• Het grootste wagenpark van Zuid-Nederland
  • Sinds 1931 úw vervoerspartner
  • Coronaveilig vervoer; volgens de RIVM richtlijnen
  • Meest gevarieerde wagenpark van Zuid-Nederland
  • Milieuvriendelijke touringcars
  • Luxe en moderne touringcars

Brugge en Gent

Een leuke trip die twee prachtige Vlaamse steden combineert! We gaan naar Brugge ‘één van de meest romantische plaatsen van Europa’ en naar Gent, ‘klein genoeg om knus aan te voelen maar groot genoeg om bruisend te zijn’. We verblijven in een goed 4-sterren Van der Valk hotel in Nazareth, ten zuiden van Gent gelegen.

Dag 1 | Brugge
Brugge was al in de 12e eeuw een belangrijke handelsstad, en dat bracht een zekere welvaart met zich mee. Deze welvaart heeft voor een prachtig middeleeuws stadje met mooie pleinen, monumentale huizen en dromerige kanalen gezorgd. Het historisch centrum staat op de Werelderfgoedlijst. Breng zeker een bezoek aan de mooie ‘Grote Markt’ waar zich ook de kerstmarkt bevindt. Naast al het moois wat er te zien is kan men ook overal genieten van de beroemde Belgische specialiteiten. Zo is Brugge een paradijs voor ‘chocoholics’. Meer dan 50 chocolatiers bieden hier hun waren aan. Voor liefhebbers van een Belgisch pintje is het de moeite waard om een kijkje te nemen bij de meterslange ’biermuur’ vlakbij de Grote Markt. Hier staan ongeveer 800 verschillende soorten Belgische biertjes geëtaleerd! In de late namiddag verlaten we Brugge en rijden we in circa een uur naar Nazareth-Gent voor de overnachting.

Dag 2 | Gent
De stad ligt aan de samenvloeiing van de Leie en de Schelde. Na Antwerpen, heeft Gent de grootste haven van België en een belangrijk industrieel centrum. Ook de universiteit zorgt voor een zekere levendigheid in de stad. Het centrum wordt doorkruist door kanalen waarlangs prachtige historische gebouwen staan. In de St.-Baafskathedraal hangt een van de belangrijkste kunstwerken van Europa: het 15e-eeuwse veelluik ‘Het Lam Gods’ van de gebroeders Van Eijk. De authentieke gezellige kerstmarkt bevindt zich in het historische hart van de stad en heeft meer dan 150 houten kraampjes. Struin langs de kraampjes met hapjes en drankjes, leuke hebbedingen en authentieke ambachten. In de namiddag rijden we terug naar de opstapplaatsen in Nederland.

Belgische steden en de Ardennen

Vandaag rijden we eerst naar Namen. Deze stad ligt op het punt waar de rivier de Samber in de Maas vloeit. Bij aankomst ziet u meteen de citadel, waar de chauffeur naartoe rijdt. U heeft hier een prachtig uitzicht over de Maas en Sambrevallei.

Daarna rijden we langs de oevers van de Maas richting Dinant. We bevinden ons hier tussen de valleien van de burchten en de kastelen. In Dinant maken wij een boottocht over de Maas. We varen onder andere langs de beroemde Ros Beiaard en onder het monumentale Charlemagne viaduct door, die de hoogste van België is. Na de boottocht heeft u nog vrije tijd in Dinant. We rijden via een mooie route naar onze laatste stop, Durbuy. U heeft de mogelijkheid om dit stadje op eigen gelegenheid te verkennen. Slenter door de smalle straatjes, of neem plaats op één van de vele terrasjes.

Tenslotte rijden wij door het mooie landschap terug naar Nederland. Onderweg maken we nog een stop voor een heerlijk diner.

Reisprogramma:
10.30 uur: aankomst in Namen
11.30 uur: rondvaart
12.15 uur: vrije tijd in Dinant
14.30 uur: vrije tijd in Durbuy
19.00 uur: diner
20.30 uur: aanvang terugreis

Alle genoemde tijden in het reisprogramma zijn circa tijden en onder voorbehoud. Deze dienen slechts ter indicatie.

Stadsbezoek aan Antwerpen

We brengen een bezoek aan veelzijdig Antwerpen; een belangrijke havenstad, bekend om zijn diamanten en natuurlijk ook dé winkelstad bij uitstek. Bij aankomst in Antwerpen maken wij een stadsrondrit met gids. Tijdens deze begeleide rondrit zien we onder andere de karaktervolle stadswijken Eilandje, Quartier Latin en Zuid. Aansluitend maken we met de stadsgids nog een korte wandeling door de historische stadskern vanaf de Scheldekaaien tot de schitterende omgeving van de Grote Markt.

De rest van de middag bent u vrij om de stad op eigen gelegenheid te verkennen. U kunt bijvoorbeeld lunchen in een van de rustieke restaurants, een Belgisch biertje drinken in een van de donkere kroegen of gezellig winkelen op de bekende Meir.

We sluiten deze dag af met een buffetje bij de Biesenhof in Geleen. U krijgt hier een heerlijk Limburgs buffetje met zuurvlees, saté met pindasaus, rijst of frites en salade aangeboden. Omstreeks 20.00 uur starten we met de terugreis naar de opstapplaatsen.

Reisprogramma:
11.00 uur: aankomst en stadsrondrit
13.00 uur: vrije tijd in Antwerpen
18.30 uur: Limburgs buffetje

Alle genoemde tijden in het reisprogramma zijn circa tijden en onder voorbehoud. Deze dienen slechts ter indicatie.

Pairi Daiza

Pairi Daiza was bij de opening een vogelpark, maar is in de loop der jaren uitgegroeid tot een zeer veelzijdige dierentuin. De laatste jaren is het zelfs telkens weer uitgeroepen tot de mooiste dierentuin van Europa. Het Park is thematisch opgebouwd als een ‘Tuin der Werelden’, enkele voorbeelden hiervan zijn:

The Kingdom of Ganesha; ontdek Indonesië alsof je er echt bent. U ziet hier onder andere de tempels voor de goden die aanbeden worden: Ganesha, Shiva, Brahma, Vishnou of Boedha. Verder is er een overvloed aan vegetatie en adembenemende uitzichten op het domein van olifanten, witte tijgers of de ondeugende makaken. South Cape; Down under, tussen mysterie en betovering. U ziet hier de fauna en flora van Tasmanië, Nieuw-Zeeland, Australië en Nieuw-Guinea. Denk hierbij aan de Helmkasuaris, een van de grootste vogels ter wereld (70 kilo) die wel 1,80 meter hoog kan worden en de grote kangoeroe. Natuurlijk ziet u hier ook koala’s, de Tasmaanse duivel en de wallaby.

Andere werelden die u kunt bezoeken zijn: The Middle Kingdom, The Land of the Cold, Cambron-Abbey, Cambron-by-the-Sea, The Land of Origins en The Last Frontier.

Reisprogramma:
11.00 uur: aankomst in Pairi Daiza
18.00 uur: aanvang terugreis

Alle genoemde tijden in het reisprogramma zijn circa tijden en onder voorbehoud. Deze dienen slechts ter indicatie.

Brugge en Gent

Een leuke trip die twee prachtige Vlaamse steden combineert! We gaan naar Brugge, één van de meest romantische plaatsen van Europa, en naar Gent, ‘klein genoeg om knus aan te voelen maar groot genoeg om bruisend te zijn’. We verblijven in een goed 4-sterren Van der Valk hotel in Nazareth, ten zuiden van Gent gelegen.

Dag 1 | Brugge
Brugge was al in de 12e eeuw een belangrijke handelsstad, en dat bracht een zekere welvaart met zich mee. Deze welvaart heeft voor een prachtig middeleeuws stadje met mooie pleinen, monumentale huizen en dromerige kanalen gezorgd. Het historisch centrum staat op de Werelderfgoedlijst. Breng zeker een bezoek aan de mooie ‘Grote Markt’ waar zich ook de kerstmarkt bevindt. Naast al het moois wat er te zien is kan men ook overal genieten van de beroemde Belgische specialiteiten. Zo is Brugge een paradijs voor ‘chocoholics’. Meer dan 50 chocolatiers bieden hier hun waren aan. Voor liefhebbers van een Belgisch pintje is het de moeite waard om een kijkje te nemen bij de meterslange ’biermuur’ vlakbij de Grote Markt. Hier staan ongeveer 800 verschillende soorten Belgische biertjes geëtaleerd! In de late namiddag verlaten we Brugge en rijden we in ca. een uur naar Nazareth-Gent voor de overnachting.

Dag 2 | Gent
De stad ligt aan de samenvloeiing van de Leie en de Schelde. Na Antwerpen, is Gent de grootste haven van België en een belangrijk industrieel centrum. Ook de universiteit zorgt voor een zekere levendigheid in de stad. Het centrum wordt doorkruist door kanalen waarlangs prachtige historische gebouwen staan. In de St.-Baafskathedraal hangt een van de belangrijkste kunstwerken van Europa: het 15e-eeuwse veelluik ‘Het Lam Gods’ van de gebroeders Van Eijk. De authentieke gezellige kerstmarkt bevindt zich in het historische hart van de stad en heeft meer dan 130 kraampjes. In de namiddag rijden we terug naar de opstapplaatsen in Nederland.

Night of the Proms

Klassiek ontmoet pop tijdens een succesverzekerde avond in Antwerpen. Wie van grote hits houdt, wordt jaarlijks verrast tijdens unieke en sfeervolle optredens van de Night of the Proms. Het symfonisch orkest Il Nevecento, een electric band en een koor begeleiden internationale popsterren gedurende hun wervelend spektakel. Dit jaar al weer voor de 36e keer!
De klassieke meesterstukken tussen de popsongs zorgen voor een adembenemende Intermezzo, u bent zeker van een muzikale topavond!

Reisprogramma:
Na aankomst in het centrum van Antwerpen, heeft u nog even wat vrije tijd om te dineren of om een terrasje te pikken op de Grote Markt of Groenplaats.
20.30 uur: aanvang concert
23.30 uur: einde concert

4-daagse tuinreis Vlaanderen 2022

Ervaar de Vlaamse tuincultuur in Antwerpen, Oost- en West-Vlaanderen

Tijdens deze 4-daagse tuinreis naar Vlaanderen ontdekt u dat dit gebied qua tuinen maar weinig onder doet voor Engeland. Al verschillende eeuwen geleden kwam de tuincultuur in Vlaanderen volop in bloei. Er staan bezoeken aan privétuinen in de provincies Antwerpen, West- en Oost-Vlaanderen op de planning, waar de passie en liefde voor planten, tuinieren en tuinontwerp duidelijk aanwezig zijn. Met stadsbezoeken aan Gent, Oostende en een hotel vlak buiten het centrum van Brugge kunt u bovendien een aantal van de populairste steden van België verkennen.

Programma:
Dag 1: Ten Aard en Kasteel Oostkerke
Dag 2: Tuin Chris Ghyselen, stadsbezoek Gent en Meirlaenhof
Dag 3: Stadsbezoek Oostende, tuin van Luc & Frieda en
tuin van Carlos & Marie-Jeanne
Dag 4: Bijsterveld Garden, de Patershoeve en de Pokertuin

Ten Aard
Bij Ten Aard vindt u een rustgevende tuin met romantische sfeer, met een structuur die het hele jaar door duidelijk te herkennen is. U wandelt er langs kleurrijke bloemborders met onder andere rozen, vaste planten en sierheesters afgewisseld met gezellige zithoekjes. De beplanting wordt aangevuld met strak geknipte taxus- en buxusvormen en decoratieve tuinbeelden.

Kasteel Oostkerke
De tuinen van Kasteel Oostkerke werden rondom de Tweede Wereldoorlog aangelegd. U vindt er borders en tuinen die rondom het kasteel zijn gevormd en wandelpaden die de contouren volgen van de fundamenten van de oude muren. De invloeden van verschillende internationaal bekende tuinontwerpers zijn in de tuinen terug te vinden: Gertrude Jekyll vormde bij de aanleg bijvoorbeeld een inspiratiebron en Mien Ruys tekende in 1946 de gemengde borders.

Tuin Chris Ghyselen
Als tuinarchitect weet eigenaar Chris Ghyselen als geen ander wat er allemaal mogelijk is. In zijn privétuin maakt hij optimaal gebruik van de omgeving en heeft hij een afwisselende tuin weten te creëren. De lange dubbele border geflankeerd door golvende hagen is de blikvanger, maar vergeet ook zeker niet om de verborgen tuinkamers in de voortuin, grassentuin en leeftuin te bekijken.

Stadsbezoek Gent
Gent is de hoofdstad van Oost-Vlaanderen en één van de meest populaire Belgische steden voor een dagje uit of een stedentrip. En terecht: het heeft een historische binnenstad met prachtige oude gevels en pleinen, levendige winkelstraten, fraaie musea en gezellige terrasjes.

Meirlaenhof
De Meirlaenhof is een symmetrisch aangelegde tuin met onder andere vaste plantenborders, in vorm gesnoeide taxus en buxus, een natuurlijke vijver en een bloemenweide omringd door zeldzame bomen. Verder is er een wintertuin, een rozentuin en een groentetuin.

Stadsbezoek Oostende
Als enige stad aan de Belgische kust combineert Oostende moeiteloos het strand- en stadsleven. U kunt hier uitwaaien op het strand of plaatsnemen op één van de vele terrassen, maar u kunt ook genieten van het bruisende centrum vol winkels.

Tuin van Luc & Frieda
In het zuidwesten van België ligt deze romantische bloementuin. Centraal in de tuin staan de vele kleurrijke bloemenborders, die gevuld zijn met bloeiende vaste planten, hosta’s, grassen, clematissen en rozen. Het is een relaxte, rustgevende tuin waar u optimaal kunt genieten van het groen om u heen.

Tuin van Carlos & Marie-Jeanne
Een statige oprijlaan en een tunnel van linden leiden tot in de centrale tuin. Hier is de tuinindeling kleinschaliger, speelser en kleuren bloemen de met buxus omzoomde perken. De hoofdrol is echter weggelegd voor de talrijke groene hagen, eigenzinnige buxusvormen en doorkijkjes die zorgen voor structuur en verrassende perspectieven.

Bijsterveld Garden
Een perfecte plek om tot rust te komen! Op deze locatie vindt u een historische hoeve omringd met bijzondere tuinen. De romantische binnentuin is gevuld met blauwe regen, clematis, kamperfoelie en hortensia’s. Buiten de muren vindt u eeuwenoude fruitbomen, rozenbogen, hagen en meer.

De Patershoeve
De Patershoeve werd in 1946 door twee paters verbouwd en recentelijk in 2010 door de huidige eigenaars opnieuw gerenoveerd. De vijver in de voortuin wordt weerspiegeld door de strakke zwemvijver, waardoor er een leuke balans ontstaat. Geniet hier van borders op kleur, een moestuin, cottagetuin en een boomgaard.

De Pokertuin
In het midden van een bosrijke omgeving ontdekt u de passie van de eigenaar: een tuin waar vaste planten de hoofdrol spelen. In deze tuin zijn diverse borders aangelegd met mooie collecties Zeeuws knoopje, zilverkaarsen, vuurpijlen, orchideeën en boompioenen.

 

Let op: het bovenstaande programma is te allen tijde onder voorbehoud
Het is mogelijk dat tuinen hun beschikbaarheid wijzigen en het programma om die reden onverhoopt aangepast moet worden. Het kan gebeuren dat er om die reden in de bezoektijden of -dagen gewisseld wordt. Indien een tuin niet meer bezocht kan worden, wordt er altijd een passend en gelijkwaardig alternatief gezocht. Dit zal nooit ten koste gaan van de tijd die u in een tuin doorbrengt.

4-daagse tuinreis Belgische Eifel 2022

Een boeiende mix van tuinen in het hart van de Belgische Eifel

Tijdens deze tuinreis verkent u de bijzondere tuinen gelegen in het hart van de Belgische Eifel, waar de Duitse Eifel en de Belgische Ardennen in elkaar overlopen. In deze regio zijn allerlei soorten tuinen te vinden, van een rozenkweker tot kleine privétuinen en een botanische tuin. Niet alleen de tuinen maken deze reis de moeite waard, maar ook de landschappen zijn indrukwekkend. Van bergen tot bossen, heuvels en het oeverlandschap van de Rijn, deze reis combineert het allemaal.

Programma:

Dag 1: De Carishof en het Francrever Höfke (was de tuin van Vic & Anne Janssen – Meyers)
Dag 2: Ommertalhof (juni) of Hortvs Peter Janke (augustus), stadsbezoek Bonn en Botanische Gärten Bonn
Dag 3: Jardin de la Peintre, stadsbezoek Malmedy en les Roses de Daniel Schmitz
Dag 4: Tuin van Dina Deferme en Claessen – van Dijck (juni) of de tuin van de familie Vandecruys-Frederix (augustus)

De Carishof
Bij de witte Limburgse boerenhofstede ligt deze speels opgezette tuin. De beplanting verloopt vanuit het centrum van de tuin langzaam in een meer natuurlijke beplanting die opgaat in het omliggende landschap. Rondom de boerderij vindt u bloemenborders in kleuren die elk seizoen wisselen: van rood, oranje en geel in het voorjaar tot wit, roze en blauwe tinten in de zomer.

Helaas hebben Vic Anne Janssen – Meyers besloten om hun tuin niet meer open te stellen voor bezoekers. Als alternatief bezoeken we het Francrever Höfke.

Francrever Höfke
Wanneer u op het adres van het Fancrever Höfke aankomt, zou u niet vermoeden dat er zich achter het huis een waar Limburgs lusthof bevindt. Vanuit het terras kijkt u recht door de lengteas van de tuin, die aanzienlijk is dankzij de zeer langgerekte vorm. De 110 meter diepe en 12,5 meter brede tuin is onderverdeeld in zeven verschillende tuinkamers, waaronder een schaduwtuin, fruitboomkamer en een kruidentuin.

Ommertalhof
(alleen in juni, in augustus is de tuin in verband met de vakantie van de eigenaren helaas gesloten)
Ommertalhof is de privétuin van tuinarchitecten Nicole Frank en Frank Schroeder. De tuin ligt in het hart van de Duitse Eifel en ligt ingebed in de landelijke omgeving. In de historische binnentuin zijn allerlei verschillende ‘landschappen’ te ontdekken: van vijvers met watervallen tot een rotstuin, rozentuin en Toscaanse tuin.

Hortvs Peter Janke
(alleen in augustus ter vervanging van de Ommertalhof)
Hier vindt u het paradijs van eigenaar Peter Janke. Hij had de eer ervaring op in de tuin van Beth Chatto, en is van mening dat tuinieren op dergelijk hoog niveau ook in Duitsland geïntroduceerd diende te worden. Hij heeft een prachtige tuin vol bijzondere beplanting weten te creëren, met unieke combinaties verdeelt over diverse tuindelen. Van een watertuin met drie vijvers tot een droog gedeelte met gravel tuin, er is van alles te bewonderen.

Stadsbezoek Bonn
Bonn is een levendige stad waarin cultuur, historie en moderniteit samenkomen. Qua architectuur worden oude gebouwen zoals het oude stadshuis afgewisseld met hypermoderne gebouwen. Als geboortestad van de componist Beethoven telt het op cultureel gebied genoeg mogelijkheden en ook aan restaurants en terrasjes aan de Rijn komt Bonn niets te kort.

Botanische Gärten Bonn
De oorsprong van deze botanische tuin gaat terug tot 1340. In de eeuwen daarna werden de tuinen aangelegd in renaissance (rond 1650) en barok stijl (rond 1720), totdat de tuinen in 1818 onderdeel werden van de Universiteit van Bonn. Er zijn ruim 8.000 plantsoorten te vinden, verdeeld over kassen, een arboretum en diverse secties in de tuin waar de planten zijn opgedeeld volgens soort en oorsprong.

Jardin de la Peintre
Deze privétuin ligt ten zuiden van Luik midden in het gebied dat ook wel ‘Klein Zwitserland’ wordt genoemd. De tuin doet haar prachtige omgeving eer aan en vormt als het ware een schilderij in het landschap. Wanneer de oude rozen, riddersporen en vingerhoedskruid in juni tot bloei komen, heeft de tuin een echte Britse sfeer.

Stadsbezoek Malmedy
Het stadje Malmedy ligt in een idyllische groene omgeving in de Ardennen. De vele restaurants, boetiekjes, cafés en winkels geven Malmedy een gezellige sfeer. In de binnenstad liggen de oude kathedraal en het voormalig klooster, waar tegenwoordig een museum in is gevestigd. Voor een mooi uitzicht kunt u de steile Kruisweg beklimmen, die geflankeerd wordt door zowel oude als recentelijk aangeplante bomen.

Les Roses de Daniel Schmitz
Deze rozentuin werd aangelegd in 1993 en herbergt een uitgebreide collectie romantische rozen, van oude rozen tot Engelse en Australische soorten. Het is een perfecte tuin om te genieten van een rijkdom aan kleuren en geuren. Sinds 2017 is er tevens een groentetuin te vinden, met ruim 50 soorten groenten en honingbloemen.

Tuin van Dina Deferme
Deze Engels getinte tuin van tuinarchitect Dina Deferme is een van de meest bezochte privétuinen van België. De tuin werd aangelegd rondom een gerestaureerde Kempische hoeve en is opgedeeld in kamers. Elk deel straalt rust uit en boeit door een unieke sfeer. De prachtige borders, gerangschikt op kleur, veranderen elke maand van kleur. U vindt hier verder een vijver en heerlijke zitplekjes.

Claessen – van Dijck
(alleen in juni, de tuin heeft helaas besloten in de zomer geen bezoekers te ontvangen)
De privétuin van Marc en Gaby Claessen – van Dijck ligt rondom een oude hoeve. Deze natuurlijke omkadering en het landschap waren van grote invloed in het ontwerpen van de tuin. De tuin heeft een duidelijke basisstructuur, waarin talrijke ruimtes met eigen sfeer zijn gecreëerd. Van vormsnoei tot voorjaarsbloeiers, een boomgaard en groentetuin: er is van alles wat te vinden.

Vandecruys-Frederix
(alleen in augustus ter vervanging van Claessen – van Dijk)
Deze romantische cottagetuin is in etappes aangelegd en wordt door hagen en heesters op een natuurlijke manier verdeeld in kamers met elk een eigen grootte, inhoud en sfeer. Overal zijn gezellige zitjes, verrassende hoekjes en decoratieve elementen. In de boomgaard met oude appelrassen heerst een rustgevend en nostalgisch gevoel. Via verschillende tuindelen komt u in het decoratieve en geurige moes- en kruidentuintje. Een van de vele bezoekers omschreef de tuin als “een tuin om van te snoepen”.

 

Let op: het bovenstaande programma is te allen tijde onder voorbehoud
Het is mogelijk dat tuinen hun beschikbaarheid wijzigen en het programma om die reden onverhoopt aangepast moet worden. Het kan gebeuren dat er om die reden in de bezoektijden of -dagen gewisseld wordt. Indien een tuin niet meer bezocht kan worden, wordt er altijd een passend en gelijkwaardig alternatief gezocht. Dit zal nooit ten koste gaan van de tijd die u in een tuin doorbrengt.

Brugge, Gent, Ieper en Mechelen

Vier prachtige Belgische steden in één reis! Tijdens de middeleeuwen was Gent één van de belangrijkste havens van Europa. In het oude centrum vindt u nog veel van het oude rijkdom terug in de prachtige grachtenpanden, gildehuizen en kerken. In het autovrije centrum van Brugge ziet u prachtige middeleeuwse gebouwen en pittoreske grachten. Ook bezoeken we tijdens de reis de stad Ieper die een bijzondere rol heeft gespeeld tijdens de Eerste Wereldoorlog

Dag 1 | Gent
De stad ligt aan de samenvloeiing van de Leie en de Schelde. Na Antwerpen, is Gent de grootste haven van België en een belangrijk industrieel centrum. Ook de universiteit zorgt voor een zekere levendigheid in de stad. Het centrum wordt doorkruist door kanalen waarlangs prachtige historische gebouwen staan. In de St.-Baafskathedraal hangt een van de belangrijkste kunstwerken van Europa: het 15e-eeuwse veelluik ‘Het Lam Gods’ van de gebroeders Van Eijk. In de late namiddag rijden we naar Nazareth-Gent voor de overnachting.

Dag 2 | Brugge
Brugge was al in de 12e eeuw een belangrijke handelsstad, en dat bracht een zekere welvaart met zich mee. Deze welvaart heeft voor een prachtig middeleeuws stadje met mooie pleinen, monumentale huizen en dromerige kanalen gezorgd. Het historisch centrum staat op de Werelderfgoedlijst. Breng zeker een bezoek aan de prachtige ‘Grote Markt’. Misschien wilt u het Belfort beklimmen? Ook heel leuk om te doen: een rondvaart over de grachten. Naast al het moois wat er te zien is kan men ook overal genieten van de beroemde Belgische specialiteiten. Zo is Brugge een paradijs voor ‘chocoholics’. Meer dan 50 chocolatiers bieden hier hun waren aan. Voor liefhebbers van een Belgisch pintje is het de moeite waard om een kijkje te nemen bij de meterslange ’biermuur’ vlakbij de Grote Markt. Hier staan ongeveer 800 verschillende soorten Belgische biertjes geëtaleerd!

Dag 3 | Ieper
In 2018 was het exact 100 jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog eindigde. Ieper heeft daar een bijzondere rol in gespeeld en we gaan deze stad vandaag dan ook bezoeken. Met een lokale gids maken we een rondrit met een bezoek aan Tyne Cot Cemetery en eventueel kunt u het Flanders Field museum bezoeken. Ieper is verder bekend door de Grote Markt, de Menenpoort, de Lakenhalle en de St. Maartenskerk. We blijven er de hele dag, zodat u ook nog vrije tijd heeft om Ieper te bekijken.

Dag 4 | Mechelen
Mechelen heeft een historische binnenstad die door middel van een ringweg omsloten is van de modernere wijken. Het centrum is redelijk compact en daardoor gemakkelijk te voet te verkennen. De Grote Markt wordt gezien als het middelpunt van Mechelen. Hier vindt men verschillende horecagelegenheden met terrassen. De meest opvallende bouwwerken zijn de Sint-Rombouts kathedraal met haar 97 meter hoge toren, het stadhuis dat gebouwd is in gotische stijl en het uit de 14e eeuw stammende Belfort. In de namiddag rijden we weer terug naar Nederland.

Belgische steden en de Ardennen

Vandaag rijden we eerst naar Namen. Deze stad ligt op het punt waar de rivier de Samber in de Maas vloeit. Bij aankomst ziet u meteen de citadel, waar de chauffeur naartoe rijdt. U heeft hier een prachtig uitzicht over de Maas en Sambrevallei.

Daarna rijden we langs de oevers van de Maas richting Dinant. We bevinden ons hier tussen de valleien van de burchten en de kastelen. In Dinant maken wij een boottocht over de Maas. We varen onder andere langs de beroemde Ros Beiaard en onder het monumentale Charlemagne viaduct door, die de hoogste van België is. Na onze boottocht heeft u nog vrije tijd in Dinant. We rijden via een mooie route naar onze laatste stop, Durbuy. U heeft de mogelijkheid om dit stadje op eigen gelegenheid te verkennen. Slenter door de smalle straatjes, of neem plaats op één van de vele terrasjes.

Tenslotte rijden wij door het mooie landschap terug naar Nederland. Onderweg maken we nog een stop voor een heerlijk diner.

Reisprogramma:
10.30 uur: aankomst Namen
11.30 uur: rondvaart
12.15 uur: vrije tijd in Dinant
14.30 uur: vrije tijd in Durbuy
19.00 uur: diner
20.30 uur: aanvang terugreis

Alle genoemde tijden in het reisprogramma zijn circa tijden en onder voorbehoud. Deze dienen slechts ter indicatie.