• Het grootste wagenpark van Zuid-Nederland
  • Sinds 1931 úw vervoerspartner
  • Coronaveilig vervoer; volgens de RIVM richtlijnen
  • Meest gevarieerde wagenpark van Zuid-Nederland
  • Milieuvriendelijke touringcars
  • Luxe en moderne touringcars

Nationaal Park de Biesbosch

Het Nationaal Park de Biesbosch is een uitzonderlijk natuurgebied dat grote bekendheid en waardering heeft gekregen door onder andere zijn unieke landschap, brede en smalle kreken en spaarbekkens voor drinkwatervoorziening. Door de aanleg van de Deltawerken is dit natuurgebied veel toegankelijker geworden.

In de ochtend komen we in Werkendam aan, waar wij het Biesbosch museum bezoeken. Hier krijgt u een indruk van het verleden, heden en toekomst van de Biesbosch. Na ons bezoek aan het museum rijden we naar Drimmelen, waar wij onze touringcar inwisselen voor een rondvaartboot. Tijdens de lunch aan boord bekijken we dit natuurgebied van dichtbij. De vele water- en weidevogels en de herintroductie van de bevers zorgen ervoor dat u een onvergetelijke vaartocht zult beleven. Vervolgens rijden we naar de mooiste vestingstad van Nederland, Gorinchem. De vestingwallen lopen helemaal rond en geven prachtige uitzichten over de rivieren. In de pittoreske straatjes vindt u leuke winkels en gezellige terrasjes. De Grote Markt met het oude stadhuis moet u ook gezien hebben. Hierna beginnen we aan de terugreis. Onderweg maken we nog een stop voor een diner.

Reisprogramma:
10.00 uur: bezoek Biesbosch museum
12.30 uur: boottocht
15.15 uur: bezoek aan Gorinchem
18.00 uur: diner
19.30 uur: aanvang terugreis

Alle genoemde tijden in het reisprogramma zijn circa tijden en onder voorbehoud. Deze dienen slechts ter indicatie.

Orchideeënhoeve met bezoek Nijmegen

We beginnen de dag met een bezoek aan de Orchideeënhoeve in Luttelgeest. Bij aankomst worden wij gastvrij ontvangen en getrakteerd op twee kopjes koffie of thee met gesorteerd cakegebak. Vervolgens kunt u op eigen gelegenheid de tuinen bezoeken. In de geheel overdekte hoeve waant u zich in een tropisch natuurgebied, het is absoluut een lust voor het oog. U vindt hier onder andere een prachtige orchideeëntuin, tropische vlindertuin, stokstaartjestuin en de lorituin met 60 prachtige papegaaien. Na al deze indrukken krijgt u een luxe lunch aangeboden en bij vertrek ontvangt u nog een mooie orchidee in cadeauverpakking.
In de middag vertrekken wij naar Nijmegen. De stad is ontzettend divers en kent een keur aan mogelijke activiteiten. Wandel door het Kronenburgpark, de oudste straat van Nederland of langs de pas vernieuwde Waalkade. Hier heeft u nog even vrije tijd en kunt u een hapje eten voordat we terug rijden naar de opstapplaatsen. Tip voor een hapje en een drankje: bezoek restaurant De Hemel gelegen in een middeleeuws kloosterpand in het centrum van de stad. Rond 19.00 uur vertrekken wij uit Nijmegen en rijden we terug naar de opstapplaatsen.

Reisprogramma:
11.30/12.00 uur: aankomst bij de Orchideeënhoeve
14.00 uur: luxe lunch
15.15 uur: vertrek naar Nijmegen
17.00 uur: aankomst in Nijmegen
19.00 uur: aanvang terugreis

Alle genoemde tijden in het reisprogramma zijn circa tijden en onder voorbehoud. Deze dienen slechts ter indicatie.

Volendam en Marken

We rijden, met onderweg een stop voor koffie of thee met een huisgemaakt taartje, naar Marken. Vanaf de parkeerplaats is het even lopen naar de haven. De vroegere terpen waar men gevrijwaard was tegen het hoge water, werden benut om daarop huizen te bouwen. Bezoek op eigen gelegenheid de musea in de paalwoningen, een Markerhuisje of een klompenmakerij.

U kunt zelf bepalen wanneer u de overtocht naar Volendam maakt. Met de Marken-Express vaart u in een half uurtje naar het mooie vissersdorp aan het IJsselmeer. De dijk van Volendam heeft vele snuffelwinkeltjes, restaurants en terrasjes waar honderden toeristen dagelijks genieten van de authentieke sfeer en het uitzicht op de haven en het water. Volendam is bekend vanwege de vele muzikanten, voetbal en de vis. Ontdek dit gezellige vissersdorp op uw gemak. U kunt op eigen gelegenheid ergens dineren, we zullen om ca. 18.00 uur beginnen aan de terugreis.

Reisprogramma:
10.00 uur: koffiestop
12.00 uur: verwachte aankomst in Marken
18.00 uur: aanvang terugreis

Alle genoemde tijden in het reisprogramma zijn circa tijden en onder voorbehoud. Deze dienen slechts ter indicatie.

Delft met bezoek aan “Royal Delft”

We vertrekken richting Delft met onderweg een stop voor een kop koffie of thee met een stuk appelgebak. Bij Delft denkt u misschien al snel aan het Delfts Blauw of aan de schilder Johannes Vermeer, natuurlijk wereldberoemd om zijn ‘Meisje met de parel’. Maar het is ook de stad van gezellige winkelstraten, smalle grachten, knusse hofjes en leuke terrassen. Delft bruist en zit vol bezienswaardigheden!

Nadat we zijn aangekomen in de stad heeft u de gelegenheid om ergens een hapje te eten alvorens wij aan boord gaan voor de rondvaart. Tijdens deze rondvaart brengen wij een bezoek aan de beroemde aardewerkfabriek “Royal Delft”. Hier krijgt u een rondleiding door de fabriek en zult u zien hoe hier het wereldberoemde Delfts Blauw volledig met de hand beschilderd wordt volgens eeuwenoude tradities. Met de boot varen wij weer terug naar het oude centrum. Aansluitend heeft u nog vrije tijd om Delft op eigen gelegenheid te bezoeken. Rond 17.30 uur verlaten wij Delft en beginnen wij aan de terugreis. Onderweg zullen wij nog stoppen voor een heerlijk diner.

Reisprogramma:
10.15 uur: koffie of thee en appelgebak
12.00 uur: aankomst in Delft
13.00 uur: rondvaart met bezoek aan ‘Royal Delft’
16.00 uur: vrije tijd in Delft
17.30 uur: vertrek uit Delft 18.30 uur: diner
20.00 uur: aanvang terugreis

Alle genoemde tijden in het reisprogramma zijn circa tijden en onder voorbehoud. Deze dienen slechts ter indicatie.

Bloesemtocht door de Betuwe

Waar polders, dijken en boomgaarden zich aaneenrijgen in het Gelderse Rivierengebied ligt de Betuwe, de fruittuin van Nederland. Wanneer de bomen zich hier sieren met een lentebloesemkleur is dit gebied zeker een bezoek waard. Vanaf onze opstapplaatsen rijden we naar Tiel.

In Tiel zullen we Flipje in de Betuwe bezoeken. Het huis van Flipje is natuurlijk een verzameling van alles wat met deze fruitjam te maken heeft en bovendien is er nog een streekmuseum aan verbonden. Vervolgens krijgt u een lunch aangeboden. Na de lunch rijden we naar Buren, hier ontmoeten we de gids voor een rondrit. U ziet het prachtige Betuwse Landschap vol met boomgaarden en mooie ontluikende bloesems. Van oost naar west stroomt de Linge langs de karakteristieke lintdorpen en het monumentale landgoed Mariënwaerdt. Na de rondrit maken we nog een korte stop in het monumentale stadje Buren, waar u een rijke geschiedenis en veel bezienswaardigheden vindt. Deze dag wordt afgesloten met een diner tijdens de terugreis.

Reisprogramma:
11.00 uur: aankomst Tiel en bezoek aan Flipje museum
13.00 uur: lunch
14.00 uur: rondrit door de Betuwe
18.30 uur: diner
20.00 uur: aanvang terugreis

Alle genoemde tijden in het reisprogramma zijn circa tijden en onder voorbehoud. Deze dienen slechts ter indicatie.

Keukenhof

In de Keukenhof bezoekt u het voorjaar op zijn mooist. De Keukenhof is dé lentebestemming bij uitstek, met bloeiende tulpen, hyacinten, narcissen en andere bolgewassen. Meer dan 7 miljoen bloembollen staan er dit voorjaar maar liefst in bloei. U krijgt ruim voldoende tijd om dit park met haar 15 km aan wandelpaden te bezoeken. De Keukenhof is verrassend voor jong en oud, een unieke beleving waarbij u uw camera niet mag vergeten. In de Keukenhof kunt u inspiratie opdoen en ontspannen in een prachtige omgeving! Geniet van een hapje en een drankje in de restaurants of op de terrassen (niet inbegrepen). Shop voor leuke souvenirs of bestel bollen voor uw eigen tuin bij de bloembollenverkooppunten op het park. Vergeet ook zeker niet om één van de vele bloemenshows en inspiratietuinen te bezoeken!

Op zaterdag 23 april vindt ook het Bloemencorso van de Bollenstreek plaats. Deze optocht komt zoals elk jaar met zo’n 50 (praal)wagens langs de Keukenhof.

Reisprogramma:
11.30 uur: aankomst in Lisse
18.00 uur: aanvang terugreis

Alle genoemde tijden in het reisprogramma zijn circa tijden en onder voorbehoud. Deze dienen slechts ter indicatie.

All-inclusive in Drenthe

Deze reis brengt ons naar Drenthe, bekend om zijn prachtige bossen, heidevelden en natuurlijk de hunebedden. Hunebedden zijn oude grafmonumenten die bestaan uit grote zwerfkeien. Van de 53 hunebedden in Nederland zijn er 51 in Drenthe te vinden. In een landelijke omgeving omgeven door bossen en heidevelden ligt hotel Ruyghe Venne. Het sfeervol ingerichte hotel is omgeven door schitterende natuurgebieden met uitgestrekte wandel- en fietspaden, levendige dorpen en diverse bezienswaardigheden zoals monumentendorp Orvelte. Een prachtige reis in eigen land!

Dag 1 | Heenreis – Orvelte
Vanaf uw opstapplaats rijden we naar hotel Ruyghe Venne, waar we op tijd voor de lunch aankomen. ’s Middags bezoeken we het monumentendorp Orvelte. Dit is één van de mooiste dorpen van Nederland. Orvelte is een eeuwenoud esdorp dat in de 10e eeuw is ontstaan. De monumentale boerderijen en de straten met kinderkopjes en oude klinkers geven het een unieke sfeer. Het is een levendig en gastvrij dorp, waar mensen normaal wonen en werken in een authentieke omgeving die nog echt de sfeer van een 19e eeuws Drents esdorp uitademt.

Dag 2 | Coevorden
Tot aan de lunch heeft u vrije tijd in het hotel. Wat dacht u van een wandeling door de mooie omgeving? Na de lunch rijden we naar Coevorden, we maken kennis met deze interessante stad tijdens een stadswandeling met gids. De naam verwijst naar een doorwaadbare plaats voor koeien in een rivier. Een deel van het historische centrum is nog in tact en de nieuwbouw is er op een spectaculaire manier in verweven. Theater de Hofpoort, dat ook dienst doet als gemeentehuis, is een prachtig gebouw op de markt gelegen. Aan de achterkant van het theater loopt een loopbrug naar het kasteel, dat tegenwoordig een hotel-restaurant is. Na de rondleiding heeft u nog even vrije tijd voordat wij terugkeren naar het hotel. Geniet van de gemoedelijke sfeer op een van de gezellige terrasjes.

Dag 3 | Groningen – Openluchtmuseum Ellert en Brammert
Na het ontbijt rijden we naar de stad Groningen. We starten met een rondwandeling met gids. Groningen staat bekend als een gezellige studentenstad maar het is ook een oude Hanzestad met een boeiende geschiedenis. Kom onder de indruk van de statige middeleeuwse patriciërshuizen, eeuwenoude pakhuizen, de prachtige bruggen en de vele torens. Na de wandeling heeft u nog even vrije tijd voordat we terugrijden naar het hotel voor de lunch. ’s Middags gaan we naar openluchtmuseum Ellert en Brammert (entree ca. € 9,-). Hier kunt u zien hoe de inwoners van Drenthe vroeger leefden en werkten. Er is onder andere een plaggenhut, Saksische boerderij met stookhok, tolhuis, houtzagerij, schooltje en gevangenis te bezichtigen.

Dag 4 | Hunebedcentrum – Museumboerderij de Karstenhoeve
In de ochtend bezoeken wij het Hunebedcentrum in Borger (entree ca. € 12,50). Dit is de plek waar de prehistorie tot leven komt. Ontdek de oertijd, het grootste hunebed en het leven van de hunebedbouwers. Voor de lunch gaan wij terug naar het hotel. ’s Middags bezoeken wij museumboerderij de Karstenhoeve (entree ca. € 5,-). Deze boerderij uit de eerste helft van de 17e eeuw verkeert voor een groot deel nog in originele staat. Met zijn authentieke interieur is dit rijksmonument een van de mooiste museumboerderijen van Nederland.

Dag 5 | Zwolle – Terugreis
Na het ontbijt beginnen we aan de terugreis. Onderweg bezoeken we Zwolle, een historische Hanzestad met een bruisende binnenstad. In de straten van de middeleeuwse binnenstad hangt een levendige sfeer en vindt u aparte boetiekjes, lekkere koffietentjes en gezellige terrasjes. Vervolgens wordt u teruggebracht naar uw opstapplaats.

Floriade

De Wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade wordt sinds 1960 één keer per 10 jaar in een Nederlandse plaats gehouden. In 2022 is Almere vanaf 14 april t/m 9 oktober een half jaar lang het podium voor de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 met als thema ‘Growing Green Cities’. In het 60 hectare grote Floriade-park ontdekt u groene oplossingen van innovators uit binnen- en buitenland die onze steden leuker, mooier en duurzamer maken op het gebied van groen, voeding, gezondheid en energie.
U kunt hier volop genieten van de geuren en kleuren van bloemen, planten, groenten en fruit. Er zijn meer dan 40 landenpaviljoens waar landen hun cultuur, planten, bloemen en lokale innovaties laten zien voor groene steden. Zweef hoog boven het Floriade-park in de kabelbaan en maak kennis met dit groene vervoersmiddel van de toekomst. Onderweg geniet u van een prachtig uitzicht over het Floriade-park vanaf 35 meter hoogte. Bij diverse restaurants, foodtrucks en proeverijen op de Expo kunt u genieten van gezonde én lekkere snacks en maaltijden. Ook kunt u rondkijken in de winkels op het Floriade-park voor een uniek aandenken.

Reisprogramma:
11.30 uur: aankomst in Almere
18.00 uur: aanvang terugreis

Alle genoemde tijden in het reisprogramma zijn circa tijden en onder voorbehoud. Deze dienen slechts ter indicatie.

Libelle Zomerweek

Dit jaar is de 25e keer Libelle Zomerweek en dat wordt gevierd op een te gekke nieuwe locatie in de Haarlemmermeer, de Expo!

Alle ingrediënten voor een fantastische Zomerweek zullen er weer zijn:
te gekke optredens – veel creatieve workshops – superveel shops – lekker eten & drinken – modeshows – tuin & woon inspiratie – haar & beauty trends & nog heel veel meer…

Reisprogramma:
Wij verwachten hier even na 10.00 uur aan te komen. Om 18.00 uur zal de touringcar weer vertrekken, terug naar de opstapplaatsen.

Open dag 2022

GRATIS open dag
Op zondag 10 april heeft u de gelegenheid een van onze luxe cruiseschepen geheel vrijblijvend en gratis te bekijken.
Het schip ligt die dag van 11.00 tot 16.00 in Roermond aan de Maassteiger bij Arlo.

Neem een kijkje op de Traviata, ons gezellige 4-sterrenschip. U krijgt een rondleiding op het schip en kunt genieten van de boordmuzikant onder het genot van één gratis drankje. Deelname is GRATIS, aanmelden verplicht via het formulier.

Komt u met eigen vervoer, dan kunt u parkeren bij de parkeergarage Kazerneplein of bij het Designer Outlet center. Van beide parkeerplaatsen loopt u binnen vijf minuten naar het schip.

Ook kunt u boeken voor een transfer per touringcar. We vragen in dag geval een bijdrage van slechts 7,- per persoon.
U verblijft dan 3 uur in Roermond, waardoor u het schip kunt bekijken en ook nog even winkelen in het Designer Outlet center.