Groepsreis – België – Leuven

Inspiratie voor jullie groepsreis naar Leuven.

Leuven is een echte studentenstad. Zo heeft Leuven fijne winkelstraten en ruime pleinen. De winkels, cafés & restaurants zorgen voor gezelligheid en gastronomie, bruist het bier en borrelen de ideeën. Leuven is het hele jaar door een bezoek waard. Dat komt door het rijke cultuuraanbod.

Excursiemogelijkheden.

Rondleiding bierbrouwerij Stella Artois/strong>
Nederlandstalige rondleiding van 1,5uur over hoe alles nu te werk gaat bij bierbrouwerij Stella Artois. Tijdens de tour ontdek je op een interactieve manier de geschiedenis van bier en meer specifiek van Stella Artois. De gids neemt u vervolgens mee naar de brouwzaal, waar interactie opnieuw centraal staat. U ontdekt er hoe de meesterbrouwers van de fijnste grondstoffen de heerlijkste Stella Artois brouwen. Na een duizelingwekkende rit op één van de flessenlijnen, is het tijd voor het echte werk: het tappen en natuurlijk ook proeven van een heerlijk verfrissende Stella Artois in de Stella Artois bar boven op de brouwerij.

Leuven fietstour: de Highlights
Kom genieten tijdens de Leuven Fietstour. Deze schitterende oude stad ligt op een steenworp afstand van de Belgisch-Nederlandse grens en is ideaal gelegen voor een korte citytrip. Het is een plaats vol met prachtige universiteitsgebouwen, één van de mooiste stadhuizen ter wereld en ongetwijfeld de mooiste universiteitsbibliotheek ter wereld. Fiets door een heus Middeleeuws dorpje in de stad, decor van vele films. Je vindt in de stad maar liefst 400 cafés en restaurants met uiteraard ‘De Langste Toog van Europa’, een plein met maar liefst 40 cafés netjes zij aan zij. De fiets is de ideale manier om deze stad te verkennen. Leuke feiten, korte stops, interessante verhalen en foto momenten. Dat is de Leuven Fietstour! De enthousiaste gids neemt je in ongeveer 3 uur tijd mee door deze Bourgondische bestemming. Denk aan verborgen paradijsjes, een kasteel met prachtige kasteeltuinen en 10 bruggen over het water. Wist je bijvoorbeeld dat dit een echte universiteitsstad is met meer dan 300 universiteitsgebouwen en studenten uit meer dan 120 landen! Dit en nog veel meer leuke feiten komen aan bod tijdens de Leuven Fietstour. Laat je verbazen door de charme en sfeer van deze vroegere hoofdstad.

Leuven fietstour: de Biertocht
De Leuven Biertour start op zondagochtend, wanneer de winkels gesloten zijn en de stad ontwaakt. Onze enthousiaste gids neemt je mee langs maar liefst 4 abdijen en 2 brouwerijen. Ontdek het rijke verleden van deze prachtige abdijdomeinen. Twee ervan staan in een prachtige omgeving en zijn omgeven met grote meren, wild stromende riviertjes en vele watervogels. De andere 2 liggen midden in de stad, ééntje met prachtig uitzicht over de stad, het lijkt wel Montmartre in Parijs! De grootste brouwerij ter wereld met meer dan 100 bieren is hier vertegenwoordigd en een charmante huisbrouwerij gelegen midden in de smalle middeleeuwse straatjes van de stad, waar het bier via een leiding rechtstreeks van de brouwerij aan de ene kant van het pleintje naar de kroeg aan de andere kant van het pleintje noemt komen aan bod. Onderweg krijg je uiteraard de kans om een zalig abdijbier te proeven, inbegrepen in de prijs. Op het einde mag je er zelfs ééntje mee naar huis nemen.

Groot Begijnhof
Maak een wandeling door het begijnhof welk dateert uit de 13de eeuw. Tijdens de hoogdagen in de 17de eeuw woonden er zo’n 360 begijnen. Je vindt er een netwerk van straatjes, pleintjes, tuinen en parken, met tientallen huizen en conventen in traditionele zandsteen, alsook de Sint-Jan-de-Doperkerk. Tegenwoordig wonen er studenten, buitenlandse gastprofessoren en medewerkers van een van de oudste katholieke universiteiten van Europa. In 1998 is het Groot Begijnhof samen met 12 andere Vlaamse begijnhoven erkend als werelderfgoed van de UNESCO.

Voorwaarden.

Het minimale aantal deelnemers is 35 personen;

Niet genoemde maaltijden en consumpties dienen ter plaatse te worden voldaan;

We bespreken samen met de offerte inclusief een optie, zodat u kunt starten met inventariseren;

Wij maken uw programma volledig op maat en naar wens;

Na de vrijblijvende inschrijfperiode (meestal ca. 2 weken) ontvangt u een bevestiging met een aanbetaling van 25% (Voor de reis dient het volledige bedrag bij ons binnen te zijn.);

Bij annuleringen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing. Er gelden afwijkende voorwaarden op tickets van entreebewijzen die besteld zijn;

Uiteraard is het ook mogelijk om een reis- of annuleringsverzekering af te sluiten;

Kupers behoudt zich het recht voor om prijzen en arrangementen te wijzigen indien de situatie daarom vraagt. Voor druk- en zetfouten kan Kupers Touringcars niet aansprakelijk worden gesteld.