Een stedentrip naar één van de mooiste steden van Europa tijdens één van de gezelligste periodes van het jaar. We vieren Kerstmis in Praag! Deze stad is prachtig gelegen aan beide oevers van de rivier de Moldau. De schitterende middeleeuwse en barokke architectuur van het historische centrum staat op de Werelderfgoedlijst. Voor een gezellige sfeer zorgt de mooi verlichte binnenstad. Winkels en restaurants zijn prachtig versierd en veel hotels hebben een mooi gedecoreerde boom. Op het Oude Stadsplein is een gezellige kerstmarkt waar vaak muzikale optredens plaatsvinden. Een reusachtige kerstboom is midden op het plein te bewonderen. Het Wenceslasplein staat vol met leuke kraampjes. U kunt hier souvenirs als Boheems kristal en houten speelgoed kopen. Een prachtige kerstreis om nooit te vergeten!

Dag 1 | Heenreis
Vanaf de opstapplaatsen vertrekken wij met diverse stops onderweg naar hotel Duo in Praag. Met de metro bent u vanaf het hotel binnen 17 minuten in de binnenstad. U heeft vanavond na het diner nog de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan het prachtig verlichte centrum van Praag.

Dag 2 | Praag
Deze ochtend krijgt u onder begeleiding van een plaatselijke gids een rondleiding door de oude historische binnenstad. U ziet o.a. het Wenceslasplein, het Oude Stadsplein met stadhuis en de astronomische klok. Ook mag u de wereldberoemde Karelsbrug uit 1357 niet missen, die de oude stad met de Malá Strana, waar zich vooral oude paleizen bevinden, verbindt. ’s Middags heeft u de gelegenheid om de stad zelf te verkennen. Tijdens deze kerstperiode zijn er verschillende gezellige kerstmarkten. De bekendste is de kerstmarkt op het Oude Stadsplein en op het Wenceslasplein. Hier vindt u veel traditionele Boheemse ambachtskunst, regionale lekkernijen en kunt u genieten van de gezellige sfeer in de oude stad.

Dag 3 | Praag – Eerste Kerstdag
Na een rustig ontbijt bezoeken we samen met een gids de befaamde Praagse Burcht. Het is ongetwijfeld één van de populairste bezienswaardigheden van Praag. Vanaf bijna elke plek in de stad kunt u de Burcht en de St-Vituskathedraal zien liggen. Boven aangekomen heeft u een prachtig uitzicht over de stad. Tijdens de wandeling terug, dalen we langzaam af naar het centrum, waar we rond de middag eindigen bij de Karelsbrug. U kunt vanaf hier het centrum in wandelen en de rest van de dag van uw vrije tijd genieten. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Nationaal Museum, gelegen aan het Wenceslasplein. Dit is het oudste en grootste museum van Tsjechië met meer dan 14 miljoen objecten.

Dag 4 | Praag – Tweede Kerstdag
Vandaag heeft u de mogelijkheid om het prachtige centrum van Praag op eigen gelegenheid te bezoeken. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de oude Joodse wijk ‘Josefov’, met de Joodse begraafplaats en Synagoge. Natuurlijk kunt u de dag ook benutten om heerlijk te slenteren door het oude centrum. Tenslotte wordt Praag niet voor niets de ‘Gouden stad’ genoemd en is deze plaats beroemd om zijn vele bezienswaardigheden. Ook zijn de grote kerstmarkten op het Oude Stadsplein en het Wenceslasplein nog geopend en kunt u genieten van de diverse lekkernijen en de gezellige kerstsfeer. U wordt deze dag in Praag afgezet en ook weer opgehaald door uw chauffeur.

Dag 5 | Terugreis
Na het ontbijt leggen we de bagage in de bus en beginnen we aan de terugreis. Onderweg maken we wederom voldoende pauzestops. In de avond arriveren we weer terug bij uw opstapplaats.

Hotel informatie:

Hotel Duo **** in Praag
Hotelscore 8.8

Ligging: op 200 meter van het metrostation Strizkov waarmee u binnen 17 minuten in de oude binnenstad bent.
Faciliteiten: receptie, lift, restaurant, lobby, bar en wifi.
Kamers: voorzien van bad of douche, toilet, föhn, minibar, televisie en kluisje.
Verzorging: ’s ochtends ontbijtbuffet en ’s avonds dinerbuffet. Op één avond een speciaal kerstdiner.
Excursies: alle excursies zijn inbegrepen behalve de entreegelden.
Valuta: in Praag betaalt u met de Tsjechische Kroon.
Belangrijke informatie: in Praag dient u toeristenbelasting te betalen. Deze is ca. € 2,- p.p.p.n. Dit bedrag dient u te voldoen in het hotel.

naar de hoofdstad van Tsjechië

Kerst in de 'Gouden stad' Praag

Nét dat beetje meer

Inbegrepen:

 • verblijf in een goed 4-sterrenhotel
 • elke ochtend ontbijtbuffet
 • elke avond dinerbuffet
 • 1x speciaal kerstdiner
 • 2 rondritten/wandelingen met gids
 • excursies volgens programma
 • begeleiding door deskundige chauffeur/reisleider
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airco

Gegarandeerd vertrek vanaf slechts 18 personen

 • 23 december 2022
  5 dagen
  Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Alleengaand

Reis is geschikt voor alleengaande reizigers door de beschikbaarheid van 1-persoonskamers. Wij adviseren tijdig te boeken omdat deze kamers vaak beperkt beschikbaar zijn,

Cultuur

Dit is een reis waarbij u steden, dorpen en cultureel erfgoed zult bezichtigen. Veel hiervan staat op de Werelderfgoedlijst.

Oranje - Gemiddeld

Een reis die vanwege bepaalde excursies, lange loopafstanden en/of flinke hoogteverschillen een goede mobiliteit vereist.

Shoppen

Vaak een stedentrip waarbij u volop mogelijkheden heeft om te winkelen.

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.