Seniorendagtocht Zuid-Limburg

Seniorendagtocht: ‘Zuid-Limburg en de ‘kleurrijke kijkdoos…’.

“Een unieke parel in het zuiden, het landschap, waar de heuvels prijken tussen de vruchtbare akkers en de Maas tussen de steden door beweegt…”

Inclusief
Vervoer per luxe touringcar;
2x kop koffie met appelgebak;
Entree museum;
Rondrit;
Diner.

Programma.

De groep maakt kennis met de chauffeur op de opstapplaats die is afgesproken. Vervolgens rijden we naar het mooie Zuid-Limburg voor een unieke dagtocht.

14.15 – 14.45 uur – Koffiepauze in museumcafé Zwarte Madonna
Tegenover het museum staat in het park het bijzonder sfeervolle museumcafé. In deze ruimte, met plaats voor zestig mensen, kan men op antieke bidstoeltjes uit een nonnenklooster plaatsnemen. Verder kunt u een prachtige bar, gemaakt van twee altaren, kerklampen, een biechtstoel en een rijk uitgesneden koorband bewonderen. Hier worden we ontvangen met koffie en vlaai.

14.45 – 16.30 uur – Bezoek aan museum Vaals
Daarna start de indrukwekkende rondleiding in het museum. In deze “kleurrijke kijkdoos” van Museum Vaals wordt de bezoeker omringd door ruim tweehonderd heiligenbeelden uit de periode 1850-1920 met hun eigen verhaal. De monumentale kloosterkapel met prachtige gebrandschilderde ramen, wand- en plafondschilderingen, is een aanbouw van het monumentale landhuis De Esch. Het zal voor de bezoeker van het museum echt een ervaring zijn om door het gangpad naar het altaar te wandelen, als ware het een cat-walk tussen de heiligen. Aan het einde van het bezoek krijgen alle bezoekers een uitdraai van hun eigen persoonlijke naamheilige en de betekenis van hun naam. In het bijbehorende park en het bos ter grootte van bijna 2 ha. zijn naast de oudste boom van Vaals verschillende oude en moderne heiligenbeelden te zien. In het bos kan men heerlijk wandelen en de veertien prachtige kruiswegstaties bewonderen.

16.30 – 18.30 uur – Rondrit door Zuid-Limburg
Na dit bezoek maken we onder leiding van onze chauffeur een rondrit door het altijd prachtige Zuid-Limburgse landschap.

18.30 – 20.30 uur – Diner in restaurant Geraats
We eindigen in Grathem, waar we genieten van een heerlijk diner in restaurant Geraats. Aansluitend wordt de groep teruggebracht naar de plaats waar jullie ook zijn opgestapt.

Voorwaarden.

Het minimale aantal deelnemers is 35 personen;

Niet genoemde maaltijden en consumpties dienen ter plaatse te worden voldaan;

Deze reis is onder voorbehoud van beschikbaarheid, er worden géén opties geplaatst;

Uiterlijk 5 werkdagen vóór vertrek ontvangen wij het definitieve aantal personen en de dieetwensen;

Annuleren van personen na deze datum kunnen niet meer in mindering worden gebracht op de factuur;

Bij de bevestiging ontvangen jullie een (voor)factuur van 75% van de totale kosten. Dit bedrag dient binnen 10 dagen voor vertrek voldaan te zijn. Achteraf ontvangen jullie van ons de aanvullende eindfactuur;

Bij annuleringen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing. Er gelden afwijkende voorwaarden op tickets van entreebewijzen die besteld zijn;

Kupers behoudt zich het recht voor om prijzen en arrangementen te wijzigen indien de situatie daarom vraagt. Voor druk- en zetfouten kan Kupers Touringcars niet aansprakelijk worden gesteld.