Seniorendagtocht Ooijpolder

Seniorendagtocht: ‘Ooijpolder per zonnetrein’.

“Een uniek gebied ontdekken per zonnetrein, met o.a. wilde paarden, bevers, ganzen en galloway runderen…”

Inclusief
Vervoer per luxe touringcar;
1x kop koffie met appelgebak;
Rondrit;
Koffietafel;
Entree museum;
Diner.

Programma.

De groep maakt kennis met de chauffeur op de opstapplaats die is afgesproken. Aansluitend rijden we richting Lent voor een heerlijke dagtocht in de natuur.

10.15 – 11.00 uur – Koffiepauze in restaurant Van der Valk
Vandaag bezoeken we de Ooijpolder, een prachtig natuurgebied met schitterende vergezichten, langs de Waal bij Nijmegen. In Lent staat bij restaurant Van der Valk geurende koffie en vers appelgebak voor ons klaar.

11.30 – 12.30 uur – Rondrit per zonnetrein
Vanaf het plaatsje Ooij stappen we aan boord van een elektrische zonnetrein voor een prachtige fluisterstille tocht door de Ooijpolder. Jullie horen de vogels fluiten en de koeien loeien. Onderweg vertelt een enthousiaste gids honderduit over dit unieke stukje natuur, met zijn smalle dijkweggetjes.

12.30 – 13.30 uur – Koffietafel in restaurant de Thornsche Molen
Het treintje stopt bij het restaurant de Thornsche Molen in, waar een koffietafel gepland staat.

14.00 – 16.00 uur – Bezoek aan museum de Tinnen Roos
Verderop ligt De Tinnen Roos. In het monumentale voormalige stadhuis van Millingen aan de Rijn is de leuke dagtochtbestemming Tingieterij De Tinnen Roos & Het Gelders Maakmuseum gevestigd. Ramon Jahn en zijn team neemt de groep mee in de wereld van tin. Hij geeft een leuke dynamische presentatie, dit begint met persoonlijke uitleg ondersteund door stukjes grappige film in de ontvangstruimte. Daarna volgt een demonstratie in de mallenmakerij en de tingieterij, hier is zelfs een tribune. De groep kan dus alles goed zien en er lekker bij blijven zitten. Het Gelders Maakmuseum is ook onderdeel van de Tinnen Roos, in dit museum worden o.a. met tinnen figuurtjes, nog andere leuke ambachten uit de streek uitgelicht.

17.30 – 19.30 uur – Diner in restaurant Maxend
Daarna rijden we via een kleine rondrit naar het adres voor ons afscheidsdiner. We genieten van een heerlijk diner in restaurant Maxend in Nistelrode. Vanwaar de groep wordt teruggebracht naar de plaats waar jullie ook zijn opgestapt.

Voorwaarden.

Het minimale aantal deelnemers is 35 personen;

Niet genoemde maaltijden en consumpties dienen ter plaatse te worden voldaan;

Deze reis is onder voorbehoud van beschikbaarheid, er worden géén opties geplaatst;

Uiterlijk 5 werkdagen vóór vertrek ontvangen wij het definitieve aantal personen en de dieetwensen;

Annuleren van personen na deze datum kunnen niet meer in mindering worden gebracht op de factuur;

Bij de bevestiging ontvangen jullie een (voor)factuur van 75% van de totale kosten. Dit bedrag dient binnen 10 dagen voor vertrek voldaan te zijn. Achteraf ontvangen jullie van ons de aanvullende eindfactuur;

Bij annuleringen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing. Er gelden afwijkende voorwaarden op tickets van entreebewijzen die besteld zijn;

Kupers behoudt zich het recht voor om prijzen en arrangementen te wijzigen indien de situatie daarom vraagt. Voor druk- en zetfouten kan Kupers Touringcars niet aansprakelijk worden gesteld.