• Het grootste wagenpark van Zuid-Nederland
 • Sinds 1931 úw vervoerspartner
 • Coronaveilig vervoer; volgens de RIVM richtlijnen
 • Meest gevarieerde wagenpark van Zuid-Nederland
 • Milieuvriendelijke touringcars
 • Luxe en moderne touringcars

De hoofdstad van Oostenrijk heeft grootse paleizen, weelderige barok en prachtige pleinen… Geen andere stad heeft zo’n keizerlijke uitstraling als Wenen! Het historische centrum staat op de Werelderfgoedlijst. Wenen is een stad van tradities, die trots is op haar muziekcultuur. Het is ook een moderne stad met veel mondaine winkels en boetieks en natuurlijk de bijzondere architectuur van onder andere Friedrich Hundertwasser. Bekijk al het moois wat Wenen te bieden heeft en breng daarna bijvoorbeeld een bezoek aan hotel Sacher, waar u kunt genieten van een kopje koffie met een stuk wereldberoemde Sachertorte. Wenen is een stad waar men iedere keer weer terugkomt om te genieten van haar onvergetelijke sfeer!

Dag 1 | Heenreis
Op de eerste dag maakt u kennis met uw chauffeur die u gedurende uw reis zal begeleiden. Vervolgens rijden we naar Wenen. In de avond komen we aan in het hotel, waar het diner voor ons klaar staat.

Dag 2 | Wenen
’s Ochtends maken we kennis met het fascinerende Wenen tijdens een uitgebreide stadsrondrit met gids. We rijden onder andere langs het paleis Schönbrunn, het Hundertwasserhaus en de Naschmarkt. ’s Middags gaat de gids met u te voet een aantal bezienswaardigheden bezoeken. De entreegelden hiervoor zijn niet inbegrepen (tussen de € 5,- en € 19,- ter plaatse te voldoen). Welke bezienswaardigheden worden bezocht wordt in overleg met de gids besloten. Denk bijvoorbeeld aan de keizerlijke appartementen, de Hofburg en de Stephansdom.

Dag 3 | Stift Melk en Wachau
Midden in de Wachau, het mooie groene dal van de Donau, ligt de prachtige Benedictijnenabdij Stift Melk. Dit enorme barokke complex is een van de beroemdste bouwwerken van Oostenrijk (entree ca. € 14,50). Het is rijk aan kunstschatten, zoals manuscripten en fresco’s. Hoogtepunten zijn de bibliotheek en de marmerzaal. We rijden een mooie route door de Wachau terug naar het hotel. ’s Avonds heeft u de gelegenheid om een onvergetelijk concert in de trant van het Wiener Hofburg orkest bij te wonen (afhankelijk van de plaatsen tussen ca. € 42,- en € 55,-). U kunt dit tijdens de reis boeken en betalen bij de chauffeur.

Dag 4 | Schloss Schönbrunn
Schloss Schönbrunn was het voormalige zomerpaleis en de favoriete verblijfplaats van de Habsburgse monarchen. Behalve het paleis kunt u hier ook het rijtuigenmuseum, het palmenhuis en/of de mooie tuinen bezoeken (verschillende entreeprijzen). Het paleis heeft meer dan 1.700 vertrekken, waarvan 44 kamers voor het publiek geopend zijn. U kunt bij de bezichtiging kiezen uit een lange of een kortere route. In de late middag gaan we naar het Donaupark, waar u met één van de snelle liften de 250 meter hoge Donautoren op kunt gaan (entree ca. € 14,50). Vanaf het restaurant bovenaan de top heeft u een schitterend uitzicht over Wenen. Vanavond (of één van de andere avonden) is er een muziekavond in het hotel.

Dag 5 | Vrije dag in Wenen
Een vrije dag in het centrum van Wenen. Uw chauffeur brengt u naar het centrum van de stad en haalt u hier ook weer op. U zult merken dat een dag nog te kort is om alles te bekijken. Bijvoorbeeld de bibliotheek van de Hofburg of het ‘Kunsthistorische Museum’: beide zeer interessant. De chauffeur zal u zeker veel tips kunnen geven over de bezienswaardigheden.

Dag 6 | Terugreis
Na het ontbijt beginnen we aan de terugreis naar Nederland.

Hotel informatie:

Hotel Wienerwaldhof **** in Tullnerbach
Hotelscore 8,3

Ligging: zeer rustig, midden in de natuur van het Wienerwaldhof, circa 20 minuten rijden naar Wenen (tot de Stephansdom slechts 21 kilometer). Er is geen doorgaand verkeer en bebouwing bij het hotel.
Faciliteiten: restaurant, gezellige Gaststube met bar, een televisieruimte, terras met een prachtig uitzicht, wifi en een overdekt zwembad met stoombad.
Kamers: voorzien van bad of douche, toilet, telefoon en satelliet tv. De meeste kamers hebben een balkon en zijn doorgaans per lift bereikbaar (de 1-persoonskamers meestal zonder lift). U heeft de keuze uit de volgende type kamers: 2-persoonskamer, suite, 1-persoonskamer of 2-persoonskamer voor alleengebruik.
Verzorging: ’s ochtends ontbijtbuffet en ’s avonds 3-gangendiner (keuze uit hoofdgerecht) met saladebuffet. Eenmaal Oostenrijks dinerbuffet tijdens verblijf.
Excursies: alle excursies zijn inbegrepen behalve de entreegelden.

de hoofdstad van Oostenrijk

Wenen, muziek en cultuur

Nét dat beetje meer

Inbegrepen:

 • verblijf in 4-sterrenhotel met binnenzwembad
 • welkomstdrankje
 • elke ochtend ontbijtbuffet
 • 3-gangendiners met keuze uit hoofdgerecht en een saladebuffet (op 1 avond Oostenrijks buffet)
 • muziekavond in hotel inclusief glas wijn
 • mogelijkheid tot een concertbezoek (entree excl. tussen € 42,- en € 55,-)
 • rondleidingen in Wenen met Nederlandssprekende gids (dag 2 ’s ochtends en ’s middags)
 • excursies volgens programma
 • begeleiding door deskundige chauffeur/reisleider
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airco

Gegarandeerd vertrek vanaf slechts 18 personen

Deze reis wordt uitgevoerd door Van der Biesen Travel.

 • 24 oktober 2021
  6 dagen
  Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Alleengaand

Reis is geschikt voor alleengaande reizigers door de beschikbaarheid van 1-persoonskamers. Wij adviseren tijdig te boeken omdat deze kamers vaak beperkt beschikbaar zijn,

Cultuur

Dit is een reis waarbij u steden, dorpen en cultureel erfgoed zult bezichtigen. Veel hiervan staat op de Werelderfgoedlijst.

Oranje - Gemiddeld

Een reis die vanwege bepaalde excursies, lange loopafstanden en/of flinke hoogteverschillen een goede mobiliteit vereist.

Shoppen

Vaak een stedentrip waarbij u volop mogelijkheden heeft om te winkelen.

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.