In de voetsporen van de Griekse Goden

Griekenland, het land van mythen, goden, nimfen, helden en een bijzonder rijke historie. Gelukkig heeft de oude Griekse beschaving en mythologie zijn sporen achtergelaten in de vorm van tempels, kloosters, theaters en vele andere archeologische opgravingen. Laat u betoveren door de spannende legendes en geniet van de vele historische bezienswaardigheden tijdens deze rondreis!

Dag 1 | Heenreis
Met diverse pauzes onderweg rijden wij naar het overnachtingshotel in Frankrijk of Duitsland.

Dag 2 | Rimini
We vervolgen onze weg en rijden verder naar de Adriatische Riviera waar wij in de omgeving van Rimini zullen overnachten.

Dag 3 | Overtocht Ancona-Igoumenitsa
Na het ontbijt vertrekken wij richting Ancona waar wij inschepen voor onze nachtelijke overtocht naar Igoumenitsa. De overtocht zal uitgevoerd worden door Anek lines/Superfastferries. Het diner nuttigen wij aan boord.

Dag 4 | Igoumenitsa – Ioannina – Kalambaka
Na het ontbijt aan boord komen wij aan in Igoumenitsa. Vervolgens rijden wij naar Ioannina. Deze moderne en ruisende stad is tegelijkertijd ook pittoresk en authentiek. De rijke historie is nog voelbaar wanneer men door de stad wandelt. Via Metsovo rijden we verder naar Kalambaka.

Dag 5 | Meteoraklooster
Een bezoek aan een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van Griekenland, de Meteora kloosters (ca. € 3,- per klooster). De kloosters werden door monniken als toevluchtsoord gebouwd waar zij in vrijwel volledige afzondering van de rest van de wereld leefden. Mysterieus en indrukwekkend zijn de bizarre rotsformaties met daar bovenop prijkend de kloosters. Als de vallei in een mistige deken gehuld is lijkt het alsof de kloosters zweven. We overnachten in de omgeving van Arachova.

Dag 6 | Delphi
Het archeologische Delphi, met het heiligdom en het orakel van de God van het licht Apollo, werd door de oude Grieken als het middelpunt van de aarde beschouwd. Dit religieuze centrum straalde zijn roem en autoriteit uit over het
gehele Middellands Zeegebied. De historische bezienswaardigheden (entree ca. € 12,-) uit de tijd dat de God Apollo vereerd werd zijn een absolute “must see”. We rijden verder naar de omgeving van Isthmia waar wij de komende 4 nachten zullen overnachten.

Dag 7 | Mycene – Nafplion – Epidaurus
Mycene is een groot archeologisch gebied met veel historische opgravingen uit de tijd van de Myceense beschaving. Een bezoek aan de burcht, de befaamde Leeuwenpoort maar ook de graftombes zijn zeker de moeite waard (entree ca. € 12,-). We rijden verder naar het bruisende havenstadje Nafplion. Aan de havenpromenade liggen gezellige cafeetjes en restaurants met een schitterend uitzicht op het eiland Bourtzi. Het theater van Epidaurus (entree
ca. € 12,-) is het best bewaarde theater uit de Griekse Oudheid. Het theater is gebouwd volgens het wiskundige principe ‘de Gulden snede’ dat voor een fantastische akoestiek zorgt. Zelfs het fluisteren op de toneelvloer kan tot in de bovenste rijen gehoord worden. Overnachting in Isthmia.

Dag 8 | Athene
De hoofdstad van Griekenland, Athene. Athene staat symbool voor vrijheid, kunst en democratie. Een stadsrondrit laat u kennis maken met het moderne Athene. Vervolgens brengen wij een bezoek aan de religieuze kern van de stad, de Akropolis (entree ca. € 25,-). Hier zijn 4 van de grootste meesterwerken uit de klassieke Griekse kunst te bewonderen: het Parthenon, de Propylaeen, de Niketempel en het Erechtheion. Overnachting in Isthmia.

Dag 9 | Korinthe – Nemea
Dankzij het Kanaal van Korinthe heeft de stad een belangrijke positie ingenomen voor de handel. Het was dan ook een belangrijke haven- en handelsstad. Een eindje buiten de nieuwgebouwde stad Korinthe ligt de archeologische vindplaats, Archaia Korinthos (Oud Korinthe, entree ca. € 8,-). We bezoeken onder andere de ruines van de Tempel van Apollo, de vroegere winkelstraat Lechaion en Agora, de markt. Nemea wordt omringd wijngaarden en olijfbomen
en is bekend om zijn heerlijke wijn. Tijdens een proeverij kunt u dit zelf ervaren!

Dag 10 | Patras
Na het ontbijt heeft u enige tijd ter vrije besteding. In de middag rijden wij via de kustweg naar Patras waar wij inschepen voor de overtocht naar Ancona met Anek lines/Superfastferries. Diner en overnachting aan boord.

Dag 11 | Ancona
Het ontbijt nuttigen wij aan boord waarna u nog enige tijd aan boord doorbrengt. In de namiddag komen wij in Ancona aan en rijden naar ons overnachtingshotel in de omgeving van Rimini.

Dag 12 | Terugreis
Wij verlaten de Italiaanse Riviera en rijden naar Frankrijk of Duitsland voor de overnachting.

Dag 13 | Nederland
Na het ontbijt stappen we in de bus en rijden de laatste kilometers van deze indrukwekkende reis terug naar Nederland.