De geuren en kleuren van Marokko

Betreed de betoverende wereld van Marokko, een land doordrenkt van geschiedenis, cultuur en adembenemende landschappen. We beginnen in Fez, de oude koningsstad, waar u wordt ondergedompeld in de smalle straatjes van de medina, de oudste van Marokko. Rabat, de moderne hoofdstad met een rijke historie, biedt een blik op de prachtige Hassan toren en het Koninklijk Paleis. In Marrakech komt de magie tot leven op het bruisende Djemaa el Fna-plein, omgeven door schitterende paleizen en weelderige tuinen. Proef de heerlijke Marokkaanse keuken en ervaar de gastvrijheid van de lokale bevolking. De omschrijving en foto’s doen deze reis geen recht, dit is het sprookje van 1001 nacht!

Dag 1 | Lyon
Vanaf de opstapplaatsen vertrekken we naar de omgeving van Lyon voor de overnachting.

Dag 2 | Nîmes – Roses
We bezoeken Nîmes in het zuiden van Frankrijk. Interessant is de Arena van Nîmes, dit is een van de best bewaarde Romeinse amfitheaters ter wereld en dateert uit de 1e eeuw na Christus. Het wordt vaak vergeleken met het Colosseum in Rome. We reizen verder naar de omgeving van Roses voor de overnachting.

Dag 3 | Tarragona – Valencia
Dwaal door de smalle straatjes en steegjes van de oude binnenstad van Tarragona, waar u charmante pleinen, winkels, cafés en restaurants zult ontdekken. Daarna naar de omgeving van Valencia voor de overnachting.

Dag 4 | Murcia – Granada
Verder zuidwaarts naar Murcia. Bezoek Plaza Cardenal Belluga, dit centrale plein wordt omgeven door enkele van de meest opvallende gebouwen van de stad, waaronder de kathedraal en het bisschoppelijk paleis. Ons einddoel voor vandaag is de omgeving van Granada, waar we overnachten.
Dag 5 | Tanger
We rijden naar Tarifa waar we de overtocht naar Tanger in Marokko maken. Bij aankomst in de haven, maken we kennis met de reisleider die ons tijdens de reis door Marokko begeleid. Overnachting in de omgeving van Tanger.

Dag 6 | Tétouan – Chefchaouen – Fez
Als eerste bezoeken we de medina van Tétouan. Deze staat op de Werelderfgoedlijst en is één van de best bewaarde medina’s in Marokko. Het is beroemd om zijn Andalusische architectuur en witgekalkte gebouwen. Wandel door de smalle, kronkelende straatjes en bewonder de traditionele gebouwen, binnenplaatsen en winkels. Verder richting Chefchaouen. Het meest opvallende kenmerk van deze stad is de overvloedige blauwe kleur die de gebouwen en straten siert. Wandel door de smalle steegjes en geniet van de betoverende blauwe omgeving. Verder naar de omgeving van Fez, waar we twee nachten verblijven.

Dag 7 | Fez
De Koningsstad Fez is een van de oudste en meest fascinerende steden van het land en staat bekend om zijn goed bewaarde middeleeuwse oude stad, de zogenaamde medina. Fez heeft een rijke geschiedenis en cultuur, en het is een belangrijk centrum voor kunst, architectuur, ambachten en islamitische studies. De ochtend gaan we op ontdekking met onze reisleider en ’s middags heeft u vrije tijd.

Dag 8 | Rabat – Marrakech
We bezoeken de Koningsstad Rabat, de hoofdstad van Marokko. Tijdens de rondrit ziet u onder andere het Koninklijk Paleis, de Hassan-toren en het Mausoleum van Mohammed V. Daarna verder naar Marrakech, waar we twee nachten verblijven.

Dag 9 | Marrakech
’s Ochtends gaan we op verkenning met onze reisleider. De Koningsstad Marrakech is de bekendste en meest bezochte stad van Marokko. De ‘rode stad’ fascineert met zijn kleurrijke souks, betoverende paleizen zoals het Bahia Palace, de Koutoubia moskee en de bruisende Djemaa el Fna-markt. De stad ademt een mix van traditionele en moderne invloeden, met weelderige tuinen, historische medina’s en de levendige ambiance die de Marokkaanse cultuur belichaamt. ’s Middags heeft u vrije tijd, ga op ontdekking in de medina en slenter door een doolhof van smalle straatjes en traditionele huizen.

Dag 10 | Casablanca
Na het ontbijt bezoeken we de grootste stad van Marokko, Casablanca. Deze dynamische metropool ligt aan de Atlantische kust en is beroemd om de Hassan II-moskee, één van de grootste moskeeën ter wereld. De stad herbergt een bloeiende zakenwijk, architecturale parels zoals de Art Deco-wijk, en bruisende markten zoals de Habous. De stad staat bekend om zijn kosmopolitische atmosfeer, waar Westerse en Afrikaanse invloeden samenkomen. De kustlijn biedt ontspanning, terwijl de gastronomie een rijke mix van Arabische, Franse en mediterrane smaken belichaamt. Bezoek ook zeker de prachtige boulevard Corniche. We overnachten in de omgeving van Casablanca.

Dag 11 | Algericas
Vanuit Casablanca rijden we naar Tanger voor de overtocht naar Tarifa. Na uitscheping rijden we verder richting Algericas waar we overnachten.

Dag 12 | Toledo
Dwars door Spanje naar ons einddoel voor vandaag; de omgeving van Toledo, waar we overnachten. Wanneer de tijd het toelaat, bezoeken we het oude centrum van Toledo. De stad is bekend om zijn culturele erfgoed en biedt een betoverend uitzicht op de Tajo-rivier.

Dag 13 | Burgos – Irun
Na het ontbijt in Toledo vervolgen we onze weg en stoppen we in de Noord Spaanse stad Burgos.
Het is een historische stad met een indrukwekkende gotische kathedraal die op de Werelderfgoedlijst staat. Bekend om zijn middeleeuwse architectuur, herbergt de stad ook het indrukwekkende Castillo de Burgos en biedt het charmante straatjes, pleinen en culinaire lekkernijen die de regionale smaak weerspiegelen. Na dit bezoek reizen we verder naar de omgeving van Irun, waar we ovenachten.

Dag 14 | Frankrijk
We passeren de grens met Frankrijk. Onderweg maken we nog een leuke stop voordat we inchecken bij het overnachtingshotel in Frankrijk.

Dag 15 | Nederland
Na het ontbijt begint de terugreis naar Nederland.