Seniorendagtocht Klompenmakerij

Seniorendagtocht: ‘Klompenmakerij met
Chocoladedemonstratie’.

“Geniet van de ambachtelijke demonstraties van een chocolatier en een klompenmaker. Leer de ambachten van vroeger, met een modern tintje…”

Inclusief
Vervoer per luxe touringcar;
1x kop koffie of thee met iets lekkers;
Demonstratie bij chocolaterie;
Lunch;
Demonstratie bij klompenmakerij;
Diner.

Programma.

De groep maakt kennis met de chauffeur op de opstapplaats die is afgesproken. Aansluitend rijden we naar Ridderkerk voor een leuke, unieke en leerzame dagtocht.

10.15 – 12.15 uur – Bezoek aan Chocolaterie van Noppen
Frits van Noppen is een gepassioneerd ambachtsman, chocolatier met ruim 30 jaar ervaring. Al snel vestigde Van Noppen zijn naam met originele logotabletten, exclusieve 3D-chocolade en bijzondere themapakketten. De enthousiaste chocolatier wil anderen graag laten meegenieten van zijn mooie vak. Ruim tien jaar geleden startte hij daarom met het geven van workshops en demonstraties. Als een ware standwerker geeft hij enthousiast toelichting bij de fijne kneepjes van het vak. De gezellige cadeaushop van het atelier is zijn visitekaartje. Alles handgemaakt, in een perfecte combinatie van kwaliteit, zorgvuldigheid en creativiteit. Hij voegt er zelf live nog een aspect aan toe: gezelligheid. Want behalve lekker en leerzaam, mag vakmanschap ook best leuk zijn.

13.00 – 14.00 uur – Lunch in restaurant bij de Klompenmakerij
We genieten van een lunch in het restaurant bij de Klompenmakerij.

14.00 – 16.00 uur – Bezoek aan Klompenmakerij Den Dekker
Daarna rijden we door naar ambachtelijke klompenmakerij Den Dekker. De enthousiaste en humoristische klompenmaker laat jullie middels een demonstratie kennis maken met het ambacht klompen maken. In zijn werkplaats is te zien hoe een klomp wordt gemaakt uit een blok hout. Er wordt getoond hoe de motieven handmatig (net als vroeger) op de klompen worden getekend en hoe de naam en versiersels voor bijvoorbeeld een baby in de klomp worden gesneden. Dit alles wordt doorspekt met veel humor en anekdotes. Na deze demonstratie word nog koffie/thee met cake aangeboden. Natuurlijk is er ook nog tijd om even in de winkel te snuffelen.

17.15 – 19.15 uur – Diner in restaurant Kruidenlucht
Jullie eindigen in Casteren, waar we genieten van een heerlijk diner bij restaurant Kruidenlucht. Aansluitend wordt de groep teruggebracht naar de plaats waar jullie ook zijn opgestapt.

Voorwaarden.

Het minimale aantal deelnemers is 35 personen;

Niet genoemde maaltijden en consumpties dienen ter plaatse te worden voldaan;

Deze reis is onder voorbehoud van beschikbaarheid, er worden géén opties geplaatst;

Uiterlijk 5 werkdagen vóór vertrek ontvangen wij het definitieve aantal personen en de dieetwensen;

Annuleren van personen na deze datum kunnen niet meer in mindering worden gebracht op de factuur;

Bij de bevestiging ontvangen jullie een (voor)factuur van 75% van de totale kosten. Dit bedrag dient binnen 10 dagen voor vertrek voldaan te zijn. Achteraf ontvangen jullie van ons de aanvullende eindfactuur;

Bij annuleringen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing. Er gelden afwijkende voorwaarden op tickets van entreebewijzen die besteld zijn;

Kupers behoudt zich het recht voor om prijzen en arrangementen te wijzigen indien de situatie daarom vraagt. Voor druk- en zetfouten kan Kupers Touringcars niet aansprakelijk worden gesteld.