Seniorendagtocht Drenthe

Seniorendagtocht: ‘Drenthe, het land van Bartje’.

“Ontdek de hotspots in het land van Bartje, Hunebedden, middeleeuwse kerken, fraaie natuurgebieden en nog veel meer…”

Inclusief
Vervoer per luxe touringcar;
1x kop koffie met appelgebak;
Koffietafel;
Entree museum;
Diner.

Programma.

De groep maakt kennis met de chauffeur op de opstapplaats die is afgesproken. Aansluitend rijden we richting Drenthe voor een dagtocht die bol staat van natuur en historie.

10.00 – 10.45 uur – Koffiepauze in restaurant La Place.
We beginnen de dagtocht met een koffiepauze, we maken een stop bij restaurant La Place in Klarenbeek voor koffie met appelgebak. Na deze stop rijden we door naar Drenthe, waar onze chauffeur de groep rondleidt door het land van Bartje. We rijden richting Apeldoorn, Zwolle en nemen de afslag Nieuwleusen.

12.30 – 13.45 uur – Koffietafel in restaurant de Brink
Via streekdorpjes Rouveen en Staphorst (bekend om haar sterke traditiegebonden leefwijze en eigen klederdracht) en De Wijk, Meppel en Ruinen arriveren we in Dwingeloo voor een uitgebreide Drentse koffietafel.

14.30 – 16.30 uur – Bezoek aan boerderijmuseum De Neeth.
Daarna zullen we de bossen van Lhee, Spier, Beilen en Westerbork passeren, maar ook een gedeelte van de uitgezette “Bartje-route” meenemen. Velen zullen het kieskeurige ventje (“ik bid niet veur brune bonen!”) vooral kennen uit de tv-serie Bartje. Natuurlijk bezoeken we een echt hunebed en pauzeren we in boerderijmuseum/pannekoekenboerderij “De Neeth”. Hier vindt u een gezellige boerenkeuken met een authentieke klaverblad houtkachel, traditionele kledij en linnengoed van 1850 tot 1950, kleine en grote landbouwwerktuigen, zoals een dorsvlegel, houtboor en een staartploeg, een verzameling was- en strijkbenodigdheden. Verder is eer een slaapkamer uit de jaren ’30 – ’40, een grote collectie knipmutsen en veel geëmailleerde pannen en potten.

18.00 – 20.00 uur – Diner in Brasserie Kriebelz.
We verlaten het land van Bartje en worden in Terwolde verwacht voor een diner. Waar we genieten van een heerlijk diner in brasserie Kriebelz in Terwolde. Aansluitend wordt de groep teruggebracht naar de plaats waar jullie ook zijn opgestapt.

Voorwaarden.

Het minimale aantal deelnemers is 35 personen;

Niet genoemde maaltijden en consumpties dienen ter plaatse te worden voldaan;

Deze reis is onder voorbehoud van beschikbaarheid, er worden géén opties geplaatst;

Uiterlijk 5 werkdagen vóór vertrek ontvangen wij het definitieve aantal personen en de dieetwensen;

Annuleren van personen na deze datum kunnen niet meer in mindering worden gebracht op de factuur;

Bij de bevestiging ontvangen jullie een (voor)factuur van 75% van de totale kosten. Dit bedrag dient binnen 10 dagen voor vertrek voldaan te zijn. Achteraf ontvangen jullie van ons de aanvullende eindfactuur;

Bij annuleringen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing. Er gelden afwijkende voorwaarden op tickets van entreebewijzen die besteld zijn;

Kupers behoudt zich het recht voor om prijzen en arrangementen te wijzigen indien de situatie daarom vraagt. Voor druk- en zetfouten kan Kupers Touringcars niet aansprakelijk worden gesteld.