Een leuke reis naar twee kerstmarkten in twee verschillende landen. Als eerste brengen we een bezoek aan de kerstmarkt van Trier in Duitsland, een prachtige oude Romeinse plaats. De binnenstad is schitterend versierd en de nostalgische kerstmarkt is zeker het bezoeken waard! Ook gaan we naar Luxemburg-Stad in Luxemburg, dat in deze tijd is omgetoverd tot een waar kerstsprookje. Geniet van de gemoedelijke sfeer en al het lekkers op deze mooie kerstmarkten.

Dag 1 | Trier
Nergens kunt u beter in kerststemming komen dan hier, één van de mooiste kerstmarkten van Duitsland. Op de schilderachtige kerstmarkt van Trier wordt u omgeven door een romantische en nostalgische sfeer. In de verschillende houten kramen heeft u een ruime keuze aan kerstartikelen zoals handgeblazen en gegraveerd glas, aardewerk en nog veel meer. Maar ook voor de innerlijke mens wordt gezorgd. Zo is er een breed aanbod aan braadworsten, rijfkoeken, Glühwein en zoetigheden.

Dag 2 | Luxemburg
Een maand lang kun je in Luxemburg genieten van de geur van speculaas en andere soorten gebak. De pleinen Place d’Armes, Place de la Constitution en Place de Paris worden omgetoverd tot een echt kerstdorp. De kleine mooi verlichte houten kraampjes zorgen voor een gezellige en gemoedelijke sfeer. U vindt hier een ruim aanbod aan handgemaakte kaarsen, kerstboomdecoraties en lekkernijen. De gezellige kerstsfeer wordt nog eens versterkt door talrijke kerstliedjes die op de kerstmarkten te horen zijn. Na dit bezoek vertrekken we terug naar Nederland.

Hotel informatie:

Hotel Kickert in Mettendorf
Hotelscore 8.0

Ligging: in het centrum van het dorp Mettendorf.
Faciliteiten: receptie, restaurant en bar. Het Gästehaus beschikt over een lift.
Kamers: voorzien van douche, toilet, föhn en televisie.
Verzorging: ’s ochtends ontbijtbuffet en ’s avonds een 3-gangendiner.
Excursies: alle excursies zijn inbegrepen behalve de entreegelden.

Eifel

Trier en Luxemburg

Nét dat beetje meer

Inbegrepen:

 • verblijf in familiehotel
 • 1x ontbijtbuffet
 • 1x 3-gangendiner
 • excursies volgens programma
 • begeleiding door deskundige chauffeur/reisleider
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airco

Gegarandeerd vertrek vanaf slechts 18 personen

Deze reis wordt uitgevoerd door Van der Biesen Travel.

 • 2 december 2023
  2 dagen
  Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Alleengaand

Reis is geschikt voor alleengaande reizigers door de beschikbaarheid van 1-persoonskamers. Wij adviseren tijdig te boeken omdat deze kamers vaak beperkt beschikbaar zijn,

Cultuur

Dit is een reis waarbij u steden, dorpen en cultureel erfgoed zult bezichtigen. Veel hiervan staat op de Werelderfgoedlijst.

redelijk

Shoppen

Vaak een stedentrip waarbij u volop mogelijkheden heeft om te winkelen.

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.