Dresden en Leipzig

Een bezoek aan de betoverende steden Dresden en Leipzig! Tijdens deze reis nemen wij u mee op een onvergetelijke ontdekkingsreis door twee van de meest prachtige en sfeervolle bestemmingen van Duitsland tijdens de meest magische tijd van het jaar, de kerstperiode.

Dag 1 | Heenreis
Vanaf de opstapplaatsen naar Dresden, waar we in de vroege avond aankomen. Het hotel ligt in het centrum, dus u heeft vanavond direct de kans om de stad te bezoeken. Ook de Striezelmarkt is vandaag tot 21.00 uur geopend.

Dag 2 | Dresden
De kerstmarkten in Dresden behoren tot de meest bekende ter wereld. Ze trekken jaarlijks duizenden bezoekers aan. Een van de bekendste kerstmarkten is de Striezelmarkt, die wordt beschouwd als een van de oudste van Duitsland. Deze markt vindt plaats op de Altmarkt, in het hart van de oude binnenstad. U vindt er traditionele ambachten, culinaire hoogstandjes en een feestelijke sfeer. Naast de Striezelmarkt zijn er nog andere kerstmarkten in Dresden, zoals de middeleeuwse markt op de Stallhof, de romantische adventsmarkt bij het kasteel en de kerstmarkt op de Neumarkt. Proef hier zeker de traditionele Dresdner Christstollen. Ook de stad zelf is een bezoek meer dan waard. Denk aan de Zwinger, een prachtig paleiscomplex met een grote binnentuin met fonteinen en sculpturen. Ook de Brühlsche Terrasse is een aanrader. Deze promenade langs de Elbe biedt een prachtig uitzicht op de rivier en de historische gebouwen.

Dag 3 | Leipzig
De kerstmarkt in Leipzig is net als de markten in Dresden heel geliefd en populair. Hij staat bekend als de “Leipziger Weihnachtsmarkt” en trekt elk jaar vele bezoekers van zowel binnen als buiten de regio. De kerstmarkt van Leipzig strekt zich uit over verschillende pleinen en straten in het historische stadscentrum. Een van de meest iconische locaties is de markt voor het Altes Rathaus, waar een grote kerstboom staat en kraampjes gevuld zijn met ambachtelijke producten, kerstversieringen en lekkernijen waaronder lokale specialiteiten zoals Thüringer worstjes, gebakken champignons en Glühwein. Bezoek ook de Grimmaische Straße en Barfußgässchen, dit zijn charmante straatjes ideaal om te winkelen en te wandelen. U vindt er een mix van boetieks, cafés en restaurants, evenals historische gebouwen en vakwerkhuizen.

Dag 4 | Eisenach – Terugreis
Na het ontbijt rijden we richting Eisenach. De kerstmarkt ligt midden in het historische centrum. U vindt hier een breed scala aan kraampjes die traditionele ambachten, kerstcadeaus, decoraties en lokale specialiteiten verkopen. Aansluitend rijden we verder richting Nederland.

 

Bremen en Hamburg

Bezoek met ons een van de mooiste kerstmarkten van Duitsland; Bremen. Het symbool van deze stad zijn de personages uit het beroemde sprookje ‘de Bremer Stadsmuzikanten’ van de gebroeders Grimm. Aan het einde van het jaar verandert deze schitterende Hanzestad in een grote zee van lichtjes, geuren en geluiden die de kersttijd inluiden.

Dag 1 | Heenreis – Münster – Bremen
We gaan de Duitse grens over en bezoeken de stad Münster. Hier zijn maar liefst 300 kraampjes verdeeld over zes verschillende kerstmarkten (op korte loopafstand van elkaar). Rondom het raadhuis is de grootste en oudste kerstmarkt. Op de Aegidiimarkt staat een grote kerststal en een fraaie houten piramide. Vervolgens rijden we verder naar Bremen. Het hotel ligt centraal in Bremen, u heeft dus direct de mogelijkheid om op ontdekking te gaan. Dineer in het hotel of in een van de vele restaurants in de omgeving. Ook de kerstmarkt is nog tot 20.30 uur geopend.

Dag 2 | Bremen
Een hele dag in Bremen. Op het historische marktplein voor het oude stadhuis staan meer dan 100 kraampjes. U kunt hier terecht voor lekkere hapjes zoals zoete wafels en de Duitse Bratwurst. Wanneer u op zoek bent naar een origineel cadeau zult u hier zeker slagen, u vindt hier onder andere handbeschilderde kerstballen en handgesneden kerststallen. Ook de Schlachte-Zauber aan de Weserpromenade moet u bezocht hebben, een maritieme kerstmarkt omgeven door een magisch decor. Vandaag zijn ook de winkels in Bremen geopend.

Dag 3 | Bremen – Hamburg
Vandaag heeft u de keuze om nog een dag in Bremen door te brengen of bij voldoende belangstelling mee te gaan naar Hamburg. Hier vindt u meer dan 15 verschillende kerstmarkten verspreid over de stad. De grootste en mooiste staat op het plein bij het stadhuis. Deze is in tweeën verdeeld, een gedeelte met eetkraampjes en een ander gedeelte met de leukste handgemaakte producten en souvenirs. Een sfeervolle en knusse markt vindt u op de Gänsemarkt. Ook in Hamburg zijn vandaag de winkels geopend.

Dag 4 | Osnabrück – Terugreis
Na rustig ontbeten te hebben laden we de bagage in de bus en rijden we richting Osnabrück, waar de kerstmarkt om 12.00 uur opent. Deze markt is niet heel groot, maar wel super gezellig! Laat u betoveren door de klanken van de grootste muziekdoos ter wereld, maar liefst 6 meter hoog. Of bewonder de 100 jaar oude carrousel voor het stadhuis. De historische stadskern en traditionele vakwerkhuizen zijn prachtig verlicht.

Duitse gezelligheid met een dagje Elzas

Stap in een sprookjesachtige wereld vol fonkelende lichtjes, betoverende kraampjes en een warme sfeer tijdens deze onvergetelijke kerstmarktreis naar Baden-Baden, Straatsburg en Koblenz. Van het weelderige kuuroord Baden-Baden tot de romantische straten van Straatsburg en de schilderachtige oevers van de Rijn in Koblenz, deze reis belooft een onvergetelijke ervaring te worden.

Dag 1 | Heenreis – Baden-Baden
De bossen en bergen van het Zwarte Woud vormen de indrukwekkende achtergrond voor de bijzondere kerstmarkt van het prachtige kuuroord Baden-Baden. Maak een ontdekkingstocht langs meer dan 100 sfeervolle houten kerstkraampjes, waar u wordt verwelkomd door een overvloed aan handwerk, kaarsen, kerstartikelen en unieke, handgemaakte cadeauartikelen. Langs deze kraampjes prijken ook exclusieve winkels en boetiekjes, die u uitnodigen met hun prachtige decoraties en heerlijke lokale lekkernijen. Een bezoek aan Confiserie Rumpelmayer mag u zeker niet overslaan als u wilt genieten van verfijnd gebak en traditionele zoetigheden. Het is een ware traktatie voor de zintuigen tijdens de feestelijke periode in Baden-Baden. Vervolgens rijden we naar Kehl-Kork, gelegen in Duitsland op 10 kilometer afstand van Straatsburg.

Dag 2 | Straatsburg
De kerstmarkt van Straatsburg, ook wel bekend als “Christkindelsmärik”, is een van de oudste en meest geliefde kerstmarkten ter wereld. Gelegen in de sfeervolle Elzasser stad Straatsburg, staat deze markt bekend om zijn betoverende sfeer en uitgebreide aanbod aan kerstproducten. Wandelend door de geplaveide straatjes van de oude binnenstad ontdekt u meer dan 300 kraampjes, prachtig versierd met lichtjes en kerstversieringen. U kunt genieten van traditionele Elzasser specialiteiten zoals bredele (koekjes), flammekueche (een soort dunne pizza) en Glühwein terwijl u langs de kraampjes slentert. Een hoogtepunt is de imposante kerstboom op het Place Kléber, die schittert met duizenden lichtjes. De kerstmarkt van Straatsburg is niet alleen een feest voor de zintuigen, maar ook een viering van de rijke Elzasser tradities en het vakmanschap dat de regio te bieden heeft. Het is werkelijk een magische ervaring die bezoekers van over de hele wereld trekt.

Dag 3 | Koblenz
Na het ontbijt vertrekken we naar de kerstmarkt van Koblenz, een charmante en gezellige markt die plaatsvindt in het historische hart van de stad, vlakbij de schilderachtige oevers van de Rijn en de Moezel.
Verspreid over verschillende pleinen en straten van de oude binnenstad, biedt de kerstmarkt een scala aan kraampjes die traditionele handwerkproducten, decoraties, culinaire lekkernijen en Glühwein aanbieden. Bezoekers kunnen genieten van lokale specialiteiten zoals Reibekuchen, Bratwurst en heerlijke zoetigheden zoals gebraden amandelen en Lebkuchen.

Dortmund en Münster

Ga mee kerstshoppen in Dortmund en Münster! Dortmund met zijn levendige centrum, mooie pleinen, historische gebouwen en sfeervolle cafeetjes. Voor de liefhebber zijn er ook mooie kerken te zien. Maar ook Münster is een geweldige stad met historische gebouwen, prachtige kathedralen, boeiende musea en gezellige restaurants en bars. Zeker gehuld in kerstsfeer zijn deze steden meer dan de moeite waard.

Dag 1 | Dortmund
Vandaag brengen we een bezoek aan de 125e ‘Dortmunder Weihnachtsmarkt’. Met zijn 300 kraampjes is het één van de grootste kerstmarkten ter wereld. Er zijn heel veel ambachten te bewonderen. Daarnaast is er ook een breed aanbod aan eten en drinken. Op de kerstmarkt vind je alles wat je hart sneller doet kloppen in het Advent seizoen. Wat zeker opvalt in Dortmund is de kerstboom in het centrum. Sterker nog: daar kun je bijna niet omheen. De boom is maar liefst 45 meter hoog en bevat bijna 50.000 lichtjes. Het is hét stralende middelpunt van de markt. Een bezoek aan deze kerstmarkt kan niet zonder de typische Dortmunder Glühwein en de vele andere speciale drankjes. Er is een speciale beker verkrijgbaar op de markt voor de warme wijn (verzamelobject met ieder jaar andere thema). Vervolgens rijden we naar het hotel in Münster, de kerstmarkt is hier vandaag nog tot 21.00 uur geopend.

Dag 2 | Münster
Kerstshoppen in Münster is een geweldige ervaring! De kerstmarkten in Münster staan bekend om hun traditionele sfeer en gevarieerde aanbod. De kerstmarkt op de Prinzipalmarkt en rond de Lambertikirchplatz zijn een van de meest geliefde en pittoreske in de regio. De kraampjes zijn feestelijk versierd en bieden een breed scala aan ambachtelijke kunst, kerstversieringen, lekkernijen en Glühwein. Een hoogtepunt is de prachtige verlichting van het historische stadhuis, dat een betoverend decor vormt voor de markt. Ook de Überwasserkirchplatz en de Aegidiimarkt veranderen in gezellige kerstdorpen met een kleurrijke mix van kraampjes en attracties. De historische binnenstad heeft veel schilderachtige straatjes en pleinen. U bent terecht gekomen in een sprookjeswereld vol lichtjes waar u ogen tekort komt voor al dit moois. Als u even wilt uitrusten, kunt u genieten van de lokale keuken in een van de vele restaurants en cafés in de stad. Probeer ook zeker de traditionele Duitse kerstlekkernijen zoals Glühwein, Bratwurst, Lebkuchen en Stollen.

Siegburg en Bonn

De middeleeuwse kerstmarkt in Siegburg met zijn aparte sfeer en oude ambachten is een bezoek meer dan waard. Daarnaast bezoeken we ook nog de kerstmarkt in Bonn die over verschillende pleinen verdeeld is en verbonden door gezellige winkelstraten. De gevels zijn prachtig versierd en het stadhuis wordt in deze periode omgetoverd tot adventskalender.

Dag 1 | Siegburg
In deze periode verandert het marktplein van Siegburg in een middeleeuws winterwonderland. Slenter door de sfeervolle steegjes en langs de tenten van ambachtslieden, handelaars en kooplieden. De traditionele tenten en middeleeuwse kledij zijn authentiek nagemaakt en voeren u terug naar een andere tijd. Op het podium vinden dagelijks voorstellingen plaats van jongleurs en entertainers die u spannende verhalen over de stad kunnen vertellen. Geniet van de zelfgemaakte kerstlekkernijen en ambachtelijke producten die hier worden aangeboden. Denk hierbij aan speenvarken en Mede, een eeuwenoude honingwijn die zowel warm als koud gedronken kan worden. U kunt in Siegburg eten voordat we naar Bonn rijden maar ook bijvoorbeeld in het hotel of één van de restaurants in de omgeving. Wanneer u wilt kunt u ook nog een bezoek brengen aan de kerstmarkt van Bonn, deze is tot 21.00 uur geopend.

Dag 2 | Bonn
Na het ontbijt kunt u de kerstmarkt en het centrum van Bonn bezoeken. De kerstmarkt vindt plaats op de Müsterplatz, Bottlerplatz en de Friedenplatz en is een van de grootste en mooiste in Noordrijn-Westfalen. In de meer dan 160 kraampjes worden onder andere glaskunst, poppen, knuffels en likeuren aangeboden. Warm u op met een Glühwein en een van de heerlijke lokale specialiteiten. De winkels zijn deze dag ook geopend in het gezellige centrum. In de middag rijden we terug naar Nederland, waar we in de vroege avond aankomen.

Trier en Luxemburg

Een leuke reis naar twee kerstmarkten in twee verschillende landen. Als eerste brengen we een bezoek aan de kerstmarkt van Trier in Duitsland, een prachtige oude Romeinse plaats. De binnenstad is schitterend versierd en de nostalgische kerstmarkt is zeker het bezoeken waard! Ook gaan we naar Luxemburg-Stad in Luxemburg, dat in deze periode is omgetoverd tot een waar kerstsprookje. Geniet van de gemoedelijke sfeer en al het lekkers op deze mooie kerstmarkten.

Dag 1 | Trier
Nergens kunt u beter in de kerststemming komen dan hier, één van de mooiste kerstmarkten van Duitsland. Op de schilderachtige kerstmarkt van Trier wordt u omgeven door een romantische en nostalgische sfeer. In de verschillende houten kramen heeft u een ruime keuze aan kerstartikelen zoals handgeblazen en gegraveerd glas, aardewerk en nog veel meer. Maar ook voor de innerlijke mens wordt gezorgd. Zo is er een breed aanbod aan braadworsten, rijfkoeken, Glühwein en zoetigheden. De winkels zijn vandaag geopend en de kerstmarkt kunt u tot 20.00 uur bezoeken.

Dag 2 | Luxemburg
Een maand lang kun je in Luxemburg genieten van de geur van speculaas en andere soorten gebak. De pleinen Place d’Armes, Place de la Constitution en Place de Paris worden omgetoverd tot een echt kerstdorp. De kleine mooi verlichte houten kraampjes zorgen voor een gezellige en gemoedelijke sfeer. U vindt hier een ruim aanbod aan handgemaakte kaarsen, kerstboomdecoraties en lekkernijen. De gezellige kerstsfeer wordt nog eens versterkt door talrijke kerstliedjes die op de kerstmarkten te horen zijn. Ook de mooi gedecoreerde winkels zijn een bezoek waard. Aansluitend vertrekken we terug naar Nederland.

 

Frankfurt am Main en Mainz

Frankfurt is een stad met vele gezichten! Na de oorlog is er een moderne stad opgebouwd met hoge gebouwen en veel groen. Maar aan de andere kant is het centrum in haar oude glorie hersteld. U ziet er middeleeuwse huisjes met prachtige gevels. De kerstmarkt van Mainz staat bekend om haar traditionele uitstraling. Met de mooie renaissance gevels en de St. Martin kathedraal op de achtergrond komt u al snel in kerststemming.

Dag 1 | Frankfurt am Main
Vanaf eind november wordt de hele stad omgetoverd tot een waar kerstsprookje. De kerstmarkt in Frankfurt mag zich tot een van de oudste ter wereld rekenen en is tevens een van de grootste in Duitsland. Op het oude stadsplein staat ook de hoogste kerstboom van Duitsland met ontelbaar veel fonkelende lichtjes. De kerstmarkt, met meer dan 200 kraampjes, ligt in het centrum en slingert langs de Dom dwars door de winkelstraten. Naast de kerstmarkt kunt u ook de schitterend gedecoreerde warenhuizen aan de Zeil bezoeken. Ook zijn er veel gezellige barretjes, mooie winkeltjes en prachtige historische monumenten. Perfect voor al uw laatste kerstinkopen en gezelligheid! U kunt in Frankfurt eten voordat we naar Mainz rijden of in een van de restaurants in de omgeving van het hotel. Voor de volhouder: de kerstmarkt in Mainz is tot 21.00 uur open en te voet te bereiken.

Dag 2 | Mainz
Na het ontbijtbuffet kunt u, volgens velen, de meest romantische kerstmarkt van Duitsland bezoeken. Mainz heeft een traditionele kerstmarkt met op de achtergrond de kathedraal en schilderachtige renaissance gevels. U vindt er diverse ambachten, zo kunt u zien hoe naaiwerkjes en bloemstukken worden gemaakt. Voor originele handgemaakte presentjes zult u hier beslist slagen! De absolute blikvanger van de kerstmarkt is de indrukwekkende piramide met kleurrijk houtsnijwerk. Midden op het plein staat een kerstdorpje met een gezellig kampvuur. Neem een glaasje Glühwein en een rijfkoek, u zult al snel in kerststemming komen! Ook de oude binnenstad met zijn liefdevol ingerichte winkels en boetieks is een bezoek waard. In de middag rijden we terug naar Nederland, waar we in de vroege avond aankomen.

Heidelberg en Rüdesheim

Het mooie Heidelberg ligt aan de rivier de Neckar, tussen twee bergen. De imposante ruïnes die hoog boven de stad uit torenen en de charmante barokke binnenstad geven het een romantische uitstraling. Rüdesheim heeft een mooi oud centrum en is bekend om haar vele gezellige wijnlokalen die vaak in historische vakwerkhuizen gevestigd zijn. Beide plaatsen staan garant voor een gezellig weekendje weg!

Dag 1 | Heidelberg
We brengen een bezoek aan de beroemde kerstmarkt van Heidelberg. In de prachtige Altstadt heeft u voldoende tijd om de kraampjes op verschillende locaties op uw gemak te bekijken. De kerstmarkten in Heidelberg bevinden zich op meerdere plaatsen in het centrum van de stad: Anatomiegarten, Bismarckplatz, Karlsplatz, Kornmarkt en natuurlijk de Universitätsplatz. In totaal zijn er ruim 140 kramen waar typisch Duitse kerstproducten worden aangeboden. Vervolgens rijden we naar het hotel in Ludwigshafen, gelegen in het centrum van de stad. U kunt op eigen gelegenheid nog een bezoek brengen aan de sfeervolle kerstmarkt van Ludwigshafen, vol fonkelende lichtjes, schitterende kraampjes en heerlijk eten. Hier vindt u gegarandeerd een fijne plek voor een heerlijk avondmaal.

Dag 2 | Rüdesheim
Na het ontbijt rijden we naar Rüdesheim, een romantisch wijnstadje aan de Rijn. De kerstmarkt van Rüdesheim is een gezellige en knusse markt. In maar liefst circa 118 kraampjes worden de mooiste producten uitgestald van verschillende ambachtslieden en kunstenaars. De sfeervolle smalle straatjes van het oude centrum zijn prachtig versierd en overal stralen lichtjes zodat u in de ultieme kerststemming komt. Geniet van een lekker glaasje wijn in een van de vele wijnlokalen. Na dit bezoek rijden we terug naar Nederland, waar we in de vroege avond aankomen.

Berlijn, culturele wereldstad

Ontdek de vele gezichten van bruisend Berlijn! Zowel levensgenieters als cultuurliefhebbers komen hier ogen te kort. Duik in het verleden met interessante bezienswaardigheden zoals de Berlijnse muur, het Joods Monument of Checkpoint Charlie. Wilt u liever het verleden even loslaten? Bezoek dan bijvoorbeeld de Fernsehturm waar u vanaf het panoramaplatform een fantastisch uitzicht over de stad heeft. In Berlijn vindt u ook vele kleine winkeltjes, kunstgalerieën en leuke restaurants. Een veelzijdige stedentrip met verblijf in een centraal gelegen 4-sterrenhotel!

Dag 1 | Heenreis – Berlijn
Onderweg naar Berlijn maken we onder andere een stop bij de oude grensovergang “Checkpoint Alpha”, waar u de oude controlehokjes en commandotorens kunt zien. Vervolgens rijden we naar het luxe 4-sterrenhotel Park Inn Alexanderplatz in hartje Berlijn. Rondom het plein kunt u alle kanten op zoals naar het museumeiland, de shoppingmall of de oude wijk Nikolaiviertel. Wie graag wandelt bereikt ook makkelijk de Hackescher Markt en de Joodse wijk te voet.

Dag 2 | Berlijn
Met een Nederlandssprekende gids beginnen we aan het eerste deel van onze uitgebreide stadsrondrit door Oost- en West-Berlijn. We passeren o.a. een stuk Berlijnse Muur, de Reichstag en de Kurfürstendamm. Terug bij de Alexanderplatz bent u de rest van de middag vrij. Vanaf hier kunt u de stad makkelijk op eigen gelegenheid verkennen. Vanavond heeft u de mogelijkheid om met uw chauffeur en gids mee te gaan voor een avondprogramma per bus*. Ook kunt u via hem een boottocht over de Spree** boeken.

Dag 3 | Berlijn
’s Ochtends gaan we weer op verkenning met een Nederlandssprekende gids, waarbij we de rest van Berlijn ontdekken. Aan het einde van de tour kunt u ervoor kiezen om met de bus mee te gaan en kunt u uitstappen bij de Kurfürstendamm of bij het hotel. De rest van de dag heeft u vrije tijd.

Dag 4 | Potsdam – terugreis
Na het ontbijt laden we de bagage in de bus. Vervolgens brengen we een bezoek aan het prachtige oude stadje Potsdam. We maken een korte stop bij Schloss Sanssouci, het bekendste van alle paleizen in Potsdam. Aansluitend heeft u nog vrije tijd in Potsdam om even gezellig te winkelen of te lunchen. Wat u zeker niet mag missen is het Holländische Viertel, een wijk bestaande uit 134 huizen gemaakt van rode baksteen met mooie puntgevels. In de vroege middag vertrekken wij vanaf Potsdam richting Nederland waar wij in de avond aankomen.

*Deze excursie is facultatief en ter plaatse te voldoen. De dag kan wisselen. Meer informatie verneemt u van uw chauffeur.
**Deze boottocht vindt niet plaats in de winter.

 

Rhein in Flammen Bonn

Rond het middaguur rijden wij vanaf onze opstapplaatsen naar Bonn, de voormalige Bondshoofdstad van Duitsland. U kunt op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan een van de vele mooie pleinen, welke met elkaar verbonden zijn door de gezellige winkelstraten.

Zodra de avond valt vertrekt onze touringcar naar de oevers van de Rijn. U heeft hier de mogelijkheid om op eigen gelegenheid een restaurant of eetkraam uit te zoeken voor uw diner. Geniet van de gemoedelijke sfeer en aanschouw het langsvarende scheepskonvooi. Hoogtepunt en bekroning van de avond is het met muziek gesynchroniseerde vuurwerk in combinatie met voor het eerst een droneshow!

Er zijn diverse festiviteiten aan de oevers. Houdt onze website in de gaten want hier publiceren wij meer informatie als het programma bekend is gemaakt. Direct na afloop van dit spektakel rijden we via de snelste route weer terug naar onze opstapplaatsen.

Reisprogramma:
14.30 uur: aankomst in Bonn
17.00 uur: vertrek naar Rhein in Flammen
ca. 21.40 uur: aanvang vuurwerkshow
23:15 uur: laatste vuurwerk