Seniorendagtocht Maasplassen

Seniorendagtocht: ‘de Maasplassen en het museum ‘Terug in de tijd’’.

“Een terugblik op vervlogen jaren, waar de 50- en 60-er jaren centraal staan. En krijg het gevoel alsof je wordt meegenomen naar grootmoeders tijd…”

Inclusief
Vervoer per luxe touringcar;
1x kop koffie of thee;
Entree museum;
Rondvaart;
Diner.

Programma.

De groep maakt kennis met de chauffeur op de opstapplaats die is afgesproken. Aansluitend rijden we richting Horn voor een leuke en vooral gezellige dagtocht.

12.45 – 15.00 uur – Bezoek aan museum Terug in de tijd
We beginnen dit bezoek met koffie en gebak in het restaurant bij het museum ‘Terug in de tijd’ in Horn. Aansluitend kunt u de inhoud van dit museum bekijken met o.a. koetsen, oldtimers, oude bromfietsen en fietsen, bakkerswinkel, groentewinkel, grutterswinkel, fournituren en manufacturen, een bibliotheek, elektrawinkel, film- en fotoapparatuur, keuken, huiskamer, kinderspeelgoed, kinder- en poppenwagens, kapper, café en een apotheek uit 1903. Verloren gegane herinneringen komen hier weer tot leven. Je valt er van de ene verbazing in de andere. De vele voorwerpen en winkels in het museum maken duidelijk dat in deze eeuw veel is veranderd. Nooit eerder veranderde er in honderd jaar zoveel. Juist daarom is de periode 1900 tot heden interessant voor jong en oud. Mooie nostalgische voorwerpen uit de 50-er en 60-er jaren. De beginnende welvaart na de Tweede Wereldoorlog.

15.15 – 16.45 uur – Rondvaart over de Maasplassen
Daarna brengt onze touringcar jullie naar Roermond, waar de groep aan boord zal gaan van een van de schepen van Rederij de Corporaal. Vanuit het oudste gedeelte van Roermond vaart het schip over de rivier de Roer met aan de rechterzijde het oude centrum en aan de linkerzijde de voorstad. Pittoreske huisjes glijden voorbij. Aan het einde van deze rivier varen we de Maas stroomopwaarts, in de richting van de Maasplassen. Aangekomen op de Maasplassen vergeten we de stad en varen we in een prachtig natuurgebied. Na een smal bruggetje verandert dit in een recreatiegebied, waar veel zeilers actief zijn. Hierna zien we nog het mooie park Marina Oolderhuuske. Hier kunnen jullie van dichtbij de drijvende woningen bewonderen.

17.30 – 19.30 uur- Diner in restaurant Int Brookx
Als afsluiting kunnen jullie genieten van een heerlijk diner bij restaurant de Int Brookx in Stevensweert. Aansluitend wordt de groep teruggebracht naar de plaats waar jullie ook zijn opgestapt.

Voorwaarden.

Het minimale aantal deelnemers is 35 personen;

Niet genoemde maaltijden en consumpties dienen ter plaatse te worden voldaan;

Deze reis is onder voorbehoud van beschikbaarheid, er worden géén opties geplaatst;

Uiterlijk 5 werkdagen vóór vertrek ontvangen wij het definitieve aantal personen en de dieetwensen;

Annuleren van personen na deze datum kunnen niet meer in mindering worden gebracht op de factuur;

Bij de bevestiging ontvangen jullie een (voor)factuur van 75% van de totale kosten. Dit bedrag dient binnen 10 dagen voor vertrek voldaan te zijn. Achteraf ontvangen jullie van ons de aanvullende eindfactuur;

Bij annuleringen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing. Er gelden afwijkende voorwaarden op tickets van entreebewijzen die besteld zijn;

Kupers behoudt zich het recht voor om prijzen en arrangementen te wijzigen indien de situatie daarom vraagt. Voor druk- en zetfouten kan Kupers Touringcars niet aansprakelijk worden gesteld.