• Het grootste wagenpark van Zuid-Nederland
 • Sinds 1931 úw vervoerspartner
 • Coronaveilig vervoer; volgens de RIVM richtlijnen
 • Meest gevarieerde wagenpark van Zuid-Nederland
 • Milieuvriendelijke touringcars
 • Luxe en moderne touringcars

Olaf Op den Kamp is een groot Eifelkenner. Hij weet niet alleen waar de mooiste natuurgebieden liggen, maar is ook een kenner van de daar voorkomende flora en fauna. Zijn voorliefde gaat uit naar de planten, maar hij is ook goed thuis in de vlinders en vogels. Daarnaast boeit hem hoe de mens de natuurgebieden vroeger heeft gebruikt. Dit jaar hebben we weer twee tochten met Olaf Op den Kamp op het programma staan. De wandelingen zijn goed te doen voor iedereen die een normale conditie heeft. Een paar stevige schoenen (liefst natuurlijk wandelschoenen) zijn aan te bevelen. Uiteraard kunt u een verrekijker, een fototoestel of Nordic Walking stokken meenemen.

Wilde narcissen en de Roer bij Monschau
21 april 2023 – (totaal 10 kilometer wandelen)

Op vrijdag 21 april gaan we wandelen in de buurt van Monschau. Hier wandelen we door de graslanden langs de Perlenbach waar op dat moment 10.000 Wilde narcissen in volle bloei staan. De Wilde narcis is wat kleiner dan de tuinvorm, ze bereikt hier de oostgrens van haar natuurlijke verspreidingsgebied. Naast narcissen is er echter nog veel meer te ontdekken, wat te denken van het Rood peperboompje, vogels als de Sijs of de Kruisbek en misschien al enkele dagvlinders. Na de wandeling genieten we van een kopje koffie of thee met gebak in Monschau. Hier wandelen we langs de Roer die hier een woeste bergbeek is. De glibberige rotsen erlangs zijn begroeid met mossen en varens en langs de beek groeien Zwarte elzen en Gewone esdoorns. Dit is het leefgebied van zeldzame vogels als de Waterspreeuw en de Grote gele kwikstaart. Beide wandelingen hebben een lengte van circa 5 km, goede wandelschoenen en wandelstokken zijn een must.

Romeinse sporen en Herfsttijloos-wandeling bij Nettersheim
8 september 2023 – (totaal 10 kilometer wandelen)

Op vrijdag 8 september bezoeken we de omgeving van Nettersheim. Hier maken we een wandeling waarbij we op zoek gaan naar de zeldzame Herfsttijloos. Deze krokus-achtige bloeit niet in het voorjaar, maar zoals de naam al zegt. Het is een beetje een wonderlijk gezicht, die roze krokussen in de gehooide graslanden, maar ook heel bijzonder. Boven de graslanden cirkelen vaak roofvogels als de Rode wouw of de Buizerd. De omgeving van Nettersheim werd in de Romeinse tijd ook al bewoond. Hiervan getuigen diverse Romeinse tempels, een Romeinse nederzetting en een Romeins fort. De kalkrijke ondergrond zorgde voor smaakvol drinkwater dat middels een waterleiding naar het Romeinse Colonia Agrippina, het huidige Keulen, werd gebracht. Beide wandelingen hebben een lengte van circa 5 km, goede wandelschoenen en wandelstokken zijn handig om mee te nemen.

Reisprogramma:
10.00 uur: wandeling
13.00 uur: koffie of thee met vlaai
14.00 uur: wandeling
16.00 uur: drankje en aanvang terugreis

fantastische wandelingen in de Eifel

Wandelen met Olaf Op den Kamp

Nét dat beetje meer

Inbegrepen:

 • busvervoer
 • begeleide wandeling door Olaf op den Kamp
 • koffie/thee en vlaai
 • drankje na afloop wandeling

Gegarandeerd vertrek vanaf slechts 25 personen

 • 21 april 2023
  1 dag
  Laden
 • 8 september 2023
  1 dag
  Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info