Een reis naar enkele van de mooiste kerstmarkten van Duitsland. De kerstmarkt van Würzburg wordt al sinds 1800 gehouden tegen het schilderachtige decor van de markt. De wereldberoemde kerstmarkt in Nürnberg trekt jaarlijks meer dan twee miljoen bezoekers. Ieder jaar opnieuw wordt Rothenburg ob der Tauber omgetoverd in een winterwonderland met een sprookjesachtige atmosfeer. Tijdens een bezoek aan deze mooie oude steden komt u gegarandeerd in kerststemming!

Dag 1 | Heenreis – Würzburg
Vanaf uw opstapplaats rijden we naar Würzburg. De Altstadt van Würzburg is een prachtige setting voor de kerstmarkt. Van oudsher zijn hier typische Frankische producten te koop. U vindt hier zo’n 100 kraampjes met allerlei lekkernijen en prachtige spulletjes. De geur van Glühwein en Lebkuchen, het prachtige decor en het ruime aanbod maken deze kerstmarkt zo aantrekkelijk. In de namiddag vervolgen we onze weg naar Nürnberg. De kerstmarkt (geopend tot 21:00 uur), diverse restaurants en bars treft u in de directe omgeving van het hotel aan.

Dag 2 | Nürnberg
Nürnberg werd in de jaren ’40 gepromoot als ‘ideologische hoofdstad’ en is nu misschien wel het meest bekend vanwege de ‘Nürnberg processen’, waarover u alles te weten komt in het ‘Dokumentationszentrum’ (entree ca. € 6,-). De op een heuvel gelegen Kaiserburg (entree ca. € 5,50) met een grote collectie antieke wapens en harnassen is ook een bezoek waard. Binnen de muren van de oude binnenstad met smalle steegjes, straatjes en vakwerkhuizen is het heerlijk vertoeven. In de vakwerkhuisjes in de Handwerkerhof oefenen ambachtslieden hun beroep uit. De beroemde Christkindlesmarkt is een authentieke kerstmarkt met eeuwenoude tradities. Er zijn in totaal circa 180 kraampjes te bezichtigen. Vergeet niet de lokale specialiteit te proeven, de Nürnberger Rostbratwurst.

Dag 2 | Rothenburg ob der Tauber – Terugreis
Ieder jaar verandert Rothenburg ob der Tauber in een winterwonderland. De “Reiterlesmarkt” is geen hele grote kerstmarkt, maar wel ontzettend romantisch en gezellig. Het mooie centrum is bijzonder pittoresk. Het lijkt alsof de tijd stil is blijven staan. In de binnenstad ziet u oude huizen, gezellige pleinen en hoekjes met torens, poorten, vestingwerken en wijnlokalen. Een lokale lekkernij is de Schneeball, die hier al drie eeuwen lang gebakken wordt, een rond gebakje dat lijkt op een sneeuwbal. Om circa 14:00 uur vertrekken we richting Nederland.

Hotel informatie:

Intercity hotel **** in Nürnberg
Hotelscore 8.0

Ligging: het hotel bevindt zich direct in het hart van Nürnberg. Naar het centrum is het circa 500 meter en naar de Christkindlesmarkt 1 kilometer.
Faciliteiten: receptie, lift, gezellige hotelbar en een goed restaurant.
Kamers: de kamers zijn voorzien van douche toilet, föhn, televisie, kluisje en wifi.Verzorging: ’s ochtends een ontbijtbuffet.
Verzorging: uitgebreid ontbijtbuffet.
Excursies: alle excursies zijn inbegrepen behalve de entreegelden.

Nürnberg

Nürnberg, Würzburg en Rothenburg

Nét dat beetje meer

Inbegrepen:

  • verblijf in 3-sterren hotel met lift
  • elke ochtend ontbijtbuffet
  • excursies volgens programma
  • begeleiding door deskundige chauffeur/reisleider
  • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airco

Gegarandeerd vertrek vanaf slechts 18 personen

Deze reis wordt uitgevoerd door Van der Biesen Travel.

  • 15 december 2023
    3 dagen
    Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Alleengaand

Reis is geschikt voor alleengaande reizigers door de beschikbaarheid van 1-persoonskamers. Wij adviseren tijdig te boeken omdat deze kamers vaak beperkt beschikbaar zijn,

Cultuur

Dit is een reis waarbij u steden, dorpen en cultureel erfgoed zult bezichtigen. Veel hiervan staat op de Werelderfgoedlijst.

redelijk

Shoppen

Vaak een stedentrip waarbij u volop mogelijkheden heeft om te winkelen.

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.