• Het grootste wagenpark van Zuid-Nederland
  • Sinds 1931 úw vervoerspartner
  • Coronaveilig vervoer; volgens de RIVM richtlijnen
  • Meest gevarieerde wagenpark van Zuid-Nederland
  • Milieuvriendelijke touringcars
  • Luxe en moderne touringcars

4-daagse tuinreis Kent en RHS Chelsea Flower Show 2022

Met bezoek aan de prachtige tuinen van Sissinghurst Castle

Tijdens deze 4-daagse tuinreis staat de Chelsea Flower Show, georganiseerd door de Royal Horticultural Society, centraal. Het is één van ‘s werelds grootste en meest prestigieuze bloemenshows en een echte must see voor iedere tuinliefhebber. Tijdens deze reis bezoekt u de show op zaterdag, waar u de vele modeltuinen, stands van beroemde kwekers en uitgebreide bloemendisplays kunt bewonderen.
Naast de show staan er uiteraard ook bezoeken aan diverse tuinen in het graafschap Kent op het programma. Ontdek de doorkijkjes van High Beeches, de verschillende tuinkamers van Sissinghurst Castle en de historie van privétuin Hole Park.

Programma:
Dag 1: Godinton House Gardens
Dag 2: High Beeches, Borde Hill Garden en Sissinghurst Castle Garden
Dag 3: RHS Chelsea Flower Show
Dag 4: Hole Park

Godinton House Gardens
Dit karakteristieke huis is omringd door een prachtig landschap met statige eiken en kastanjebomen. In de tuinen vindt u zorgvuldig aangelegde gazons met kleurrijke borders, een vijver en een rozen- en Italiaanse tuin. Dit wordt afgewisseld met een grote wilde tuin, waar u rustig kunt wandelen en van de natuur kunt genieten. In de grote ommuurde tuin vindt u een prachtige collectie bloemen, planten en groenten die u het gevoel geven in een Victoriaanse moestuin te zijn beland.

High Beeches
High Beeches is één van de mooiste tuinen van de regio. Het is een echte bos- en watertuin en bevat een uitzonderlijke collectie zeldzame en ongewone struiken en bomen van over de hele wereld. Door de natuurlijke aanleg, de niveauverschillen en het gebruik van slingerpaadjes kunt u hier heerlijk wandelen.

Borde Hill Garden
De tuinen van Borde Hill liggen rondom een indrukwekkend Elizabethaans landhuis afkomstig uit de 16e eeuw. Borde Hill is onder te verdelen in een formele tuin opgebouwd uit diverse tuinkamers en een magisch bosland, waar u heerlijk kunt wandelen en genieten van het uitzicht over het Sussex Weald en de Ouse Valley. Het is een prachtige tuin met veel azalea’s en rododendrons, waarvan sommigen al meer dan 100 jaar oud zijn. Verder is er een typisch Italiaanse tuin en een uitbundige rozentuin.

Sissinghurst Castle Garden
De romantische tuinen rondom Sissinghurst Castle zijn één van de beroemdste en meest invloedrijke Engelse tuinen van de 20e eeuw. Deze prachtige tuin is een creatie van Vita Sackville West en haar echtgenoot Sir Harold Nicolson. De beplanting is uitbundig en goed doordacht, waardoor de tuin in harmonie is en een natuurlijke uitstraling heeft. De goed onderhouden tuinen zijn verdeeld in diverse tuinkamers met elk hun eigen thema, sfeer, uitstraling en intimiteit. Met name de geometrische witte tuin, de oudste en bekendste tuinkamer, is een meesterwerk.

RHS Chelsea Flower Show
De RHS Chelsea Flower Show wordt elk jaar in hartje Londen georganiseerd door de Royal Horticultural Society. De show werd voor het eerst in 1912 georganiseerd en is uitgegroeid tot de bekendste tuin-, bloemen- en landschapsshow ter wereld met circa 150.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. De show is een ideale gelegenheid voor Engelse kwekers om hun bijzondere gekweekte planten te tonen en voor hoveniers en tuinarchitecten om hun tuinontwerpen en beplantingsplannen te showen. The Great Pavilion, waar meer dan 90 kwekers hun mooiste bloemen tonen, is elk jaar weer één van de hoogtepunten van de Chelsea Flower Show.

Hole Park
Deze kleurrijke tuinen bieden een goede mix van formeel ontwerp, natuurlijke beplanting en prachtige uitzichten over de heuvels, bossen en velden van Kent. Naast het mooie bosland is Hole Park onderverdeeld in een ommuurde tuin, een Italiaanse tuin, prachtige bloemenborders en rozentuinen, waar ook narcissen, camelia’s, blauweregen en magnolia’s te vinden zijn. Verspreid door Hole Park zijn bovendien verschillende ornamenten en standbeelden geplaatst. Deze tuin wordt niet voor niets de mooiste privétuin van Kent genoemd!

 

Let op: het bovenstaande programma is te allen tijde onder voorbehoud
Het is mogelijk dat tuinen hun beschikbaarheid wijzigen en het programma om die reden onverhoopt aangepast moet worden. Het kan gebeuren dat er om die reden in de bezoektijden of -dagen gewisseld wordt. Indien een tuin niet meer bezocht kan worden, wordt er altijd een passend en gelijkwaardig alternatief gezocht. Dit zal nooit ten koste gaan van de tijd die u in een tuin doorbrengt.

6-daagse tuinreis Dorset, Somerset en Wight 2022

Tuinen in het zonnige zuiden van Engeland, met bezoek aan Wight

Tijdens deze tuinreis bezoekt u de zuidelijk gelegen graafschappen Dorset en Somerset. Op het programma staat een mix van grote tuinen in het beheer van National Trust en privétuinen in verschillende stijlen: van romantische cottagetuinen tot grote landgoederen en van formele tuinen tot tuinen met een meer natuurlijke aanleg. Uiteraard mag ook een bezoek aan het eiland Wight niet ontbreken.

Programma:
Dag 1: Nettlestead Place Garden
Dag 2: Minterne Garden (mei) of Knoll Gardens (juli), stadsbezoek Dorchester en Athelhampton House & Gardens
Dag 3: Overtocht Isle of Wight, Northcourt House, stadsbezoek Godshill en Mottistone Manor Gardens
Dag 4: The Old Rectory en Forde Abbey & Gardens
Dag 5: Longstock Water Garden (mei) of Mottisfont Abbey (juli) en Sir Harold Hillier Gardens
Dag 6: Belmont House & Gardens

Nettlestead Place Garden
Nettlestead Place en haar tuinen kennen een lange geschiedenis die teruggaat tot de 11e eeuw. In 1913 werden het vervallen huis en het omliggende land opgeknapt. U vindt hier een grote collectie bomen, een formele rozentuin en een verzonken vijvertuin.

Minterne Garden (mei)
Deze tuinen zijn vormgegeven in hoefijzervorm rond het statige landhuis. U kunt hier heerlijk dwalen door wilde, stille bostuinen. Minterne heeft een wereldberoemde verzameling Himalaya-rododendrons en een reeks kleine meren, watervallen en beekjes.

Knoll Gardens (juli)
Deze tuinen zijn het paradijs van Neil Lucas, een autoriteit op het gebied van siergrassen. De natuurlijk aangelegde tuinen lijken net wilde bloemenweides en zijn gevuld met inspirerende combinaties van siergrassen, zeldzame bomen en heesters.

Stadsbezoek Dorchester
Aan het begin van de middag maakt u een tussenstop in Dorchester, de hoofdstad van Dorset. Het is van oudsher een historische marktplaats waar nog overblijfselen en ruïnes van de Romeinen uit het jaar 70 gevonden zijn. De stad telt meer dan 250 beschermde historische gebouwen.

Athelhampton House & Gardens
Deze formele tuinen zijn aangelegd tussen 1891 en 1899 in de Arts & Crafts stijl en werden ontworpen door Inigo Thomas en Reginald Blomfield. Het resultaat is een mooie afwisseling tussen acht formele tuinkamers en het omliggende bosland.

Northcourt House
Dit 16e-eeuwse huis, één van de grootste van Wight, staat op een zure en alkalische grondsoort die het mogelijk maakt om hier meer dan 4.000 verschillende plantsoorten te groeien. Het is een prachtige tuin die geheel in harmonie is met de omgeving.

Stadsbezoek Godshill
Godshill lijkt zo uit een postkaart te komen, met leuke huisjes met rieten daken die nagebootst zijn in het Godshill Model Village. In het dorpje vindt u meerdere gezellige pubs en tearooms.

Mottistone Manor Gardens
De tuinen van Mottistone Manor liggen in een beschutte vallei en zitten vol verrassingen, met heesters, verborgen paadjes en kleurrijke borders. Er is een biologische moestuin, rozentuin, kleine hut en heuse olijfgaard.

The Old Rectory
Een bijzondere privétuin die in de tweede helft van de 20e eeuw tot stand is gekomen en ooit het thuis was van Reynolds Stone, een bekende graveerkunstenaar. U kunt hier een ommuurde tuin, moestuin, boomgaard en geheime tuin bewonderen. Tevens vindt u hier meer dan 350 rozenstruiken.

Forde Abbey & Gardens
Dit is een oude Cisterciënzer abdij die gebouwd werd in de 12e eeuw. De huidige tuinen zijn ontstaan in de 18e eeuw, met een vijver, ommuurde tuin en bloembedden. Later werden het park, het grote arboretum en de rotsentuin aangelegd.

Longstock Water Garden (mei)
Deze tuin staat bekend als een van de beste watertuinen ter wereld. De rivier de Test is onderdeel van de tuin, waardoor het water kristalhelder blijft. De tuin is de perfecte locatie voor een gevarieerde beplanting, met alleen al meer dan 40 verschillende waterlelies.

Mottisfont Abbey (juli)
Deze romantische tuinen liggen rondom een herenhuis en zijn in beheer van de National Trust. Ooit heeft hier een klooster gestaan waar u nog enkele gotische overblijfselen van kunt bewonderen. Mottisfont Abbey staat vooral bekend om haar collectie rozen.

Sir Harold Hillier Gardens
De Sir Harold Hillier Gardens zijn een gespecialiseerd arboretum. Wandel door de rustige landschapstuin langs de vele bomen, struiken en heesters naar de diverse gebieden van de tuinen zoals de wintertuin, de Spring Walk, de Heather Garden en het Ampfield Wood.

Belmont House & Gardens
De huidige lay-out van Belmont is afkomstig uit 1790, toen met een grondige renovatie van het terrein een nieuw ontwerp ontstond. De moestuin werd in 2001 gerestaureerd en heeft fruitbomen, groenten en bloemen. Ook de indrukwekkende Victoriaanse kas is een bezoekje waard.

 

Let op: het bovenstaande programma is te allen tijde onder voorbehoud
Het is mogelijk dat tuinen hun beschikbaarheid wijzigen en het programma om die reden onverhoopt aangepast moet worden. Het kan gebeuren dat er om die reden in de bezoektijden of -dagen gewisseld wordt. Indien een tuin niet meer bezocht kan worden, wordt er altijd een passend en gelijkwaardig alternatief gezocht. Dit zal nooit ten koste gaan van de tijd die u in een tuin doorbrengt.

8-daagse tuinreis Devon en Cornwall 2022

Ontdek het zonnige zuiden van Engeland met bezoek aan het Eden Project

Deze rustige streek heeft een bijzondere kustlijn van ruim 350 kilometer met hoge kliffen en weids uitzicht. Overal zijn ongerepte natuurgebieden met velden vol bloemen. U bezoekt hier een diverse mix van traditionele, subtropische en nieuw aangelegde tuinen. Bekijk bijvoorbeeld de koepelkassen van het wereldberoemde Eden Project, de bijzondere Lost Gardens of Heligan en de vele andere aantrekkelijke tuinen.

Programma:
Dag 1: Doddington Place Gardens
Dag 2: Hestercombe Gardens en Lanhydrock House & Garden
Dag 3: Trengwainton Garden en Lamorran House Garden
Dag 4: Isles of Scilly (facultatief)
Dag 5: Pinetum Park en Eden Project
Dag 6: Trebah Garden en Lost Gardens of Heligan
Dag 7: RHS Rosemoor Garden
Dag 8: Walmer Castle & Gardens

Doddington Place Gardens
Deze door English Heritage erkende tuinen zijn al meer dan 50 jaar te bezoeken. De exotische en kleurrijke bostuin met een grote verscheidenheid aan rododendrons en azalea’s biedt een spectaculair beeld. Ook de karakteristieke oude taxushaag, zo hoog als het huis, is het bezichtigen waard.

Hestercombe Gardens
De tuinen rondom het statige Hestercombe House zijn uniek omdat ze bestaan uit drie tuinen uit evenveel tijdperken: een Georgiaanse landschapstuin, een Victoriaans terras en de formele Edwardiaanse tuinen. Ook hebben de bekende Arts en Crafts architect Edward Lutyens en tuinontwerpster Gertrude Jekyll hier hun sporen achtergelaten.

Lanhydrock House & Garden
Het grootse landhuis wordt omringd door prachtige bloemenborders in een strakke vormgeving die het hele bloeiseizoen aantrekkelijk zijn. Aan de achterkant van het huis bepalen de informele, uitbundig bloeiende borders het beeld. Hier kunt u heerlijk wandelen langs de vele magnolia’s.

Trengwainton Garden
Deze tuinen staan dankzij het milde klimaat van Cornwall bekend als echte voorjaarstuinen. Dan bloeit de historische collectie rododendrons die voor velen een reden is om Trengwainton Garden te bezoeken. Het contrast van de verschillende tuindelen en gevarieerde beplanting maakt deze tuin extra bijzonder.

Lamorran House Garden
De subtropische tuinen rondom Lamorran House hebben een Italiaanse sfeer. Deze tuin bevindt zich in een uniek gebied waar het bijna nooit vriest. Hierdoor kunt u in de tuin een brede variëteit aan planten en bloemen van over de wereld bewonderen. In de tuin zijn prachtige vergezichten over de baai van St. Mawes.

Isles of Scilly (facultatief)
Met de boot maakt u de overtocht naar de Isles of Scilly en reist u naar het eiland St. Mary’s, het grootste eiland van de eilandengroep de Isles of Scilly ten zuidwesten van Cornwall. St. Mary’s heeft twee ‘stadjes’: Hugh Town en Old Town. In Hugh Town vindt u allerlei winkeltjes, cafés, galerijen, een museum, restaurants, pubs en drie stranden. Old Town ligt wat verder weg van de haven en is wat rustiger.

Pinetum Park
In deze tuin zijn meer dan 6.000 verschillende bomen en struiken te vinden. Het grote assortiment is verdeeld over verschillende tuinen, waaronder een watertuin, een verzonken tuin en een prachtige Japanse tuin met alle oosterse elementen: water, grind, fijnbladige rode esdoorns en een Japanse lantaarn.

Eden Project
Het Eden Project is één van de populairste toeristische attracties van Cornwall. De botanische tuinen vormen een waar tropisch walhalla met de grootste koepel broeikassen ter wereld. Hier kunt u bijzondere planten uit deze regio ontdekken en genieten van de interessante ontwerpen en kunstobjecten.

Trebah Garden
Na een restauratie van zes jaar is deze unieke tuin een waar subtropisch paradijs, met palmen, varens, grote esdoorns en hoge boomvarens. Trebah Garden is gedurende alle seizoenen prachtig om te bezoeken: in de lente bloeien de 100 jaar oude rododendrons, magnolia’s en camelia’s, terwijl in het najaar de ‘Champion Trees’ het beeld bepalen.

Lost Gardens of Heligan
Pas in 1990 werden deze verloren tuinen door John Willis en Nederlander Tim Smit opnieuw ontdekt. Er volgde een grondige restauratie en nu bestaan de Lost Gardens of Heligan uit een Italiaanse tuin, een bloementuin, Victoriaanse ommuurde groentetuin en een echte jungle vol met subtropische planten.

RHS Rosemoor Garden
In de jaren sinds haar aanleg in 1959 groeide Rosemoor uit tot een populaire tuin die bekend staat om haar collectie zeldzame en ongewone planten. De prachtige borders staan vol met kleurige vaste planten. De originele tuin is ondertussen flink uitgebreid met een fruit- en groentetuin, een mooie cottage tuin, steentuin, en een stuk bosland.

Walmer Castle & Gardens
Walmer Castle ligt prachtig aan de kust van Kent en heeft prijswinnende tuinen. De Broadwalk, met haar lange dubbele borders geflankeerd door kunstig gesnoeide taxushagen, is één van de hoogtepunten en ook de serene Queen Mother’s Garden, ontworpen ter ere van de 95e verjaardag van de moeder van koningin Elizabeth II, is prachtig.

 

Let op: het bovenstaande programma is te allen tijde onder voorbehoud
Het is mogelijk dat tuinen hun beschikbaarheid wijzigen en het programma om die reden onverhoopt aangepast moet worden. Het kan gebeuren dat er om die reden in de bezoektijden of -dagen gewisseld wordt. Indien een tuin niet meer bezocht kan worden, wordt er altijd een passend en gelijkwaardig alternatief gezocht. Dit zal nooit ten koste gaan van de tijd die u in een tuin doorbrengt.

6-daagse tuinreis Shropshire 2022

Raak in de ban van dit rustige, groene graafschap met prachtige tuinen

Verleidelijke natuur en historische plaatsen geven het centraal gelegen graafschap Shropshire haar karakter. Tijdens deze tuinreis naar het hart van Engeland treft u een echte plattelandssfeer met kleine stadjes, smalle straten, echte vakwerkhuisjes en prachtige tuinen. U bezoekt tuinen die verschillen in aard, lay-out en stijl. Bovendien maakt u een uitstapje naar Wales, waar net over de grens het bijzondere Powis Castle ligt.

Programma:
Dag 1: Nettlestead Place en diner in een Engelse pub
Dag 2: Goldstone Hall Gardens, stadsbezoek Shrewsbury en Preen Manor Garden
Dag 3: Stone House Cottage, Packwood House en Coughton Court
Dag 4: Hodnet Hall Gardens en Wollerton Old Hall
Dag 5: Powis Castle & Garden en Windy Ridge
Dag 6: Terugreis

Nettlestead Place
Nettlestead en haar tuinen kennen een lange geschiedenis die teruggaat tot de 11e eeuw. Na een periode van verwaarlozing, werden het huis en landgoed in 1913 verkocht en opgeknapt. U vindt hier een grote collectie bomen en heesters, waaronder een oude walnootboom, een grote formele rozentuin, 80 meter lange graveltuin en een verzonken vijvertuin.

Goldstone Hall Gardens
Deze tuinen zijn het levenswerk van Helen Ward. Samen met haar vaste tuinteam heeft Helen hier een prachtige en productieve ommuurde (moes)tuin aangelegd met meer dan 100 soorten kruiden en veel zeldzame en ongewone groenten. De bogenlaan van blauweregen en clematis is in de bloeiperiode een droom om te zien.

Stadsbezoek Shrewsbury
De hoofdstad van Shropshire staat bekend om haar vakwerkhuizen, tuinen, openbare parken en het vele groen, waaraan het de bijnaam de ‘town of flowers’ te danken heeft. Bijzonder is het Quarry park, dat door haar uitbundig bloeiende borders eerder op een goed onderhouden privétuin lijkt dan op een openbaar park.

Preen Manor Garden
Deze privétuin is tot stand gekomen dankzij het harde werk van Ann en Philip Trevor-Jones. In de tuin zijn nog steeds elementen van het lange verleden van de tuin terug te vinden, waaronder oude bomen, terrassen en een tuinmuur. U vindt hier nu een mooie groentetuin, cottagetuin, kiezeltuin en een stukje bosland met prachtig uitzicht over de omgeving.

Stone House Cottage
Deze romantische ommuurde tuin functioneert als showroom voor de ernaast gelegen kwekerij. De tuin is gelegen in een oude ommuurde moestuin die door middel van hagen is opgedeeld in verschillende compartimenten. Het is een bloemrijke tuin met een bijzondere en knusse sfeer.

Packwood House
Het huis dateert oorspronkelijk uit de 16e eeuw, maar werd in de 20e eeuw grondig gerestaureerd. Het bekendste deel van de tuin, de Yew Garden met meer dan 100 gesnoeide taxussen, is enkel toegankelijk door een klein trapje te beklimmen en een smeedijzeren hek door te gaan. De tuinen staan daarnaast bekend om de bijzondere borders gevuld met ongewone planten en de moestuin.

Coughton Court
Deze tuinen zijn van de hand van Clare McLaren Trockmorton en haar dochter Christina Williams, een bekend tuinontwerpster. De omvangrijke ommuurde tuin bevat verschillende tuinkamers. U wandelt langs een vroege zomertuin, rode en witte tuin, vijvertuin en diverse borders met kleurenthema’s. Het absolute hoogtepunt is het rozenlabyrint.

Hodnet Hall Gardens
In de landschappelijke en parkachtige tuin van Hodnet Hall Gardens bloeien in het voorjaar de rododendrons uitbundig, waarna in de zomer de vele kleuren van de rozen, pioenrozen en hortensia’s het overnemen. Grote groepen vaste planten en heesters worden afgewisseld met gazon waardoor de boeiende indeling zichtbaar is. De aanwezigheid van vele vijvers, stroompjes en watervallen zorgt dat er altijd wat te zien is.

Wollerton Old Hall
Deze tuin wordt een typisch voorbeeld van een echte moderne, Engelse tuin genoemd, maar heeft ook veel klassieke en traditionele elementen. Bijzonder is dat er bijna uitsluitend gebruik gemaakt wordt van meerjarige planten. De beplanting in de verschillende tuinkamers is gekozen op basis van kleur en stijl.

Powis Castle & Garden
De tuinen bij het imposante Powis Castle zijn één van de weinige Italiaanse renaissancetuinen uit de 17e eeuw in het Verenigd Koninkrijk. De mix van de dramatische Italiaanse terrassen, de formele Edwardiaanse tuin, het informele bosland en het prachtige uitzicht maakt dit bezoek tot een indrukwekkende ervaring.

Windy Ridge
Deze privétuin heeft meerdere prijzen gewonnen en wordt door veel bezoekers omschreven als adembenemend en inspirerend. Windy Ridge heeft een duidelijk, sterk ontwerp, strakke vormgeving en werkt met uitbundige kleurschema’s om te bepalen waar de meer dan 1.000 soorten planten geplaatst worden.

 

Let op: het bovenstaande programma is te allen tijde onder voorbehoud
Het is mogelijk dat tuinen hun beschikbaarheid wijzigen en het programma om die reden onverhoopt aangepast moet worden. Het kan gebeuren dat er om die reden in de bezoektijden of -dagen gewisseld wordt. Indien een tuin niet meer bezocht kan worden, wordt er altijd een passend en gelijkwaardig alternatief gezocht. Dit zal nooit ten koste gaan van de tijd die u in een tuin doorbrengt.

4-daagse tuinreis Sussex 2022

Bezoek tuinklassiekers als Sissinghurst Castle, Nymans en Great Dixter

Het graafschap Sussex ligt in het zuidoosten van Engeland. De kenmerkende heuvelrug van de South Downs, bij de zee te zien als witte krijtrotsen, loopt langs de kust en vormt een uniek landschap. De kustlijn ligt in de luwte van de heuvels en kent een mild zeeklimaat met mooie stranden. De badplaats Hastings ligt te midden van al dit natuurschoon, vlakbij een zeer divers aanbod aan indrukwekkende tuinen: van de Royal Botanical Garden in Wakehurst tot Merriments Gardens, de vroegere privétuin van Christopher Lloyd bij Great Dixter, de betoverende Sissinghurst Castle Garden en het klassieke Nymans Garden.

Programma:
Dag 1: Pashley Manor Gardens
Dag 2: Sissinghurst Castle Garden, King John’s Nursery & Garden en Merriments Gardens
Dag 3: Wakehurst Place en Nymans Garden
Dag 4: Great Dixter

Belangrijk: in mei wordt deze tuinreis mogelijk uitgevoerd met een overtocht per Eurotunnel. Hier wordt 1 maand voor vertrek definitief over besloten.

Pashley Manor Gardens
Toen de huidige eigenaren Pashley bijna 40 jaar geleden kochten, troffen ze een verwaarloosde tuin aan. Sindsdien zijn Pashley Manor Gardens omgetoverd tot romantische tuinen die er elk seizoen anders uitzien. In het voorjaar zijn de tuinen gevuld met bloesem, geurende hyacinten en duizenden tulpen. De gevel van het huis kleurt dan prachtig lila door de enorme massa aan bloemen van de blauweregen. Na de lente nemen de rozen, lelies en later de asters en dahlia’s de tuin over en is de lucht gevuld met heerlijke geuren. De strak gemaaide graslanen lopen langs uitbundig bloeiende borders. De oogst uit de ommuurde groentetuin wordt gebruikt in de gerechten van het restaurant.

Sissinghurst Castle Garden
De romantische tuinen rondom Sissinghurst Castle zijn één van de beroemdste en meest invloedrijke Engelse tuinen van de 20e eeuw. Deze prachtige tuin is een creatie van Vita Sackville West en haar echtgenoot Sir Harold Nicolson. De beplanting is uitbundig en goed doordacht, waardoor de tuin in harmonie is en een natuurlijke uitstraling heeft. De goed onderhouden tuinen zijn verdeeld in diverse tuinkamers met elk hun eigen thema, sfeer, uitstraling en intimiteit. Met name de geometrische witte tuin, de oudste en bekendste tuinkamer, is een meesterwerk.

King John’s Nursery & Garden
Verborgen aan het einde van een stille plattelandsweg vindt u deze bijzondere kwekerij, de mooi aangelegde tuin en het bijbehorende rustieke café. De kwekerij is ontstaan uit twee verlaten kippenschuurtjes en de passie van de eigenaar. Ondertussen is het uitgegroeid tot een plek waar u heerlijk kunt ontspannen. In de winkel zijn leuke tuinproducten, gereedschap en planten te koop voor elke tuinliefhebber.

Merriments Gardens
Dit is een nog redelijke jonge tuin met keurig uitgewerkte borders, allemaal verschillend van opbouw. De tuin wisselt formele delen af met informele stukken. U vindt hier veel heesters en grassen in de borders, aangevuld met vaste planten. De tuin is volgens de richtlijnen van de tuin Great Dixter (Christopher Loyd) opgebouwd en in elk jaargetijde mooi met verrassende doorkijkjes. De kwekerij heeft een grote collectie interessante planten in het assortiment.

Wakehurst Place
De landschappelijke en traditionele tuinen van Wakehurst Place liggen rondom een 16e-eeuws landhuis en zijn eigendom van de National Trust. De tuinen worden echter beheerd door de Royal Botanic Gardens Kew, tevens eigenaar van één van de grootste botanische tuinen ter wereld in Londen. Rondom het huis liggen prachtige siertuinen, schitterende borders in pasteltinten, een stuk bosland, grote vijvers, een mooie heidetuin met Japanse esdoorns en een natuurreservaat. Sinds 2000 is Wakehurst tevens het thuis van de Millennium Seed Bank, waar zaden van uit Engeland afkomstige planten en bloemen verzameld worden.

Nymans Garden
Deze tuinen werden met behulp van Gertrude Jekyll en William Robinson aangelegd. U vindt hier een grote ommuurde tuin met een collectie bijzondere bomen, struiken, planten en opvallende grote dubbele en manshoge bloeiende borders die met zorg zijn samengesteld. Overal in de tuin staan mooie ornamenten. Aan de zuidoostzijde ligt een door bomen omringde rotstuin en een heidetuin. Nieuw zijn de gerestaureerde rozentuin, het arboretum en de verzonken rotstuin.

Great Dixter
De tuinen van Great Dixter staan met name bekend om de connecties met twee grote namen uit de 20e-eeuwse wereld van de tuinarchitectuur: Edwin Lutyens en Christopher Lloyd. Great Dixter was het familiehuis van de laatste, terwijl Lutyens in het begin van de 20e eeuw in opdracht van Lloyd’s vader de plannen schreef voor de renovatie. Het vakwerkhuis van Great Dixter ligt te midden van de prachtige tuin waar de bloemen- en kleurenpracht u als het ware overspoelt. Net als veel andere creaties van Lutyens, zijn de tuinen grotendeels opgedeeld in verschillende tuinkamers met elk hun eigen karakter. Het overkoepelende thema door de hele tuin heen is de bijzondere mix tussen formele en informele elementen.

 

Let op: het bovenstaande programma is te allen tijde onder voorbehoud
Het is mogelijk dat tuinen hun beschikbaarheid wijzigen en het programma om die reden onverhoopt aangepast moet worden. Het kan gebeuren dat er om die reden in de bezoektijden of -dagen gewisseld wordt. Indien een tuin niet meer bezocht kan worden, wordt er altijd een passend en gelijkwaardig alternatief gezocht. Dit zal nooit ten koste gaan van de tijd die u in een tuin doorbrengt.

6-daagse tuinreis Noord-Wales 2022

Ontdek de bijzondere tuinen en het fraaie landschap van Noord-Wales

Het ruige en boeiende landschap van Noord Wales wordt gekenmerkt door bergen, valleien, heidehoogvlakten en zeekliffen. Alleen al dit landschap maakt deze reis meer dan de moeite waard, maar uiteraard zijn er ook meer dan genoeg mooie tuinen te vinden. U bezoekt zeer afwisselende tuinen, van kleinere landhuizen tot grootse kastelen en van kleurige privétuinen tot een unieke kwekerij.

Programma
Dag 1: Kathy Brown’s Garden
Dag 2: Biddulph Grange Gardens (was Abbeywood Gardens) en Pénrhyn Castle
Dag 3: Plas Brondanw Gardens en Bodnant Garden
Dag 4: Crowach Isaf, Plas yn Rhiw en Plas Cadnant Hidden Gardens
Dag 5: Crûg Farm Nursery & Garden en Mount Pleasant Gardens
Dag 6: Eagleswood

Kathy Brown’s Garden
Simon en Kathy Brown zijn gepassioneerde tuiniers die de afgelopen 30 jaar hard gewerkt hebben om hun bijzondere tuin vorm te geven. De tuin is geheel in harmonie door het spel van kleuren en vormen. Kathy heeft een aantal boeken geschreven over één van haar specifieke interesses: eetbare bloemen. Haar eetbare border werd door de BBC gefilmd voor het programma Gardener’s World.

Abbeywood Gardens is gezien de prachtige tuinen een zeer geliefde trouwlocatie. Gezien het enorme aantal verschoven bruiloften van 2020 en 2021, zien zij daarom helaas in mei en juni (bijna) geen gelegenheden om groepen te ontvangen. Om deze reden kan ons bezoek daarom helaas niet plaats vinden. Als alternatief bezoeken we Biddulph Grange Garden.

Biddulph Grange Garden
Deze tuin is een uitstekend voorbeeld van ‘gouden eeuw’ van het tuinieren: de Victoriaanse periode waarin plantenjagers de hele wereld over trokken. Hier gaat u op miniwereldreis langs Chinese, Egyptische en Schotse themagebieden.

Pénrhyn Castle
Dit imposante kasteel, compleet met gekartelde torens en begroeide muren, lijkt zo uit een sprookje te komen. Het omringende parkland en het uitzicht over de Snowdonia bergen maken het plaatje compleet. De tuin heeft een informele sfeer met veel exotische boom- en heestersoorten en een Victoriaanse ommuurde tuin met strak gesnoeide taxus, buxus en fonteinen.

Plas Brondanw Gardens
Plas Brondanw was het huis van de architect Sir Clough Williams-Ellis. De door hem gecreëerde tuin heeft een reeks dramatische en romantische perspectieven die uitkijken over het Snowdonia National Park. Geïnspireerd door de tuinen van de Italiaanse renaissance, ligt de nadruk op de zichtlijnen waar speelse elementen als standbeelden aan toegevoegd zijn.

Bodnant Garden
De tuinen van Bodnant staan bekend als de meest indrukwekkende tuinen van Wales. De tunnel met goudenregen is één van de absolute hoogtepunten. Geniet van de kleurige beplanting op de terrassen, de sfeervolle beplanting en de mix van formeel en informeel tuinontwerp.

Crowach Isaf
Crowach Isaf is de charmante privétuin van Margaret en Graham Cook. Deze tuin is slechts te bezoeken op open tuindagen of op afspraak. De tuin is iets minder dan één hectare groot, waarvan de helft ommuurd is om de beplanting te beschermen tegen konijnen. U wandelt over de graspaden tussen grote, kleurige borders en bloemeilanden.

Plas yn Rhiw
Daar waar andere tuinen tijdens deze reis gebruik maken van hun prachtige omgeving en uitzichten, doet Plas yn Rhiw het tegenovergestelde. Van het halfronde grasveld direct achter het huis kunt u uitkijken over zee, maar verder is het een knusse, persoonlijke, warme en beschutte tuin, gecreëerd door drie zussen zonder uitgebreide plantenkennis.

Plas Cadnant Hidden Gardens
Plas Cadnant Hidden Gardens worden ook wel omschreven als één van de best bewaarde geheimen van Noord-Wales. Weggestopt op het eiland Anglesey aan de kust van Noord-Wales, vindt u hier een tuin die de afgelopen 25 jaar grondig gerestaureerd is en weer helemaal tot bloei is gekomen. Er is een ommuurde tuin, verborgen vallei tuin met watervallen en een riviertje en een hoger gelegen bosland.

Crûg Farm Nursery & Garden
De kwekerij van Crûg Farm ligt in een prachtig gebied in Noord-Wales. Ze zijn gespecialiseerd in nieuwe planten, waardoor zeker de helft van de planten in hun tuin voor de meeste bezoekers onbekend is. Er zijn twee delen: een ommuurde tuin en een stuk bosland, waarbij elk deel een ideale plek vormt om de planten te laten zien in een natuurlijke omgeving.

Mount Pleasant Gardens
Deze tuinen liggen in het hart van het glooiende platteland van Cheshire, in de buurt van Delamere Forest. De tuin loopt trapsgewijs over een zacht glooiende heuvel en biedt een weids uitzicht. De tuin is het hele jaar mooi om te zien dankzij de gevarieerde heesterborders langs de vijver en grind- en graspaden, aangevuld met aantrekkelijke vaste planten.

Eagleswood
U vindt Eagleswood vlakbij de top van een heuvel in het natuurgebied North Downs. De tuin is gedurende de afgelopen 30 jaar ontwikkeld door Mike en Edith Darvill. Ondanks de lastige omstandigheden zoals de koude oostelijke en noordelijke winden en de aanwezigheid van mollen, fazanten en konijnen is het hen gelukt om een eigen paradijsje te creëren.

 

Let op: het bovenstaande programma is te allen tijde onder voorbehoud
Het is mogelijk dat tuinen hun beschikbaarheid wijzigen en het programma om die reden onverhoopt aangepast moet worden. Het kan gebeuren dat er om die reden in de bezoektijden of -dagen gewisseld wordt. Indien een tuin niet meer bezocht kan worden, wordt er altijd een passend en gelijkwaardig alternatief gezocht. Dit zal nooit ten koste gaan van de tijd die u in een tuin doorbrengt.

6-daagse tuinreis Bath en de Cotswolds 2022

Op reis naar het betoverende zuiden van de Cotswolds

Het idyllische Engeland vindt u in de Cotswolds. Deze regio is rijk aan bezienswaardigheden, met dorpjes opgetrokken uit gele zandsteen, fraaie landhuizen, eindeloos veel natuur en uiteraard de mooiste tuinen. Tijdens deze reis bezoekt u tuinen in het zuiden van de Cotswolds.

Programma mei:
Dag 1: Heathside (was St. Timothee)
Dag 2: Iford Manor en Miserden Garden
Dag 3: The Courts Garden en Claverton Manor (was Abbey House Gardens)
Dag 4: Hanham Court Gardens en stadsbezoek Bath
Dag 5: Camers, Tyntesfield en stadsbezoek Bristol
Dag 6: Great Comp Garden

Programma augustus:
Dag 1: St. Timothee
Dag 2: Iford Manor en Highclere Castle
Dag 3: The Courts Garden en Claverton Manor (was Abbey House Gardens)
Dag 4: Hanham Court Gardens en stadsbezoek Bath
Dag 5: Camers, Miserden Garden (was Tyntesfield) en stadsbezoek Bristol
Dag 6: Great Comp Garden

St. Timothee
(alleen in augustus)
Deze privétuin is aangeplant met planten en bloemen waarbij kleur de hoofdrol speelt. De tuin biedt het hele jaar door een breed scala aan grassen, klimplanten, rozen en vaste planten. Naast de borders zijn er een parterretuin, natuurvijver, rozenterras en mooie volwassen bomen.

In mei is St. Timothee vanwege persoonlijke omstandigheden helaas niet in staat om een groep te ontvangen. In plaats daarvan bezoeken we Heathside.

Heathside
(alleen in mei, als vervanging van St. Timothee)
Heathside is de privétuin van Margaret Arnott en Terry Bartholomew, echte plantenliefhebbers. Zij hebben gezorgd voor een tuin die het hele jaar door prachtig is om te zien, met slim gekozen beplanting die mooi afsteekt tegen de strak gesnoeide hebben. In het kasje zijn exotische soorten te vinden, terwijl door de tuin heen in potten elk seizoen weer andere bloeiers in actie komen.

Iford Manor
Iford Manor heeft beroemde historische tuinen, gelegen in het hart van de idyllische landelijke vallei van de Frome rivier. Ze worden gekenmerkt door zuilengalerijen, standbeelden, vijvers en trappen, en ademen een Italiaanse sfeer.

Highclere Castle
(alleen in augustus)
Met haar typische uiterlijk is Highclere Castle voor Downton Abbey fans makkelijk te herkennen als de thuisbasis van de Crawley familie. Het Victoriaanse landhuis staat sinds het filmen van de wereldberoemde televisieserie in het middelpunt van de belangstelling. U bezoekt hier zowel het huis als de tuinen.

Miserden Garden
(in mei als alternatief voor Highclere Castle, in augustus als alternatief voor Tyntesfield)
Deze tijdloze tuin heeft een spectaculair uitzicht en wordt wel ’s werelds meest romantische tuin genoemd. De tuin werd ontworpen in de 17e eeuw en is een waar verborgen juweel van de Cotswolds dankzij het vredige gevoel dat er heerst.

Het is helaas niet gelukt de gehoopte bezoeken aan Highgrove Royal Gardens vast te leggen: de tuin is tijdens onze beide reizen gedurende onze reisdata niet geopend. We bezoeken daarom zowel in mei als augustus het aangegeven alternatief: the Courts Garden.

The Courts Garden
(alternatief Highgrove Royal Gardens)
Deze Engelse tuin heeft verschillende tuinkamers met elk een eigen verrassing. Dit is het resultaat van de ideeën en nieuwe toevoegingen van generaties opeenvolgende tuinders. De formele tuin met haar charmante vormsnoei en brede kleurrijke borders is prachtig.

Helaas hebben de eigenaren van Abbey House Gardens hun huis en tuin verkocht. De nieuwe eigenaren hebben besloten de tuin (voorlopig) nog niet voor bezoekers te openen. Als alternatief bezoeken we daarom Claverton Manor.

Claverton Manor
Claverton Manor fungeert als American Museum, maar een aantal jaar is op het landgoed tevens een prachtige tuin gerealiseerd. Het is een tuin met veel moderne accenten in zowel de beplanting als het ontwerp. Omdat het landgoed bovendien op een heuvel ligt, profiteert het tevens optimaal van een spectaculair uitzicht over de Limpley Stoke vallei.

Hanham Court Gardens
Van een wandeling door deze romantische tuin wordt iedereen blij. Van een mooie gevel met bloeiende rozen tot het weidse uitzicht, deze tuin blijft verrassen. De strak gesnoeide hagen, aangevuld met uitbundig bloeiende borders, geven het karakter van de tuin weer.

Stadsbezoek Bath
Bath is na Londen de drukst bezochte plaats in Engeland. In het centrum van Bath kunt u de oude Romeinse thermen bezoeken, net als een tal van andere historische gebouwen en musea.

Camers
Dit is een perfecte tuin voor plantenliefhebbers, dankzij de brede variëteit aan heesters en vaste planten die de eigenaresse geplant heeft. De tuin is onderverdeeld in meer dan 15 delen, zoals een ‘hete tuin’, prairie tuin, verzonken pad, Japanse tuin, schaduwtuin en meer.

Tyntesfield
(alleen in mei, helaas is de tuin vanwege beperkte bezoekersrestricties in augustus niet in staat om een groep te ontvangen. Als alternatief wordt in augustus Miserden Garden bezocht)
De tuinen van Tyntesfield zijn sinds 1900 bijna niet gewijzigd, waardoor de groene lanen, formele terrassen, historische oranjerie en moestuin er grotendeels nog hetzelfde uitzien als toen. Een leuk accent is het contrast tussen de vrolijke bloembedden en het Victoriaanse huis in gotische stijl.

Stadsbezoek Bristol
Bristol is een levendige stad met een bruisend centrum waar nieuw en oud bij elkaar komen. Het heeft een lange maritieme geschiedenis en leuke haven waar allerlei toeristische hotspots te vinden zijn. Ook de historische kathedraal, met groene rustgevende tuin, is een bezoekje waard.

Great Comp Garden
Great Comp Garden heeft in de loop der jaren de benijdenswaardige reputatie opgebouwd als een van de mooiste tuinen van Kent. Ontdek deze eigenzinnige tuin met zeven hectare aan zeldzame planten rond een 17e-eeuws herenhuis.

 

Let op: het bovenstaande programma is te allen tijde onder voorbehoud
Het is mogelijk dat tuinen hun beschikbaarheid wijzigen en het programma om die reden onverhoopt aangepast moet worden. Het kan gebeuren dat er om die reden in de bezoektijden of -dagen gewisseld wordt. Indien een tuin niet meer bezocht kan worden, wordt er altijd een passend en gelijkwaardig alternatief gezocht. Dit zal nooit ten koste gaan van de tijd die u in een tuin doorbrengt.

4-daagse tuinreis Essex en RHS Chelsea Flower Show 2022

Overweldigende tuinen en een indrukwekkende bloemenshow

Naast het ontdekken van mooie tuinen die rijk zijn aan historie en vol prachtige bloemen en planten staan, is het bezoek aan de RHS Chelsea Flower Show een echt hoogtepunt van deze tuinreis. De Chelsea Flower Show is één van ‘s werelds grootste en meest prestigieuze bloemenshows en een echte must see voor iedere tuinliefhebber. De overige tuinen die u bezoekt behoren tot de mooiste van het graafschap, waarbij ook RHS Garden Hyde Hall uiteraard niet mag ontbreken.

Programma:
Dag 1: Feeringbury Manor
Dag 2:
Green Island Gardens en RHS Garden Hyde Hall
Dag 3:
RHS Chelsea Flower Show
Dag 4:
Great Comp Garden

Feeringbury Manor
Er is altijd veel te zien in deze vredige privétuin. Er is volop water aanwezig dankzij de ligging vlakbij een riviertje en de twee vijvers. Vanaf het voorjaar komen de bloembollen in bloei, die als voorbode gelden voor de vele bloemen die in de maanden daarna volgen. Omdat er verschillende grondtypes in de tuin te vinden zijn, varieert de beplanting van deel tot deel. Met een duidelijke structuur maar informele, uitbundige beplanting is het ontwerp van de tuinen van Feeringbury Manor typisch Engels te noemen.

Green Island Gardens
Een groot deel van deze rustige en sfeervolle tuin bestaat uit golvende borders die zijn opgesloten met liggende boomstammen langs het gras. Het opmerkelijkste tuindeel heeft een oosterse sfeer en wordt de Japanse tuin genoemd. Afgeschermd door rietmatten en trellis is hier een intieme tuin gecreëerd met grind, een vijver en vele fijnbladige Japanse esdoorns. Naast de vijver is een pergola met witte blauweregen en een vlonder waartegen een gunnera met enorme bladeren groeit. Het is een heerlijke tuin om in te wandelen.

RHS Garden Hyde Hall
Ervaar de tuin van Hyde Hall, die een fantastisch panoramisch uitzicht op het omliggende landschap biedt. Hyde Hall is één van de weinige tuinen die onderdeel is van de RHS, de organisatie die tevens de Chelsea Flower Show organiseert. Het landgoed van Hyde Hall is voortdurend in ontwikkeling, waarbij men probeert de oorspronkelijke intimiteit en charme te behouden. Tegelijkertijd wordt gestreefd naar het herstel van het landgoed naar haar vroegere landelijke glorie, inclusief de historische hagen en bossen. De tuinen zijn onderverdeeld in verschillende gebieden, waaronder de beroemde droge tuin, diverse borders, een bloemenweide, groentetuin en uiteraard mag een rozentuin niet ontbreken. Het resultaat is een van de mooiste tuinen die in het oosten van Engeland te vinden is.

RHS Chelsea Flower Show
De RHS Chelsea Flower Show wordt elk jaar in mei georganiseerd door de Royal Horticultural Society in hartje Londen. De show werd voor het eerst in 1912 georganiseerd en is ondertussen uitgegroeid tot de bekendste en best bezochte tuin-, bloemen- en landschapsshow ter wereld met ca. 150.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. D e show is een ideale gelegenheid voor veel Engelse kwekers om hun bijzondere gekweekte planten te tonen en voor hoveniers en tuinarchitecten om hun prachtige tuinontwerpen en beplantingsplannen te showen. The Great Pavilion, waar meer dan 90 kwekers hun mooiste bloemen tonen, is elk jaar weer één van de hoogtepunten van de Chelsea Flower Show.

Great Comp Garden
Dit is een paradijs voor tuinliefhebbers. Great Comp Garden heeft in de loop der jaren de benijdenswaardige reputatie opgebouwd als een van de mooiste tuinen van Kent. Ontdek de mooie eigenzinnige tuin met prachtige en zeldzame planten rond een 17e-eeuws herenhuis. Deze verborgen schat herbergt een Italiaanse tuin, romantische ruïnes, een tempel, betoverende boswandelingen en een grote verzameling salvia’s.

 

Let op: het bovenstaande programma is te allen tijde onder voorbehoud
Het is mogelijk dat tuinen hun beschikbaarheid wijzigen en het programma om die reden onverhoopt aangepast moet worden. Het kan gebeuren dat er om die reden in de bezoektijden of -dagen gewisseld wordt. Indien een tuin niet meer bezocht kan worden, wordt er altijd een passend en gelijkwaardig alternatief gezocht. Dit zal nooit ten koste gaan van de tijd die u in een tuin doorbrengt.

4-daagse tuinreis Kerst in Kent 2022

Ervaar de Engelse kerstsfeer in prachtige verlichte tuinen

Tijdens deze vier dagen krijgt u de kans om alvast de traditionele kerstsfeer te beleven in Engeland. U maakt een stadstour door Londen en brengt een bezoek aan Canterbury, beiden geheel aangekleed in kerstsfeer. De tuinen die u bezoekt zijn ook in kerstsfeer aangekleed: RHS Garden Wisley wordt in december vanaf zonsondergang spectaculair verlicht. Leeds Castle is elk jaar rond kerst het toneel van een gezellige kerstmarkt met talloze kleine kraampjes, waar u originele cadeaus kunt vinden voor onder uw eigen kerstboom.

Programma
Dag 1: Stadsbezoek Canterbury
Dag 2: Polesden Lacey en RHS Garden Wisley
Dag 3: Royal Botanic Gardens Kew en rondrit door Londen
Dag 4: Leeds Castle

Stadsbezoek Canterbury
Canterbury is een stad gelegen in het zuidoosten van Engeland die met name bekend staat om haar prachtige kathedraal. Het kent een lange geschiedenis en is gevuld met historische gebouwen, zoals de oude romeinse stadsmuur, de ruïnes van een Normandisch kasteel en de oudste school ter wereld. Rond de kerstdagen hangt er een feestelijke sfeer in het oude centrum. De winkelstraten zijn prachtig versierd met lampjes, de etalages zijn sfeervol ingericht en gebouwen worden feestelijk verlicht. De traditionele kerstmarkt van Canterbury wordt vaak genoemd als één van de beste in Engeland en vormt een ideale gelegenheid om een prachtig handgemaakt kerstcadeau te kopen of te genieten van een glas glühwein.

Polesden Lacey
Polesden Lacey is één van de meest bezochte huizen en landgoederen die beheerd worden door de National Trust. Met name de prachtige wintertuin, die in 2017 volledig is opgeknapt, is het bezoeken waard. Tijdens uw bezoek kunt u zowel de tuin als het huis zelf bewonderen. Rond de kerstdagen is het interieur van Polesden Lacey prachtig versierd. De tuinen, in hun winterse sfeer, zijn verstild mooi en zelfs de paarden voor de slee dragen tijdens deze kerstperiode een rode muts.

RHS Garden Wisley
Deze tuin uit 1804 doet dienst als experimenteertuin van de RHS. Hier ziet u waterpartijen, een arboretum, een pinetum en een boomgaard. Er zijn een aantal modeltuinen en in de winter zijn ook zeker de verwarmde kassen, gevuld met exotische en (sub)tropische planten, de moeite waard. Tijdens de kerstdagen worden het gebouw en de tuinen op feestelijke wijze verlicht, wat bij zonsondergang een prachtig beeld oplevert.

Royal Botanic Gardens Kew
In het zuidwesten van Londen ligt één van de grootste botanische tuinen ter wereld: Kew Gardens. Deze tuinen behoren sinds 2003 tot het Unesco Werelderfgoed, mede vanwege hun grote wetenschappelijke en historische waarde. De kassen en tuinen bevatten een uitzonderlijk diverse plantencollectie met meer dan 14.000 bomen en 30.000 verschillende soorten planten verzameld van over de hele wereld. Een bezoek aan deze kassen is het hele jaar rond een bijzondere ervaring.

Rondrit door Londen
Na uw bezoek aan Kew Royal Botanical Garden wordt u opgehaald door de bus en vertrekt u voor een rondrit door het in kerstsfeer aangeklede London. Uw chauffeur laat u de vele parken die Londen rijk is zien en wanneer het weer en verkeer het toelaten is het mogelijk om een stukje door sfeervol London te wandelen.

Leeds Castle
De historie van Leeds Castle gaat terug tot de 10e eeuw. Niet gek, gezien de prachtige locatie op twee eilandjes te midden van een meer. In haar ruim 900-jarig bestaan is het kasteel onder andere bewoond door Catharine van Aragon, de eerste vrouw van de beruchte Engelse koning Hendrik de Achtste. Tegenwoordig is het kasteel omringd door een groot terrein met schitterende tuinen. De Lady Baillie en de Culpeper tuinen, vernoemd naar oudeigenaren, zijn zeker ook in de winter een bezoek waard. Wordt daarna weer warm met een glas glühwein en wandel langs de vele marktkraampjes op de kerstmarkt.

 

Let op: het bovenstaande programma is te allen tijde onder voorbehoud
Het is mogelijk dat tuinen hun beschikbaarheid wijzigen en het programma om die reden onverhoopt aangepast moet worden. Het kan gebeuren dat er om die reden in de bezoektijden of -dagen gewisseld wordt. Indien een tuin niet meer bezocht kan worden, wordt er altijd een passend en gelijkwaardig alternatief gezocht. Dit zal nooit ten koste gaan van de tijd die u in een tuin doorbrengt.

4-daagse tuinreis Kerst in Buckinghamshire 2022

Laat u onderdompelen in feestelijke versierde en verlichte kersttuinen

Tijdens deze reis krijgt u al gauw het idee dat kerst in Engeland is uitgevonden, waar de kerstperiode één van de meest feestelijke periodes van het jaar is. De landhuizen en tuinen die op het programma staan zijn allemaal even feestelijk aangekleed. Met uitbundig versierde kerstbomen, maretak op allerlei plaatsen, kerstmarktjes en kleurige lampjes dompelt u zich vanaf het eerste moment onder in de Engelse kerstsfeer.

Programma
Dag 1: Hever Castle & Gardens
Dag 2: Greys Court en Cliveden
Dag 3: Savill Garden en Waddesdon Manor
Dag 4: RHS Garden Wisley

Hever Castle & Gardens
Als de avond valt, komt de kerstsfeer bij Hever Castle volledig tot leven. Elk jaar wordt een thema gekozen dat in alle versieringen naar voren komt. Twinkelende lichtjes versieren de vormsnoei en verlichten de paden die u naar het al net zo mooi versierde kasteel leiden, dat ook binnen in kerstsfeer is aangekleed. Kraampjes met winterse lekkernijen zorgen dat u ook op dat gebied niets te kort komt.

Greys Court
Het feestelijke seizoen in Greys Court is bijzonder; traditioneel, eenvoudig en toch met een overdaad aan fijne sfeer. Elke kamer in het landhuis wordt ingericht met echte, heerlijk geurende sparren met duizenden lichtjes en mooie kerststukken. Het prachtige glaswerk op de gedekte tafels in de eetkamer is alleen tijdens deze feestdagen te zien. Als voormalig voorzitter van de National Federation of Women’s Institutes was voormalig eigenaresse Lady Brunner enthousiast als het ging om zelfgemaakt eten, vooral tijdens de kerstperiode. Elke week in december bakken vrijwilligers een ander kerstrecept in de keuken van het hoofdgebouw.

Cliveden
Het indrukwekkende landhuis Cliveden en de traditionele tuinen zijn het hele jaar door mooi, maar als er in de kerstperiode ook nog een laagje sneeuw ligt is het geheel ronduit betoverend. Het is een Astor-familietraditie om winterse wandelingen te maken op het landgoed. Maak deel uit van deze traditie met een wandeling door de bossen terwijl u geniet van het uitzicht op het platteland van Berkshire. De stijlvolle kamers van het landhuis zijn met kerst extra sfeervol aangekleed. Naast de gedecoreerde kerstbomen treft u een inrichting aan die u door de eeuwen heen leidt, beginnend met harnassen uit de middeleeuwen.

Savill Garden
De Savill Garden is een van de meest opmerkelijke onderdelen van het grote Windsor Park. Geniet in de winter van de verscheidenheid aan mooie en geurige planten die juist in deze koude periode bloeien, zoals de heerlijk geurende toverhazelaar. Het Queen Elizabeth II Temperate House is de perfecte plek om te genieten van planten van over de hele wereld. Geniet na de wandeling van een glas glühwein of heerlijke warme chocolade in het Festive Horse Box Café.

Waddesdon Manor
Waddesdon Manor heeft veel weg van een Frans kasteel en is gebouwd voor baron Ferdinand de Rothschild in 1870. In de kerstperiode is de inrichting feeëriek, waarbij de zalen en kamers feestelijk versierd zijn met grote kerstbomen en veel lichtjes. De lange tafels zijn prachtig gedekt met oude serviezen en grote bloemstukken. De ruim gevulde wijnkelder biedt een grote collectie wijn van Chateau Lafi te Rothschild, die u ter plaatse kunt proeven en tevens te koop is. Op het binnenplein is een kerstmarkt met kraampjes waar u originele cadeaus kunt kopen. Zodra het gaat schemeren worden het landhuis en de tuin sprookjesachtig verlicht.

RHS Garden Wisley
Deze tuin uit 1804 doet dienst als experimenteertuin van de RHS. Er is een gedeelte met rododendrons, azalea’s, prachtige vaste plantenborders, een heidetuin en een bekende rotstuin. Verder ziet u waterpartijen, een arboretum, een pinetum en een boomgaard, diverse modeltuinen en verschillende kassen, die met de winterse kou een fijn toevluchtsoord zijn. Het nieuwe bezoekerscentrum met winkel vormt de ideale gelegenheid om vlak voor de reis naar huis leuke en unieke kerstcadeaus aan te schaffen.

 

Let op: het bovenstaande programma is te allen tijde onder voorbehoud
Het is mogelijk dat tuinen hun beschikbaarheid wijzigen en het programma om die reden onverhoopt aangepast moet worden. Het kan gebeuren dat er om die reden in de bezoektijden of -dagen gewisseld wordt. Indien een tuin niet meer bezocht kan worden, wordt er altijd een passend en gelijkwaardig alternatief gezocht. Dit zal nooit ten koste gaan van de tijd die u in een tuin doorbrengt.