Dromen onder het Noorderlicht

In de winter van 2022 bieden wij één heel bijzondere reis aan! We gaan naar Fins Lapland voor een onvergetelijke ervaring, op zoek naar het Noorderlicht. U verblijft in het prachtige Wilderness Hotel, waarvan één nacht in een Aurora Cabin met glazen dak. Ook maken we een huskysledetocht door het beeldschone winterse landschap. Met een beetje geluk zien we tijdens deze reis het spectaculaire Noorderlicht! Dit fenomenale natuurschouwspel zal u betoveren als de lichten door de lucht dansen. Dit moet je één keer in je leven meemaken!

Dag 1 | Heenreis
Vanaf uw opstapplaats rijden we naar de luchthaven van Düsseldorf voor de vlucht naar Lapland. Hier aangekomen kan het avontuur beginnen. We verblijven in het schitterende Wilderness Hotel. Het prachtige landschap zal bedekt zijn onder een dikke laag sneeuw. Dit winterwonderland zal u zeker betoveren!

Dag 2 | Huskysledetocht – sneeuwschoenwandeling
Deze dag belooft een dag te worden die u nog lang zal bijblijven. We rijden naar een huskyfarm voor een huskysledetocht door het besneeuwde landschap. Na een korte instructie is het zo ver: u neemt plaats op één van de sledes voor een spectaculaire tocht. Zodra de honden het signaal krijgen om te mogen vertrekken, wordt het één en al genieten. De husky’s leiden u met het grootste plezier dwars door het beeldschone winterse landschap, langs bossen en bevroren meren. De overheersende stilte in het gebied is indrukwekkend. Het enige dat u hoort is de slee die door de sneeuw glijdt. Na anderhalf uur puur genieten komen we terug bij de huskyfarm, waar we afscheid nemen van deze prachtige dieren. Na de lunch is het tijd voor het volgende avontuur: een sneeuwwandeling door het winterse landschap. Een gids begeleidt ons tijdens deze twee uur durende wandeling. Geniet van het geluid van de knisperende sneeuw onder uw voeten en de frisse wind in uw gezicht als u wandelt door deze sprookjesachtige omgeving. En dan dat prachtige gevoel alsof u aan het einde van de wereld bent waarbij u niemand anders tegenkomt, behalve af en toe een rendier in de verte.

Dag 3 | Sneeuwscootertocht – Sami – Rendierenfarm
Deze dag staat geheel in het teken van de Sami, de oorspronkelijke bewoners van Lapland. Leer meer over hun bijzondere cultuur, taal en tradities. Ze leven van het houden van rendieren, jacht, verzamelen van natuurproducten en kleinschalige landbouw. Inari is het culturele centrum van de Sami-gemeenschap. In deze plaats bevinden zich het Parlement van de Sami, een radiostation en het cultuurcentrum. We maken vandaag een prachtige tocht door de natuur op een wel heel bijzondere manier, namelijk op sneeuwscooters (2 personen per scooter). Uiteraard krijgt u eerst uitleg over hoe u dit voertuig moet besturen. Vervolgens begint de spectaculaire tocht langs het meer van Inari. We komen onder andere voorbij de Wilderniskerk van Pielpajärvi en het rotseiland Ukko, een offerplaats van de Sami. Na de lunch bezoeken wij een rendierenfarm. Hier leert u alles over het leven van de rendierhouders en hun families, maar ook over de jaarlijkse trek van de Sami met hun rendieren. Een bijzondere ervaring om deze prachtige dieren van zo dichtbij te kunnen bekijken! Als afsluiting van de dag krijgt u een traditioneel diner aangeboden, waarbij anekdotes verteld worden uit het leven van de Sami.

Dag 4 | Vrije dag
Na het ontbijt heeft u tijd om zelf op ontdekking te gaan in Inari. Heeft u altijd al willen leren langlaufen in een sprookjesachtige omgeving? Of huur sneeuwschoenen en volg een van de uitgezette wandelingen en geniet van het winterse landschap. Voor vragen over de vele bijzondere activiteiten die hier worden aangeboden kunt u bij de reisleider terecht.

Dag 5 | Terugreis
Geniet tijdens het ontbijt nog even van het uitzicht op het beeldschone winterse landschap. We rijden vervolgens naar het vliegveld van Ivalo en laten het schitterende Lapland achter ons. Na aankomst in Düsseldorf staat de touringcar klaar om u terug te brengen naar uw opstapplaats.

Slapen onder het Noorderlicht
Gedurende één nacht staat er nog iets bijzonders op de planning. U krijgt de sleutel van uw eigen Aurora Cabin. Deze prachtige en luxe cabin heeft een glazen dak zodat u vanuit uw bed de hemel kunt aanschouwen. En met een beetje geluk licht de hemel vannacht op en laat de natuur haar mooiste lichtshow zien. Want wat is nou een mooiere dan tijdens deze bijzondere reis, het Noorderlicht in al haar glorie te aanschouwen en in slaap te vallen onder de sterrenhemel?
De periode waarin deze reis zal plaatvinden geeft een redelijk hoge kans om dit natuurfenomeen waar te nemen. Er kunnen echter nóóit garanties worden gegeven dat u het Noorderlicht ook daadwerkelijk te zien krijgt tijdens de reis. Het dient daarvoor bijvoorbeeld donker en onbewolkt te zijn. Uiteraard wordt er iedere avond in de gaten gehouden of er kans is om het Noorderlicht te zien en houdt de reisleider u daarvan op de hoogte.

 

*prijs gebaseerd op vluchtprijzen 2021. Kunnen nog enigzins wijzigen.