Groepsreis – Frankrijk – Elzas

Inspiratie voor jullie groepsreis naar de Elzas.

De kleinste regio van Frankrijk, de Elzas, heeft zijn eigen cultuur en bijpassende keuken. De streek vormt de grens tussen Frankrijk en Duitsland en staat vooral bekend om haar wijnproductie. Gelegen op slechts een aantal uurtjes rijden van Nederland is dit een uitstekende regio voor een weekendje weg. In de historie is de streek vele malen toneel geweest van zware strijd tussen Duitsers en Fransen. Op veel plaatsen zijn er nog herinneringen te zien aan de oorlogen die gestreden zijn en u kunt er dan ook niet omheen dat de regio afwisselend Pruisisch- en Frans gebied is geweest.

De geschiedenis gaat echter nog veel verder terug dan de middeleeuwen, er zijn sporen uit de prehistorie gevonden. Ongeveer 1500 voor Christus werden voor het eerst Kelten in de Elzas aangetroffen, waarvan de Keltische invloeden nog steeds van te zien zijn. In de middeleeuwen werden in de Elzas volop burchten en kastelen gebouwd, welke tegenwoordig prachtige bouwwerken zijn om te bezoeken.

Excursiemogelijkheden.

Bezoek aan wijngaard inclusief proeverij
In de Elzas zijn vele verschillende wijndomeinen te vinden waar de beste druiven verbouwd worden. Uiteraard is een rondleiding op een wijngaard goed te combineren met een wijnproeverij en een diner.

Uitstapje naar Straatsburg
In Straatsburg vinden we één van Frankrijk’s grootste Kathedralen. U heeft de mogelijkheid om de 330 treden te beklimmen, waarna u uit kunt kijken over heel Straatsburg. Een andere tip is de wijk Petit France, bekend om zijn kleine nauwe straatjes en gezellige pleintjes.

Kasteel Haut-Kœnigsbourg
Château du Haut-Kœnigsbourg ligt bij Orschwiller en is gesitueerd op een rots, op een hoogte van 755 m boven het Rijndal. In de middeleeuwen vormde de Hohkönigsburg het middelpunt van de heerlijkheid Königsburg. Een bezoek aan dit kasteel is ook een aanrader om te bezoeken met kinderen!

Voorwaarden.

Het minimale aantal deelnemers is 35 personen;

Niet genoemde maaltijden en consumpties dienen ter plaatse te worden voldaan;

We bespreken samen met de offerte inclusief een optie, zodat u kunt starten met inventariseren;

Wij maken uw programma volledig op maat en naar wens;

Na de vrijblijvende inschrijfperiode (meestal ca. 2 weken) ontvangt u een bevestiging met een aanbetaling van 25% (Voor de reis dient het volledige bedrag bij ons binnen te zijn.);

Bij annuleringen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing. Er gelden afwijkende voorwaarden op tickets van entreebewijzen die besteld zijn;

Uiteraard is het ook mogelijk om een reis- of annuleringsverzekering af te sluiten;

Kupers behoudt zich het recht voor om prijzen en arrangementen te wijzigen indien de situatie daarom vraagt. Voor druk- en zetfouten kan Kupers Touringcars niet aansprakelijk worden gesteld.