• Het grootste wagenpark van Zuid-Nederland
 • Sinds 1931 úw vervoerspartner
 • Coronaveilig vervoer; volgens de RIVM richtlijnen
 • Meest gevarieerde wagenpark van Zuid-Nederland
 • Milieuvriendelijke touringcars
 • Luxe en moderne touringcars

Een stedentrip naar een van de mooiste steden van Europa, Praag! Het oude centrum met zijn barokke paleizen en renaissance panden staat op de Werelderfgoedlijst. De stad van honderd torens gelegen aan de rivier de Moldau betovert iedereen met zijn doolhof van binnenplaatsen, pleinen en oude steile straatjes en steegjes. Niet voor niets heeft Praag de bijnaam ‘de Gouden Stad’.

Dag 1 | Heenreis
Vanaf de opstapplaatsen vertrekken wij met diverse pauzes naar hotel Ambiance in Praag. Het hotel ligt op slechts 10 minuten lopen van de binnenstad. U heeft dus vanavond direct de kans om een bezoek te brengen aan het mooie centrum van Praag en een leuk restaurant te zoeken voor uw diner.

Dag 2 | Praagse burcht
In de vroege ochtend treffen we onze gids voor een eerste kennismaking met Praag. Per bus vertrekken we naar de Praagse burcht, vanaf hier start de wandeling. De Burcht van Praag is ongetwijfeld de populairste bezienswaardigheid van de stad. U treft hier een verzameling aan van kerken, paleizen, musea en tuinen. Vanaf bijna elke plaats in de stad kunt u de Burcht en de St-Vituskathedraal zien liggen. U heeft vanaf hier een prachtig uitzicht over de stad. Tijdens de wandeling dalen we af naar het centrum waar we rond de middag eindigen bij de Karelsbrug. U kunt vanaf hier naar het centrum wandelen en de rest van de dag van uw vrije tijd genieten.

Dag 3 | Praag
Deze ochtend krijgt u onder begeleiding van een plaatselijke gids een rondleiding door de oude historische binnenstad. U ziet o.a. het Wenceslasplein, het oude stadsplein met stadhuis en de astronomische klok. Ook mag u de wereldberoemde Karlsbrug uit 1357 niet missen, die de oude stad met de Malá Strana, waar zich vooral oude paleizen bevinden, verbindt. ’s Middags heeft u de gelegenheid om de stad zelf te verkennen. Wandel door de kronkelige straatjes met winkels en boetiekjes en pauzeer even op één van de gezellige terrasjes of bierlokalen. Ook interessant is een bezoek aan het Nationaal Museum, gelegen aan het Wenceslasplein. Dit is het oudste en grootste museum van Tsjechië met meer dan 14 miljoen objecten.

Dag 4 | Theresienstadt of vrije dag
U heeft de keuze om mee te gaan naar het voormalig concentratiekamp en 18e-eeuwse vestingstad Theresienstadt of de dag naar eigen keuze te besteden. Besluit u tot het laatste, dan kunt u bijvoorbeeld een bezoek aan de Joodse wijk Josefov brengen. Interessant om te zien is de oude Joodse bergraafplaats, het Joods museum en de Synagoge. Mocht u besluiten mee te gaan op de excursie Theresienstadt, dan heeft u de mogelijkheid om het voormalig concentratiekamp te bezoeken (entree ca. 220,- CZK, ongeveer € 9,-).

Dag 5 | Terugreis
Na het ontbijt leggen we de bagage in de bus en beginnen we aan de terugreis. Onderweg maken we wederom voldoende pauzestops. In de avond arriveren we weer terug bij uw opstapplaats.

Hotel informatie:

Hotel Ambiance **** in Praag
Hotelscore 8,0

Ligging: in het centrum van Praag. Naar het Wenceslasplein is het circa 10 minuten lopen. Het dichtstbijzijnde metrostation, IP Pavlova, ligt op circa 300 meter van het hotel.
Faciliteiten: 24-uursreceptie, ontbijtruimte, lift en wifi.
Kamers: voorzien van bad of douche, toilet, televisie en kluisje.
Verzorging: elke ochtend een ontbijtbuffet.
Excursies: alle excursies zijn inbegrepen behalve de entreegelden.
Valuta: in Praag betaalt u met de Tsjechische Kroon.

naar de hoofdstad van Tsjechië

Praag, de gouden stad

Nét dat beetje meer

Inbegrepen:

 • verblijf in 4-sterrenhotel midden in het centrum
 • elke ochtend ontbijtbuffet
 • 2 rondritten/stadswandelingen met gids
 • stadsplattegrondje van Praag bij het hotel verkrijgbaar
 • excursies volgens programma
 • begeleiding door deskundige chauffeur/reisleider
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airco

Gegarandeerd vertrek vanaf slechts 18 personen

Deze reis wordt uitgevoerd door Van der Biesen Travel.

 • 10 oktober 2021
  5 dagen
  Niet beschikbaar

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Alleengaand

Reis is geschikt voor alleengaande reizigers door de beschikbaarheid van 1-persoonskamers. Wij adviseren tijdig te boeken omdat deze kamers vaak beperkt beschikbaar zijn,

Cultuur

Dit is een reis waarbij u steden, dorpen en cultureel erfgoed zult bezichtigen. Veel hiervan staat op de Werelderfgoedlijst.

Oranje - Gemiddeld

Een reis die vanwege bepaalde excursies, lange loopafstanden en/of flinke hoogteverschillen een goede mobiliteit vereist.

Shoppen

Vaak een stedentrip waarbij u volop mogelijkheden heeft om te winkelen.

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.