. Ook kunt u de stad op eigen gelegenheid verkennen. ’s Avonds dineren we in het hotel in Irkoetsk, waar we één nacht verblijven.

Dag 4 | Baikalmeer – Hovercrafttocht
We gaan op weg naar het legendarische Baikalmeer. Onderweg stoppen we bij openluchtmuseum Taltsi. Een prachtig museum waar u wandelt door het Siberië van eeuwen geleden. U komt hier alles te weten over de Siberische architectuur met haar houten huisjes. Verder naar Listvyanka, gelegen aan het Baikalmeer, waar hovercrafts op ons staan te wachten. Op een unieke wijze kunt u genieten van de schitterende natuur aan het Baikalmeer. Vervolgens bezoeken we in Listvyanka een vismarkt, hier kunt u allerlei soorten vis proeven. Ook kunt u hier prachtige sieraden kopen, gemaakt van Baikal mineralen en stenen. We verblijven twee nachten in Listvyanka.

Dag 5 | Bolshie Koty
We bezoeken het Baikalmuseum waar u meer komt te weten over het ontstaan van dit reusachtige meer. Vervolgens gaan we naar Bolshie Koty. Deze nederzetting aan het Baikalmeer lijkt geheel afgesloten van de wereld. Omdat er geen wegen leiden naar het dorp, rijden we per SUV over het bevroren meer. Een unieke belevenis! Het laatste stuk leggen we te voet af. Onderweg pauzeren we bij een kampvuur met een lekkere Baikalmeerse kruidenthee om op te warmen. Aangekomen in het dorp lijkt het of hier de tijd heeft stilgestaan. U kunt hier bekijken hoe de lokale vissers aan het werk zijn en mag zelfs meehelpen! ’s Middags zijn we uitgenodigd door een Russische familie om bij hen te lunchen. U proeft hier Siberische specialiteiten en uiteraard mag een vodka niet ontbreken! Per SUV rijden we weer terug naar Listvyanka.

Dag 6 | Sneeuwscooter- en hondensledetocht
Een avontuurlijke dag! Vandaag staat een 1,5 uur durende sneeuwscootertocht op het programma. Een tocht dwars door het idyllische Siberische sneeuwlandschap. Hierna door naar de volgende belevenis. Per hondenslee maken we een tocht van 3 kilometer door de besneeuwde taiga. Een prachtige ervaring! Als afsluiting nemen we de stoeltjeslift naar het hoogste punt van Listyvanka, waar u kunt genieten van een prachtig uitzicht over het Baikalmeer. Na deze bijzondere excursies rijden we naar het hotel in Irkoetsk, waar we één nacht blijven.

Dag 7 | Treinrit Irkoetsk – Oelan-Oede
Na het ontbijt wordt u naar het treinstation gebracht, waar rond 10.00 uur de trein klaar staat om te vertrekken. U volgt een gedeelte van de route van de Transsiberië Express. Geniet van het landschap dat langzaam aan u voorbij trekt. Van de beeldschone uitzichten over het bevroren Baikalmeer tot de eindeloze besneeuwde vlaktes. ’s Avonds arriveert de trein in Oelan-Oede en worden we naar een hotel gebracht voor twee overnachtingen.

Dag 8 | Oelan-Oede
We maken een rondrit door deze mooie stad. Ook bezoeken we de Boeddhistische tempel ‘Ivolginsky Datsan’. Vervolgens rijden we naar een dorp voor een bezoek aan de ‘Oudgelovigen’. Dit Russisch-Orthodox geloof wordt beheerst door vroomheid en haar sterke band met de natuur. Hier leren we meer over dit geloof, de oorsprong, de gewoonten en gebruiken van de ‘Oudgelovigen’. Vervolgens gaan we terug naar Oelan-Oede waar ons een afscheidsdiner met Siberische specialiteiten en een voorstelling vol Burjatische folklore te wachten staat.

Dag 9 | Terugreis
Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Düsseldorf, waar we nog dezelfde dag aankomen.

 

Paspoort, visum en verzekering:
Voor Rusland heeft u een visum nodig. Dit kunnen wij voor u verzorgen. Hiertoe dient u bij boeking een kopie van uw paspoort in te dienen. Het paspoort dient nog minstens 6 maanden geldig te zijn na terugkomst en dient 2 lege visumpagina’s te bevatten. Een Nederlandse identiteitskaart voldoet niet! Circa 6 weken voor vertrek hebben wij uw paspoort nodig om het visum erin te laten zetten. Houdt er rekening mee dat uw paspoort zeker 3 tot 4 weken weg is. Boekt u korter dan 10 weken voor vertrek, dan dient u zelf voor het visum te zorgen. De prijs voor het visum kan overigens nog wijzigen.
Rusland stelt ook een reisverzekering verplicht. Kijkt u goed in de polis of een reis naar Rusland gedekt is. Dit is niet altijd het geval!

 

*prijs gebaseerd op vluchtprijzen 2021. Kunnen nog enigzins wijzigen.

Betoverend Siberië

We trekken dwars door de uitgestrekte steppes van Siberië en door het betoverende winterse landschap. Per trein, bus, SUV, hovercraft, sneeuwscooter en zelfs per hondenslee maken we een tocht door deze schitterende regio. We beginnen in het fascinerende Moskou. Vervolgens vliegen we naar Irkoetsk, vanwaar onze bijzondere reis door Siberië gaat beginnen. In Listvyanka staan sneeuwscooters en hondensledes op ons te wachten, in Irkoetsk staat de trein klaar voor vertrek en bij het Baikalmeer stappen we in SUV’s die ons over het gigantische bevroren Baikalmeer naar Bolshie Koty brengen. Een onvergetelijke reis boordevol zinderende excursies!

Dag 1 | Heenreis
Vanuit Düsseldorf vliegen we naar Moskou. Na een eerste kennismaking met de stad per bus, rijden we door naar het hotel.

Dag 2 | Moskou
Gouden koepels glinsterend in het zonlicht, de mooiste metrostations en het wereldberoemde Kremlin is wat Moskou typeert. Een gids neemt ons mee naar de meest bijzondere plekken van deze fascinerende stad. Per bus en te voet gaan we de stad ontdekken. Ook bezoeken we dé blikvanger van Moskou: de Basiliuskathedraal. ’s Middags wordt u een lunch aangeboden. Daarna wordt u naar de luchthaven gebracht voor de nachtvlucht naar Irkoetsk.

Dag 3 | Irkoetsk
’s Ochtends komen we aan in het werkelijk schitterende Siberië. Vervolgens nuttigen we, afhankelijk van de aankomsttijd, eerst een ontbijt of lunch in Irkoetsk. Hierna maken we een stadsrondrit langs de vele houten huizen, kerken en kathedralen. Ook kunt u de stad op eigen gelegenheid verkennen. ’s Avonds dineren we in het hotel in Irkoetsk.

Dag 4 | Baikalmeer – Hovercrafttocht
We gaan op weg naar het legendarische Baikalmeer. Onderweg stoppen we bij openluchtmuseum Taltsi. Een prachtig museum waar u wandelt door het Siberië van eeuwen geleden. U komt hier alles te weten over de Siberische architectuur met haar houten huisjes. Verder naar Listvyanka, gelegen aan het Baikalmeer, waar hovercrafts op ons staan te wachten. Op een unieke wijze kunt u genieten van de schitterende natuur aan het Baikalmeer. Vervolgens bezoeken we in Listvyanka een vismarkt, waar u allerlei soorten vis kunt proberen. Ook kunt u hier prachtige sieraden kopen, gemaakt van Baikal mineralen en stenen. We overnachten in Listvyanka.

Dag 5 | Bolshie Koty
Als eerste bezoeken we het Baikalmuseum, over het ontstaan en de ontwikkeling van dit reusachtige meer. Vervolgens gaan we naar Bolshie Koty. Deze nederzetting aan het Baikalmeer lijkt geheel afgesloten van de wereld. Omdat er geen wegen leiden naar het dorp, rijden we per SUV over het bevroren meer. Een unieke belevenis! Het laatste stuk leggen we te voet af. Onderweg pauze bij een kampvuur voor een lekkere Baikalmeerse kruidenthee om op te warmen. Aangekomen in het dorp, lijkt het of hier de tijd heeft stilgestaan. U kunt hier bekijken hoe de lokale vissers aan het werk zijn en mag zelfs meehelpen! ’s Middags zijn we uitgenodigd door een Russische familie om bij hen te lunchen. U krijgt hier heerlijke Siberische specialiteiten aangeboden en uiteraard mag een vodka niet ontbreken! Per SUV rijden we weer terug naar Listvyanka.

Dag 6 | Sneeuwscootertocht – Hondensledetocht
Een zeer bijzondere dag vol avonturen! Vandaag staat een 1,5 uur durende sneeuwscootertocht op het programma. Een onvergetelijke tocht dwars door het adembenemende Siberische sneeuwlandschap. Vervolgens meteen door naar het volgende avontuur. Per hondenslee maken we een tocht van 3 kilometer door de besneeuwde taiga. Een prachtige ervaring die u niet snel zult vergeten! Als afsluiting nemen we de stoeltjeslift naar het hoogste punt van Listyvanka, waar u kunt genieten van een adembenemend uitzicht over het Baikalmeer. Daarna rijden we naar het hotel in Irkoetsk.

Dag 7 | Treinrit Irkoetsk – Oelan-Oede
Na het ontbijt wordt u naar het treinstation gebracht, waar rond 10.00 uur de trein klaar staat om te vertrekken. U volgt een gedeelte van de route van de Trans Siberië Express. Geniet van het landschap dat langzaam aan u voorbij trekt. Van de beeldschone uitzichten over het bevroren Baikalmeer en de eindeloze besneeuwde vlaktes. ’s Avonds arriveert de trein in Oelan-Oede en worden we naar een hotel aldaar gebracht.

Dag 8 | Oelan-Oede
We maken een rondrit door deze mooie stad. Ook bezoeken we de Boeddhistische tempel ‘Ivolginsky Datsan’. Vervolgens rijden we naar een dorp voor een bezoek aan de ‘Oudgelovigen’. Dit Russisch-Orthodox geloof wordt beheerst door vroomheid en haar sterke band met de natuur. Hier leren we meer over dit geloof, de oorsprong, de gewoonten en gebruiken van de ‘Oudgelovigen’. Vervolgens gaan we terug naar Oelan-Oede waar ons een afscheidsdiner met Siberische specialiteiten en een voorstelling vol Burjatische folklore te wachten staat.

Dag 9 | Terugreis
Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Düsseldorf.