Een indrukwekkende reis naar één van de mooiste steden van Europa. In Krakau herinneren de vele historische gebouwen aan het roemrijke verleden als Koninklijke residentie. In de Joodse wijk zien we sporen van de tragiek van de 20ste eeuw. Dat Krakau uit die donkere dagen is teruggeveerd is te merken aan het groot aantal bezoekers van deze prachtige stad. Zeker rond de kerstdagen is het een feest om door deze stad te lopen. Natuurlijk heeft u ook de mogelijkheid om de beroemde zoutmijnen van Wieliczka te bezoeken. We gaan op de terugreis nog kijken naar een bijzonder gebouw met de toepasselijke naam Vredeskerk. Een reis om nooit te vergeten.

Dag 1 | Heenreis
Dwars door Duitsland naar het Poolse Legnica voor de overnachting.

Dag 2 | Wroclaw – Krakau
Na het ontbijt vertrekken we uit Legnica en rijden naar Wroclaw, het Venetië van Polen. U treft hier sporen aan van de Tsjechische, Duitse en Poolse overheersing. De stad heeft een idyllische ligging, verdeeld over 12 eilanden in de rivier de Odra, die verbonden zijn door meer dan 100 bruggen. U ziet hier mooie gotische kerken, herenhuizen en paleizen uit de barokperiode. Opvallend zijn de Hans en Grietje huisjes en veel kabouters. Tevens heeft het een van de grootste marktpleinen van Europa, waar tijdens deze periode een mooie kerstmarkt is. U ziet hier het huis van de Kerstman, houten kraampjes met traditionele Poolse gerechten, drank en unieke producten. Een heerlijke stop op onze weg naar Krakau.

Dag 3 | Wawel
Vandaag bezoeken we de Wawelberg, de kalkheuvel die boven Krakau uittorent. Hier bevinden zich onder andere de kathedraal en het Koninklijk slot (eventuele entreegelden zijn niet inbegrepen).

Dag 4 | Krakau met gids
Een lokale gids neemt ons een halve dag mee om de bezienswaardigheden van Krakau te ontdekken. Dit was in 1978 een van de eerste steden die werd ingeschreven op de UNESCO Werelderfgoedlijst. In het historische centrum ziet u prachtige kerken, stadspaleizen en koopmanshuizen. We gaan ook naar de wijk die bekend staat als ‘het Getto’. Op het grote marktplein is een gezellige kerstmarkt met lokale gerechten en leuke souvenirs.

Dag 5 | Vrije dag – Eerste Kerstdag
Rust u deze vrije dag uit of gaat u Krakau in? Om de hoek van het hotel vindt u de halte van het openbaar vervoer, waar regelmatig bussen stoppen die u naar het centrum van de stad brengen.

Dag 6 | Wieliczka – Tweede Kerstdag
Bij voldoende belangstelling, bezoeken we vandaag Wieliczka. We dalen af naar de fascinerende wereld van de steenzoutmijnen. Hoogtepunten van de rondleiding zijn o.a. het zoutmeer en de St. Kinga kapel. De temperatuur in de mijnen ligt rond de 14˚C. Comfortabele schoenen zijn aanbevolen (entree € 35,-, bij boeking opgeven).

Dag 7 | Swidnica – Legnica
Voordat we naar de overnachtingsplaats Legnica gaan, bezoeken we in Swidnica de Vredeskerk, de
belangrijkste bezienswaardigheid in Silezië. Deze staat op de Werelderfgoedlijst. U houdt voldoende tijd over om de plaats Legnica te bekijken.

Dag 8 | Terugreis
We laten Polen achter ons en rijden dwars door Duitsland terug naar Nederland.

Hotel informatie:

Hotel Swing **** in Krakau
Hotelscore 8.6

Ligging: drie kilometer van het centrale plein in Krakau. Er is een openbare busverbinding (bus 192) met het centrum. In de directe omgeving van het hotel vindt u een zwemparadijs en een winkelcentrum met een supermarkt en verschillende winkeltjes.
Faciliteiten: receptie, restaurant, bar, lift, wisselkantoor, sauna en fitness.
Kamers: alle 143 kamers zijn voorzien van douche, toilet, telefoon, televisie, airconditioning en wifi
Verzorging: ’s ochtends ontbijtbuffet en ’s avonds een dinerbuffet of een 3-gangen diner
Excursies: alle excursies zijn inbegrepen behalve de entreegelden.
Valuta: in Polen betaalt u met Poolse zloty.

Krakau

Magische Kerst rondom Krakau

Nét dat beetje meer

Inbegrepen:

 • verblijf in 4-sterrenhotel
 • elke ochtend ontbijtbuffet
 • elke avond dinerbuffet of 3-gangen diner
 • 1 x kerstdiner (dinerbuffet of 3-gangen diner inclusief thee, koffie, sap en water)
 • excursies volgens programma
 • gids Krakau (halve dag)
 • excursies volgens programma
 • begeleiding door deskundige chauffeur/reisleider
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airco

Gegarandeerd vertrek vanaf slechts 18 personen

Deze reis wordt uitgevoerd door Van der Biesen Travel.

 • 21 december 2023
  8 dagen
  Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Alleengaand

Reis is geschikt voor alleengaande reizigers door de beschikbaarheid van 1-persoonskamers. Wij adviseren tijdig te boeken omdat deze kamers vaak beperkt beschikbaar zijn,

Cultuur

Dit is een reis waarbij u steden, dorpen en cultureel erfgoed zult bezichtigen. Veel hiervan staat op de Werelderfgoedlijst.

Oranje - Gemiddeld

Een reis die vanwege bepaalde excursies, lange loopafstanden en/of flinke hoogteverschillen een goede mobiliteit vereist.

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.