We stappen op in Amsterdam. De trossen gaan los en na afvaart zitten we direct op het IJ, waar we tussen de vrachtschepen en wellicht een passerend cruiseschip koers zetten naar Zaandam. We varen door het havengebied van Amsterdam, de op één na grootste haven van Nederland. Na de schutting in de Wilhelminasluis varen we de Zaan op. Dit was vanaf 1800 het centrum van de ‘food industry’. Vooral cacao import door de Amsterdamse haven leidde tot groei en grote namen zoals Verkade, Lassie, Droste, Duyvis en Bruynzeel hebben hier hun roots. De vaartocht over de Zaan door ’s wereld oudste industriegebied biedt uitzichten op oude pakhuizen en de historische fabrieken. We meren af bij de Zaanse Schans. Hier heeft u de hele middag tijd om rond te lopen en het dorp te verkennen. U treft hier de eerste kruidenierswinkel van de heer Albert Heijn. Zijn latere supermarktconcern dat uitgroeide tot Ahold heeft nog steeds zijn hoofdkantoor in Zaanstad. Verder zijn de plaatselijke molens beroemd. U kunt er een paar bezichtigen en hun producten kopen: specerijen en mosterd.
Reisprogramma:
12.00 uur: vaart (ca. 2 uur)
14.00 uur: vrije tijd Zaanse Schans
18.00 uur: diner
19.30 uur: vertrek naar opstapplaatsen
Vaart naar de Zaanse Schans
Nét dat beetje meerInbegrepen:
- busvervoer
- vaart 2 uur
- bezoek Zaanase Schans
- 3-gangen diner
Gegarandeerd vertrek vanaf slechts 25 personen
Deze dagtocht wordt uitgevoerd door Van der Biesen Travel
Opstapplaatsen
Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)
Reisiconen
Zweef met uw muis over het icoon voor meer info