• Het grootste wagenpark van Zuid-Nederland
 • Sinds 1931 úw vervoerspartner
 • Coronaveilig vervoer; volgens de RIVM richtlijnen
 • Meest gevarieerde wagenpark van Zuid-Nederland
 • Milieuvriendelijke touringcars
 • Luxe en moderne touringcars

Iedere natuurliefhebber heeft wel eens van Olaf Op den Kamp gehoord. Misschien bij een van zijn vele lezingen, een excursie met het Natuurhistorisch Genootschap, het IVN of met andere groepen. Tal van foto’s van zijn hand zijn in diverse bladen gepubliceerd en interviews waren te lezen in de Limburgse dagbladen. Hij is schrijver van diverse boeken met wandeltochten.
Zijn grote passie: wandelen, gaat hij vanaf dit jaar met ons delen op enkele begeleide wandelingen. De wandelingen zijn goed te doen voor iedereen die een normale conditie heeft. Een paar stevige schoenen (liefst natuurlijk wandelschoenen) zijn aan te bevelen.
Uiteraard kunt u een verrekijker, een fototoestel of Nordic Walking stokken meenemen.

 

Orchideeën en vlinders in de Kalkeifel
20 mei 2022 – (totaal 9 kilometer wandelen)

In de Kalkeifel nabij Blankenheim bestaat het landschap uit kalkgraslanden die begroeid zijn met jeneverbessen. We maken een tocht van circa 5 km. Tussen deze ‘cipressen van het noorden’ bloeien de mooiste wilde orchideeën en weidebloemen en fladderen tientallen dagvlinders rond. Regelmatig cirkelt hier de rode wouw aan de hemel. Vanaf de kalkheuvels hebben we uitzicht op de vulkanen als de Aremberg en de Nürnburg.
Een kopje koffie of thee met een stukje vlaai is inbegrepen. ’s Middags wandelen (circa 4 km) we langs de Ahbach bij Niederehe. Hier bezoeken we de bijzondere Nohner Wasserfall die ieder jaar een beetje groter wordt. In de omliggende bossen zien we weer prachtige wilde planten als gele monnikskap en enkele soorten orchideeën. Langs de beek fladderen fraaie libellen en de waterspreeuw. Een tocht om te genieten van de fraaie bloemen en vlinders.

 

Nationaal Park Eifel
2 september 2022 – (totaal 10 kilometer wandelen)

Tijdens deze tocht maken we kennis met twee aspecten van Nationaal Park Eifel. ’s Ochtends een tocht (circa 5 km) over de rode Buntsandsteinrotsen bij Nideggen. Hier leven bijzondere dieren als muurhagedis en steppensprinkhaan. In de omliggende bossen leven vogels als de middelste bonte specht, boomklever en fluiter. Regelmatig hebben we prachtige panorama’s op het dal van de Roer en het vestingstadje Nideggen. In Nideggen zien we de oude stadspoorten en de burcht van de graven van Jülich. In Nideggen kunt u om circa 13:00 uur genieten van een kopje koffie of thee met een stukje vlaai.
’s Middags wandelen we over de Kermeter (circa 5 km), een uitgestrekt bosgebied bij Heimbach. In de uitgestrekte beukenbossen waren vroeger houtskoolstokers actief. Langs de Wilder Weg lopen we naar de Hirschley vanwaar we prachtig uitzicht hebben op de Rursee. Een tocht met informatie over geologie, planten, dieren en historie.

 

Reisprogramma:
10.30 uur: wandeling
13.00 uur: koffie of thee met vlaai
14.00 uur: wandeling
16.00 uur: aanvang terugreis

Alle genoemde tijden in het reisprogramma zijn circa tijden en onder voorbehoud. Deze dienen slechts ter indicatie.

fantastische wandelingen in de Eifel

Wandelen met Olaf Op den Kamp

Nét dat beetje meer

Inbegrepen:

 • busvervoer
 • begeleide wandeling door Olaf op den Kamp
 • koffie of thee en vlaai

Gegarandeerd vertrek vanaf slechts 25 personen

Deze dagtocht wordt uitgevoerd door Van der Biesen Travel.

 • 2 september 2022
  1 dag
  Volgeboekt

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info