Seniorendagtocht Wasschen

Seniorendagtocht: ‘Wasschen, strijken, eten en drinken’.

“Waar vriendschap gevierd wordt: van een museum met twee gezichten over wassen en strijken tot de Schrobbelèr fabriek…”

Inclusief
Vervoer per luxe touringcar;
1x kop koffie of thee;
Entree musea;
Koffietafel;
Diner.

Programma.

De groep maakt kennis met de chauffeur op de opstapplaats die is afgesproken. Aansluitend rijden we naar Boxtel voor een leuke dagtocht.

09.30 – 12.00 uur – Bezoek aan museum Vekemans
Het museum Vekemans toont de jarenlange traditie van doodgewone bezigheden als wassen en strijken. Maar wie iets beter kijkt, ontdekt onze westerse geschiedenis van eeuwen geleden tot nu. In gebruiksvoorwerpen, maar vooral ook in buitengewoon interessante schilderijen, prenten en tekeningen. De collectie van “Wasschen en Strijken” vertelt niet alleen over het dagelijkse kledingonderhoud, maar juist ook over hoe mensen vroeger met elkaar omgingen. 350 jaar geschiedenis binnen handbereik! Een collectie op hoog niveau.

12.30 – 13.30 uur – Koffietafel in restaurant De Druiventros
Daarna neemt onze chauffeur de groep mee naar Berkel Enschot voor een koffietafel. Na de inwendige mens versterkt te hebben, laten we jullie de sfeer proeven van vriendschap met Schrobbelèr.

14.00 – 17.00 uur – Bezoek aan museum Schrobbelèr
Zoals de vrienden van Jan ooit kennis maakten met zijn smaak, warmte en vriendschap, laat Schrobbelèr je nu hetzelfde proeven met een Bourgondische rondleiding bij Schrobbelèr in de distilleerderij. Jullie worden in de rondleiding meegenomen in de wereld van de kruidenlikeur. Tijdens de ontdekkingstocht maken jullie kennis met het verhaal achter Schrobbelèr. Proef, ruik en luister je weg door de historie, het geheim van het familierecept, het bottelen van de kruiken en de warme sfeer van Schrobbelèr. Waar vriendschap gevierd wordt, komt Schrobbelèr op tafel. Als maagpatiënt kon Jan niet goed tegen sterke drank. Op eigen initiatief mengde hij bestaande dranken, aangevuld met homeopathische middelen, tot hij iets vond dat zijn maag kon verdragen. En het was nog lekker ook. Vanuit zijn huisbarretje ‘Bij den Schrobbelaar’, ontstond de kruidenlikeur zoals wij die nu kennen. Een gewaardeerde sfeerverhoger.

17.45 – 19.45 uur – Diner in restaurant Kruidenlucht
Als afsluiting kunnen jullie genieten van een heerlijk diner bij restaurant Kruidenlucht in Casteren. Vanwaar de groep wordt teruggebracht naar de plaats waar jullie ook zijn opgestapt.

Voorwaarden.

Het minimale aantal deelnemers is 35 personen;

Niet genoemde maaltijden en consumpties dienen ter plaatse te worden voldaan;

Deze reis is onder voorbehoud van beschikbaarheid, er worden géén opties geplaatst;

Uiterlijk 5 werkdagen vóór vertrek ontvangen wij het definitieve aantal personen en de dieetwensen;

Annuleren van personen na deze datum kunnen niet meer in mindering worden gebracht op de factuur;

Bij de bevestiging ontvangen jullie een (voor)factuur van 75% van de totale kosten. Dit bedrag dient binnen 10 dagen voor vertrek voldaan te zijn. Achteraf ontvangen jullie van ons de aanvullende eindfactuur;

Bij annuleringen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing. Er gelden afwijkende voorwaarden op tickets van entreebewijzen die besteld zijn;

Kupers behoudt zich het recht voor om prijzen en arrangementen te wijzigen indien de situatie daarom vraagt. Voor druk- en zetfouten kan Kupers Touringcars niet aansprakelijk worden gesteld.