Verheug u om oud en nieuw te vieren in de ‘Augustiner Bräustuben’ in München! Een wit-blauwe oudejaarsdroom met DJ wacht op u. Sluit het jaar af met heerlijke drankjes en een stevig diner en dans tot in de kleine uurtjes. Niet ver van de prachtige hoofdstad van Beieren ligt het beroemde merenlandschap in de sprookjesachtige omgeving van de Alpen. Tijdens deze reis maken we een dagtocht naar de winterse Tegernsee met een kleine cognacproeverij waar u het gegarandeerd lekker warm van krijgt!

Dag 1 | Heenreis – München
In de late middag arriveren we in München. Zodra je deze wereldstad bereikt, valt de bijzondere flair op. Aangekomen in München rijden we naar de Olympische toren in het Olympisch Park. Hier kunt u eventueel gebruikmaken van de lift voor een schitterend uitzicht (prijs circa € 13,-) over München in de avond. Verder naar het hotel. U kunt op eigen gelegenheid dineren in het hotel of in een van de restaurants in de omgeving. Ook kunt u met het openbaar vervoer nog een bezoek brengen aan het centrum van München.

Dag 2 | Tegernsee
Vandaag rijdt u samen met een reisleider naar het Beierse Merenplateau. Glinsterend groenblauw en ingebed in het prachtige Tegernsee-dal, dat is de Tegernsee. 6,5 km lang en 1,4 km breed, gevoed door kristalheldere bergstroompjes. Er wordt gezegd dat nergens anders de Beierse traditie zo diep geworteld is als hier. De lokale bergen Wallberg, Leonhardstein en Hirschberg grenzen aan het meer in het zuiden. Rondom het meer vindt u bezienswaardige plaatsen als Gmund, Rottach-Egern, Tegernsee, Bad Wiessee en Kreuth. Op de heen- of terugweg stoppen we bij een distilleerderij, waar heerlijke cognac en likeuren worden gemaakt volgens goede oude traditie en het beste vakmanschap. Er wacht ons een interactieve en multimediale avontuurlijke tour die ons meeneemt in de wereld van de beste distillaten. Uiteraard gaan we hier ook een drankje proeven. Vervolgens terug naar het hotel, waar u wederom op eigen gelegenheid kunt dineren.

Dag 3 | München – Oudjaarsdag
Tijdens een stadstour door München in de ochtend ontdekken we de mooiste bezienswaardigheden. We vertrekken in de late ochtend. We passeren de Königsplatz, Kunstareal, paleis Nymphenburg, Olympiapark, BMW, Schwabing, Ludwigsstraße met Odeonsplatz, Prinzregentenstraße en de bekende Maximilianstraße. Bij paleis Nymphenburg zijn de barokke paleistuin en het paleis bij het uitstappen van buitenaf te bezichtigen. Als alternatief voor de buitenrondleiding van Nymphenburg kunnen we ook een korte wandeling door de oude stad maken met een bezoek aan de Marienplatz. Misschien kunnen we nog een kijkje nemen bij het Tollwood Winter Festival. Elke winter wordt de Theresienwiese omgetoverd tot een zee van lichtjes met geweldige livemuziek (Het festival staat gepland tot 31 december 2023).

Vanavond toosten we op het nieuwe jaar en wacht ons een gezellige avond. Vier het nieuwe jaar in de ‘Augustiner Bräustuben’. Naast een heerlijk ‘Beiers’ diner kun je er dansen, zingen en plezier maken met DJ-muziek! Wij wensen u een goede start van het nieuwe jaar 2024!

Dag 4 | Terugreis – Nieuwjaarsdag
“Servus”, München! Waarschijnlijk nog een beetje moe, maar vast voldaan, beginnen we aan de terugreis. Als het weer en de tijd het toelaten maken we nog een korte mooie tussenstop.

Hotel informatie:

Hotel Rilano 24/7 *** in München
Hotelscore 7.6

Ligging: Stadsdeel Schwabing met Jugendstil villa’s en winkels. Het metro station Alte Heide ligt op 800 meter van het hotel.
Faciliteiten: receptie, lift, ontbijtruimte, restaurant, bar en wifi.
Kamers: voorzien van bad of douche, toilet, föhn, televisie.
Verzorging: ’s ochtends een ontbijtbuffet.
Excursies: alle excursies zijn inbegrepen behalve de entreegelden.

München

Oud en Nieuw in München

Nét dat beetje meer

Inbegrepen:

 • verblijf in 3 *** hotel met lift
 • elke ochtend ontbijtbuffet
 • begeleiding door gids op de tweede reisdag
 • interactieve rondleiding met film en proeverijtje
 • 3 uur durende stadsrondrit met gids in Müchen op de derde reisdag
 • excursies volgens programma
 • begeleiding door deskundige chauffeur/reisleider
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airco

 

Inbegrepen tijdens oudjaarsavond:

 • entree met gereserveerde zitplaatsen in de Augustiner Bräustuben
 • 1 glas Sekt bij aankomst Bräustuben
 • Beiers 3-gangendiner
 • drankjes van 19.00 – 00.00 uur inclusief (bier, wijn, alcoholvrije drank, 1x schnaps, 1x een koffiedrank)
 • muziek en dans met DJ
 • 1 glas Sekt om middernacht

Gegarandeerd vertrek vanaf slechts 18 personen

Deze reis wordt uitgevoerd door Van der Biesen Travel.

 • 29 december 2023
  4 dagen
  Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Mix natuur en cultuur

Een afwisselende reis waarbij u bijvoorbeeld de ene dag een wandelexcursie heeft, terwijl we de dag erna een stad bezoeken.

redelijk

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.