Groepsreis – Frankrijk – Reims

Inspiratie voor jullie groepsreis naar Reims.

De Franse stad Reims wordt ook wel de hoofdstad van de Champagne wijn regio genoemd. Reims staat dan ook vooral bekend om de champagne die er vandaan komt en de kathedraal ‘Notre-Dame de Reims’, waar de koningen van Frankrijk gekroond werden.

De stad schittert met kleine ontdekkingen die een lach op uw gezicht zullen brengen: o.a. een museum dat het verhaal verteld over een historisch evenement dat de wereld veranderde, een kapel dat beschildert is door een moderne kunstenaar en een art deco bibliotheek. Reis binnen slechts enkele uren per luxe touringcar naar deze prachtige, rustgevende regio waar u direct het ultieme vakantiegevoel zult krijgen.

Excursiemogelijkheden.

Shoppen bij de ‘Halles du Boulingrin’
Deze enorme markthal opende in 1929 en markeert het herstel van de Eerste Wereldoorlog. Het gebouw werd gerenoveerd in 2012. Tegenwoordig is de hal een food walhalla waar de inwoners hun verse boodschappen halen. Regelmatig vinden er tentoonstellingen en culturele evenementen plaats. Elke woensdag, vrijdag en zaterdag vindt er de Boulingrin overdekte markt plaats. De markt, welke in een historisch monument gevestigd is, is een heerlijke plek om indrukken van het Franse leven op te doen.
De Halles du Boulingrin staan bekend om hun verfijnde, gewelfde structuur. De constructie maakt geen gebruik van steun van pijlers, maar slechts van gewapend cement met een dikte van 7 cm. Het gebouw werd na sluiting in 1988 geheel gerenoveerd en heropend in 2012.

Leer alles over Champagne
Bij het hoofdstation van Champagne producent Taittinger krijgt u een tour door de kelders, waarvan sommige in de Romeinse steengroeven (uit de 4e eeuw) gelegen zijn. Andere kelders zijn uitgegraven door de Monniken in de 13e eeuw. Uiteraard sluit u het bezoek af met het proeven van de Taittinger bubbels.

Bezoek aan de kathedraal Notre-Dame
De mooiste onderdelen van de kathedraal, gebouwd in 1211, zijn toch wel de glas-in-lood ramen en de astronomische klok. Verschillende Franse koningen zijn gekroond in deze kathedraal die tot de UNESCO werelderfgoedlijst behoort.

Voorwaarden.

Het minimale aantal deelnemers is 35 personen;

Niet genoemde maaltijden en consumpties dienen ter plaatse te worden voldaan;

We bespreken samen met de offerte inclusief een optie, zodat u kunt starten met inventariseren;

Wij maken uw programma volledig op maat en naar wens;

Na de vrijblijvende inschrijfperiode (meestal ca. 2 weken) ontvangt u een bevestiging met een aanbetaling van 25% (Voor de reis dient het volledige bedrag bij ons binnen te zijn.);

Bij annuleringen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing. Er gelden afwijkende voorwaarden op tickets van entreebewijzen die besteld zijn;

Uiteraard is het ook mogelijk om een reis- of annuleringsverzekering af te sluiten;

Kupers behoudt zich het recht voor om prijzen en arrangementen te wijzigen indien de situatie daarom vraagt. Voor druk- en zetfouten kan Kupers Touringcars niet aansprakelijk worden gesteld.